Katılımcılar FETEX'ten memnun

12.si düzenlenen Fethiye Turizm, Turizm Tedarikçileri, Yiyecek Ve İçecek İhtisas Fuarı (FETEX) kapılarını misafirlerine açtı. 2 yıldan bu yana pandemiden dolayı düzenlenemeyen fuara katılan firmalar fuardan memnun olduklarını ifade etti.

  • 832
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Katılımcılar FETEX'ten memnun
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Turizm, Turizm Tedarikçileri, Yiyecek Ve İçecek İhtisas Fuarı 11 yıl düzenli olarak düzenlendikten sonra 2 yıldan bu yana düzenlenememişti. Pandemiden sonra alınan önlemlerin kaldırılması ile beraber FETEX Fuarı’da 12.kez kapılarını misafirlerine açtı. MARFO Fuarcılık tarafından düzenlenen fuara katılan ve Türkiye'nin tamamında alt yapı imkanıyla Fethiye’de hem altyapı hem de üst yapıdan hizmet veren, internet sağlayıcı firmalardan biri olan FİNET firması çalışanı Yaren Şahin; “Fethiye’yi temsil etmek için bu fuara katıldık. Bu tip fuarların tanıtım için yararlı olduğunu düşünüyorum. Umarım böyle fuarlara sık sık katılma imkanımız olur. FİNET hem alt hem de üst yapıdan dilediğiniz interneti sağlayabileceğimiz bir şirket” dedi. Katılımcılar FETEX'ten memnun
Düzenlenen fuardan memnun olduklarını ifade eden Dekobahçe Fethiye Firması İşletme Sahibi Serdar Nalbant, ’’Geçen sene pandemiden dolayı katılamamıştık. Bir önde ki sene de problemler olmuştu. Aradan iki yıl geçti. Geçen iki yıldan sonra sektör paydaşlarıyla buluşmayı hedeflediğimiz bir fuar. Firma olarak bahçe mobilyası, aydınlatma işleri yapıyoruz. Dünya’da yaşanan global krizler haliyle bizi de etkiliyor. Hammaddeden kaynaklı fiyat artışları da yaşandı. Bölgemizin bulunduğu konum sebebiyle ayrı bir katma değer de oluşturdu. İnşallah savaşın biran önce bitmesiyle işlerin düzelmesini istiyoruz” dedi. 
Fuara Muğla’dan katıldıklarını ifade eden Dörtler Endüstriyel Mutfak Sahibi Faruk Demir “Yerel bir firmayız. Dörtler Endüstriyel Mutfak, Faruk Demir ben. Biz, Fethiye, Bodrum, Marmaris fuarlarına genelde katılıyoruz. Tabi pandemi sürecinde bunlara katılamadık. Ama buradaki amacımız, hem bölge halkına kendimizi tanıtmak hem de buraya da yeni bir iş hacmi yaratmak. Zaman zaman fuarlardan bunun karşılıklarını görüyoruz. Hem kendimizi tanıtıyoruz hem reklamımız oluyor. Fuarlar bu konuda bizim için vazgeçilmez durumda. Her zaman da fuarlara katılmaya çalışıyoruz” dedi. 
Ekonomik krizden sonra işlerinin etkilendiğini belirten Demir  “Biz bölgesel olarak bir markayız ama tabi ki iş hacmimizde bir düşüş oldu. Bunun yanı biz paslanmaz çelik kullanıyoruz ve bu yurt dışından dolar bazlı geliyor dolayısıyla ham maddede bir artış oldu. Ama şu anda bir toparlanma sürecine girdik. Bu senenin iyi olacağını düşünüyoruz. Sezon açılıyor bizim işimiz zaten otellerle, kafe ve restoranlarla. Onlar da bu senenin daha iyi olacağını söylüyor. Bakalım yani, bir umut var insanların içinde. İnşallah iyi olur” dedi. Katılımcılar FETEX'ten memnun
Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasının da işlerinde olumsuz anlamda etkilendiğini ifade eden Demir “Ukrayna’yla savaşa girdi Rusya. Keşke girmemiş olsaydı ama tabi ki oradan buraya tatile gelecek olanlar olacaktır illaki. Çünkü diğer ülkelerin bu konuda biraz tepkileri var. Biz biraz daha ılımlıyız. Etkisi vardır ama yarı yarıyadır. Çokta etki edeceğini zannetmiyorum ”dedi. 
FETEX Fuarı’nda renkli görüntüler oluşturan yöresel ürün satan firmalar da geldikleri bölgeleri tanıtmak adına çalışmalar yapıyorlar. Karadeniz Bölgesi ürünlerini satan Recep Güler,’’ Trabzon’dan geliyoruz. Mıhlama, peynir gibi ürünler ile siz Fethiye halkına tanıtmak için geldik. Ürünlerimiz doğaldır. Aynı zamanda kaliteli ve lezzetlidir. Gelip denemenizi isteriz. Karadeniz halkı olarak kemençe olmadan yaşayamayız. Bize her yer Trabzon” dedi.
Balıkesir Yöresi Ürünlerini satan Güven Ataş ise “Balıkesir yöresi ürünlerini getirdik. Karadut pekmezi, meyve suyu, nar ekşisi, damla sakızı ve farklı sirke çeşitlerini satıyoruz. Sirkeler el yapımıdır. Ordu’dan fındık ezmemiz var. Yaklaşık 2,5 yıldır bu işe başladım. Yönlendirmeler üzere etkinliklere giderek satışlar yapıyoruz” diye konuştu.
Son olarak Fethiye Turizm, Turizm Tedarikçileri, Yiyecek Ve İçecek İhtisas Fuarı Organizasyonu’Nu yapan MARFO Fuarcılık Sahibi Volkan Gülcan “Bugün saat 14.00 itibariyle 12. Fetex Fethiye Turistik Tesis Ekipmanları ve Gıda fuarımızın açılışını yaptık. 50 tane katılımcı firmamız var. Bahçe mobilyasından yatağa, koltuktan havuz kimyasallarına, bilgisayardan internet servislerine, solar sistemlerine kadar birçok farklı sektörden katılımcı firmamız var. Pandemi yasaklarından dolayı 2 yıldır yapamadığımız fuarımızı açmanın büyük mutluluğunu taşıyoruz. Ayrıca içerideki katılımcı ve ziyaretçilerimize de teşekkürü borç biliyoruz. Hepimiz büyük ekonomik zorluklar yaşıyoruz. Buraya katılmak, açmak, ziyaret etmek bile belli bir külfeti karşılamayı gerektiriyor. Ama buna rağmen bütün katılımcılarımız Fethiye’nin ticaretine, turizmin iyi geçeceğine inandığı için stantlarını açtılar. Kurlar bu kadar yüksek olmasına rağmen özel rakamlar, özel fiyatlar aldılar. Sabah 11.00’de normal ziyarete açtığımız organizasyonda, ziyaretçiler ve katılımcılarla konuşmalarımızda ilk saatlere göre iyi başladığını, Cuma’ya kadar daha da katlanarak devam edeceğine inanıyor.  Bütün katılımcılarımız. halkımızdan, bölgeden, Kaş’tan, Kalkan’dan, beklediğimiz tek şey fuarı ziyaret edip, en azından firmalarla tanışıp, buraya gelmelerini ve değerlendirmelerini istiyor” dedi.Katılımcılar FETEX'ten memnun
“23-26 MART TARİHLERİ ARASINDA DA FETHİYE TARIM FUARI’NIN AÇILIŞINI YAPACAĞIZ”
Pandemi sonrası artık fuarların başladığını ifade eden Gülcan “Haftaya 23-26 Mart tarihleri arasında da Fethiye Tarım Fuarı’nın açılışını yapacağız. Pandemiden önceki katılımıyla, bütün bölge çiftçilerine hizmet vermek için yeni ürünleri, tohumları, traktörleri tanıtmak için katılımcı firmalarımız büyük bir yoğunluk içerisinde. Çiftçilerimizi, tarımla ilgilenen, bahçesiyle ilgilenen herkesi fuarımıza davet ediyorum” dedi.Katılımcılar FETEX'ten memnunKatılımcılar FETEX'ten memnunKatılımcılar FETEX'ten memnun

Bakmadan Geçme