Kayaköy İçin Acil Önlemler İsteniyor

Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu'nun Eylül ayı olağan toplantısında Fethiye'nin önemli turizm bölgelerinden olan Kayaköy'ün imar planı ele alındı.

  • 1912
Kayaköy İçin Acil Önlemler İsteniyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayaköy’de Ruhsatsız Yapıların Sayısı Artıyor

 

Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu’nun Eylül ayı olağan toplantısında Fethiye’nin önemli turizm bölgelerinden olan Kayaköy’ün imar planı ele alındı. Toplantıda konuyla ilgili bilgi veren Şehir Plancıları Odası temsilcisi Birol Keski, “Plansızlık nedeniyle yol, otopark, yeşil alan, cami, okul alanları, sağlık alanları, resmi kurum alanları, içme suyu projeleri, arıtma tesisleri, enerji nakil hatları, ulaşım bağlantıları gibi teknik ve sosyal alt yapı yatırımları da projelendirilememektedir. Konut ve ticari amaçlı yapılan ruhsatsız yapıların sayısı 500’ü geçmiş durumdadır.“ ifadelerini kullandı.

 

Birol Keski  “7 Haziran 2018 tarihinde yürürlüğe girenimar barışı ile ruhsatsız yapılar kayıt altına alınarak yıkım, para cezası ve adli işlemler gibi yaptırımlardan da muaf tutulmuştur. Bu durum, kaçak yapılaşmaları daha da teşvik edecek, doğal ve tarihi güzelliklerden oluşan Kayaköy’ün korunarak, gelecek nesillere miras bırakılmasını engelleyecektir.Yaklaşık 5 bin yıllık yerleşim geçmişine sahip Kayaköy’ün korunarak gelecek nesillere miras bırakılabilmesi için,farklı kurumların yetki ve sorumluluğundaki alanların tek bir etapta ve bütüncüllük içinde 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planlarının ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planlarının ivedilikle hazırlanması ve uygulamaya geçilmesi gereklidir. Halkın bilinçlendirilmesi amacıyla bilgilendirme toplantıları yapılmalıdır” diye konuştu .

Bakmadan Geçme