Kayaköy-Gemiler Koyu Sit Tescili Olumlu Karşılandı

Cumhurbaşkanlığı tarafından onaylanarak resmi gazetede yayınlanan Kayaköy- Gemiler koyu ve çevresinin kesin korunacak hassas alanlar içerisine alınıp doğal sit tescilinin yapılması Fethiye Kent Konseyi, insan yerleşmeleri ve korunacak alanlar çalışma grubu tarafından da olumlu karşılandı. Grup başkanı Yüksek Mimar Ahmet Özden yönetiminde toplanan İnsan Yerleşmeleri ve Korunacak Alanlar Çalışma Grubu Kayaköy-Gemiler koyu ve çevresinin kesin korunacak hassas alanlar içerisine alınıp doğal sit tescilinin yapılması konusunda önemli bir adımın Fethiye adına atıldığı diğer sit alanlarının da aynı şekilde değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

  • 1957
Kayaköy-Gemiler Koyu Sit Tescili Olumlu Karşılandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Belediye Başkanlığı, Fethiye Kent Konseyi, İnsan Yerleşmeleri ve Korunacak Alanlar Çalışma Grubuna çalışmalarını yapabilmesi için kafeterya ve çay bahçesi olarak kullanılan binasının üst katınıverirken Ahmet Özden yönetimindeki grup üyeleri resmi gazetede yayınlanan Kayaköy- Gemiler koyu ve çevresinin kesin korunacak hassas alan olarak doğal sit tescilinin yapılması kararını görüşüp olumlu karşıladı.
Fethiye Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Şehir Plancısı Birol Keski yaptığı açıklamada Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’nın çalışma grubuna sağladığı çalışma mekanı hakkında teşekkür etti. Keski “Bugünkü toplantıda Kayaköy-Gemiler Koyu ve Çevresinin Kesin Korunacak Hassas Alan olarak doğal sit tescilinin yapılması ve kararın Cumhurbaşkanlığı tarafından onaylanarak Resmi Gazetede yayınlanmasının memnuniyet verici olduğu, ekolojik dengenin korunması ve gelecek nesillere hasarsız bırakılması kapsamında alınan bu kararın önem arzettiği vurgulanmıştır. Kayaköy yerleşmesinin diğer bölümleri ve Fethiye İlçesinin diğer alanlarındaki sit tescil kararlarının ivedilikle sonuçlandırılması da beklenmektedir. Çalışma grubu ayrıca, Fethiye körfez kirliliğinde önemli bir unsur halinde olan, körfeze akan dereler ve drenaj kanallarının fiziki mevcut yapıları, kirletici unsurların belirlenmesi ve alınabilecek tedbirler, yeşil ıslah projelerine altlık oluşturacak faktörlerin belirlenmesi konularını da ele almıştır. Akabinde Fethiye’de Ulaşım ve Otopark sorunları ve çözüm önerileri konusunda hazırlanan projelerin detayları görüşüldü. Çalışma grubu bünyesinde, Fethiye Belediyesinin hazırlamış olduğu Stratejik Plan Takibi ve belediyenin Performans Analizi yapılarak, önümüzdeki aylarda yapılacak olan ve bu beş yıllık dönemde sadece bir kez revizyon yapma hakkı bulunan Stratejik Plan Revizyonuna öneri hususları rapor haline dönüştürülmektedir. Çalışma grubunca yürütülen diğer bir proje ise yıkılacak derecede tehlikeli/metruk yapıların tespit edilerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Fethiye Belediyesine iletilmesi, böylece oluşacak maddi ve manevi zararların en aza indirgenmesi, kentsel estetiğin korunması ve bu alanların suç işleme alanlarına dönüşmemesi için çalışma yapmaktadır. Çalışma grubumuz, iştigal alanına giren diğer konularda da çalışmalar yapmakta olup, çalışılan tüm konular ile ilgili raporları başta Fethiye Belediyesi olmak üzere ilgili tüm resmi kurum ve kuruluşlara sunacaktır.” ifadelerini kullandı. 
 

Bakmadan Geçme