Kavaklıdere'de Vaka Sayıları Artıyor

Muğla'nın Kavaklıdere İlçesi'nde Korona virüs vaka sayılarının artması üzerine İlçe Hıfzıssıhha Kurulu olağanüstü toplandı.

  • 3597
Kavaklıdere'de Vaka Sayıları Artıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muhabirimiz Esma Turan'ın haberine göre; Muğla’nın Kavaklıdere İlçesi’nde geçtiğimiz Çarşamba günü Korona virüs testleri pozitif çıkan vakaların olduğu öğrenilmişti. Vaka sayılarının son günlerde hızlı bir artış göstermesi üzerine Kavaklıdere İlçe Hıfzıssıhha Kurulu olağanüstü toplandı.
BAŞKAN VAKA SAYISINI AÇIKLADI
Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir İlçede ki vaka sayılarını açıkladı. Demir, “İlçemizdeki Covid-19 Vaka sayılarında son günlerde hızlı bir artış göstererek hasta sayımız, İlçe Merkezinde 7, Derebağ Mahallemizde 6 olmak üzere toplamda 13 Vaka sayısına çıktı.” ifadelerini kullandı.
 İLÇE HIFZISSIHHA KURULU OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI
Vaka sayılarının hızla artış göstermesi üzerine İlçe Hıfzıssıhha Kurulu olağanüstü toplandı. Kavaklıdere Belediye başkanı Mehmet Demir yaptığı açıklamasında Hıfzıssıhha Kurulu’nda alınan kararları da açıkladı. Açıklama da şu ifadelere yer verildi, “Kavaklıdere ilçe Hıfzıssıhha kurulu. Bugün saat 10.00 da Kaymakamımız Sayın Birkan Tatlısöz Başkanlığında olağanüstü toplanarak İlçemizdeki COVİT 19 vaka Sayılarındaki artışların önlenmesi amacıyla 17 Ağustos 2020 tarihinden itibaren uygulanmak üzere aşağıdaki kararlar alınmıştır.
1) Kavaklıdere İlçemizdeki düğün, nişan, sünnet, mevlit gibi toplu cemiyetlerinin ikinci bir emre kadar yasaklanmasına,
2) Siyasi parti kongrelerinin,  STK Genel Kurullarının ikinci bir emre kadar yasaklanmasına,
3)Yerküpe Piknik Alanı ve İlçemiz genelindeki tüm Mesire alanlarımızın ikinci bir emre kadar yasaklanmasına,
4) İlçemizde kurulmakta olan Merkez, Menteşe, Çayboyu ve Çamlıbel semt pazarlarımızda manav ve gıda satışı yapan esnaflarımız haricindeki; giyim, hırdavat, züccaciye, hediyelik eşya satışı yapan esnaflarımızın pazarımıza girişlerinin ikinci bir emre kadar yasaklanmasına karar verildi. Halkımıza önemle duyurulur.”
 

Bakmadan Geçme