Katil Kocaya 'Ağırlaştırılmış Müebbet' Hapis verildi

Fethiye'nin Faralya mahallesinde eve alkollü geldiği için tartıştığı üç çocuğunun annesi Gamze Ü.'yü tabancayla öldürdüğü iddiasıyla Fethiye Ağır Ceza mahkemesinde yargılanan katil koca Birol Ü. Kasten öldürme suçundan dolayı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Son duruşmada Birol Ü.'nün avukatı mahkemeye sürpriz bir tanık dinletti. Bu tanık Gamze Ü. ile 1996-1997 yıllarında ilişki yaşadıklarını, evine aldığını, Birol'dan nefret ettiğini öldürmek istediğini, ondan ayrılmak istediğini ve sevmediğini söylediği iddia etti. Avukatlar ayrıca mahkemeye Gamze Ü.'nün yazışmalarının bulunduğu CD ve konuşmalarının geçtiği video sundu. Tahrik indirimi için son duruşmada dinlenen tanık ve CD'ler dikkate alınmadı. Mahkeme haksız tahrik hükümlerine yer olmadığına ayrıca iyi hal indirimine yer olmadığına karar verdi.

  • 8153
Katil Kocaya 'Ağırlaştırılmış Müebbet' Hapis verildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’de eve alkollü geldiği için tartıştığı eşini tabancayla vurarak öldüren Birol Ü. (37)ikinci kez hakim karşısına çıktı. 3 çocuğunun annesi Gamze Ü’yü tabancayla göğsünden ve başından vurarak öldüren Birol Ü. İçin Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Mahkeme tahrik ve iyihal indirimine yer olmadığını da ifade etti. Katil koca Birol Ü. Son sözünde  “ben kayınpederim ve ailesine hiç kötü davranmadım. O gece evde kesinlikle birisi vardı. Ben sadece uyumak istedim. O gece kabus gibiydi, uyumadım” ifadelerini kullandı. 
Fethiye’nin Faralya Mahallesi Kızılkaya Sokakta geçtiğimiz nisan ayında gece eve alkollü gelmesi nedeniyle eşi Gamze Ü. (31) ile tartışan Birol Ü., tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine ruhsatsız tabancasıyla eşini  çocuklarının gözleri önünde vurarak öldürmüştü. Birol Ü., olayın ardından Ölüdeniz jandarma karakolunu telefonla arayıp eşini vurduğunu bildirdi. Jandarma ve sağlık ekipleri eve ulaştığında Gamze Ü.’nün hayatını kaybettiğini belirlemişti. Eşini öldüren Birol Ü. Hazırlanan suç dosyasıyla çıkarıldığı Fethiye Adliyesinde tutuklanarak Eşen T Tipi Cezaevine gönderilmişti.  
Birol Ü. İçin Fethiye Ağır Ceza Mahkemesinde açılan davanın ikinci duruşmasında karar çıktı. Duruşmaya tutuklu sanık Birol Ü. İle avukatları Osman Alper Olgun ve Erdal Sevinç de katılırken Gamze Ü.’nün babası Üzeyir Köle ile avukatlar Dilek Şık Aydemir, Şifa Özdemir’de katıldı.
İddia makamı sanığın olay tarihinde alkollü bir vaziyette eve geldiğini, evde eşi ile geç gelmesinden dolayı tartıştıklarını bu tartışmanın kavgaya dönüştüğünü, sanığın aldığı alkolün etkisiyle önce bıçak ile Gamze Ü.’ün göğüs boşluğuna vurduğunu, Gamze’nin sanığın elinden kurtulmak için yatak odasından evin çıkış kapısına yöneldiğinde buna izin vermediği, tekrar yatak odasına götürdüğü Gamze’nin direnmesinden dolayı komidinin üzerindeki tabancayı alıp Gamze’nin göğüs bölgesine bir el ateş ettiğini belirtti. Daha sonra tabancayı Gamze’nin kafasına dayayıp bir el daha ateş ettiğini anlatan iddia makamı “sanık her ne kadar eşinin kendisini 2 yıl kadar önce aldattığını ileri sürmüş olsa da aldatma olayının üzerinden geçen süre hem de sanığın eşi Gamze’yi affettiğini beyan etmiş oluşu nazara alındığında haksız tahrik hükümlerinin uygulanma durumunun bulunmadığını eşini kasten öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet cezası verilmesi talep olunur” dedi. Sanık müdafi Avukat Osman Alper Olgun mahkemeye Gamze Ü.’nün eşine karşı yaptığı eylemleri tahrik eden sözlerinin bulunduğu bir dosya ve CD ile video sunup Gamze ile birlikte olduğu iddia edilen B.K.’nın tanık olarak dinlenmesini istedi. Mahkeme tanık B.K.’yı dinlerken B.K. 2016 yılı yada 2017 yılında Gamze Ü. İle ilişkisi olduğunu iddia etti. B.K. “benim nişanlım A.Ç. ile birlikte yaşıyordum. Gamze beni aradı. Eşi Birol Ü.’nün A.Ç ile birlikteliği olduğunu söyledi. Evime geldi. Birol Ü.’nün telefonundan aldığı nişanlım ile çekilen fotoğraflarını gösterip gitti. Aradan bir süre geçtikten sonra beni arayıp bu ilişkinin devam ettiğini söyledi. Biz bunları yaşarken Gamze ile sevgili olduk. Beni evine aldı. Birol’dan nefret ettiğini, öldürmek istediğini, ayrılmak istediğini, sevmediğini söyledi. Daha sonra kavga etmişler kendisini Birol’a dövdürtmüş ve ertesi gün sığınma evine gitti. Sığınma evinden aldım, bir apart tuttum. 10 gün birlikte kaldık. Daha sonra babasının yanına gitmek istediğini söyledi. Babasına götürdüm. Ardından Birol beni aradı ve karımla mutluyum, karımı rahatsız etme dedi. O tarihten sonra ne aradım ne de gördüm” ifadelerini kullandı. 
Gamze Ü.’nün babası Üzeyir Köle’nin avukatı Dilek Şık Aydemir aleyhte beyanları kabul etmeyerek tanık B.K.’nın beyanında geçen hususları yazılı beyanlarımızda sunmuştuk diyerek “bu anlatımlar haksız tahrik için uygulanamaz. Haksız tahrik olay anına ilişkindir. Gamze Ü.’nün kendisini döven kişiye tebrik göndermesi mi gerekir? Sanık hakkında haksız tahrik hükümlerinin uygulanmamasını istiyoruz. Sanığın pişmanlık gösterdiğini düşünmüyoruz. Savcılık mütaalası doğrultusunda cezalandırılmasını istiyoruz” dedi.
 Sanık müdafi Osman Alper Olgun, Birol Ü.’nün geçmiş tarihte yaşadığı aldatılma hissi o geceki olaya yansımıştır. Sanık eşini öldürdükten sonra kanlar içindeki eşinin üzerine yatmıştır, pişman olmuştur” dedi. Sanık Birol Ü.’den son sözü soruldu Birol Ü. “ben kayınpederim ve ailesine hiç kötü davranmadım. O gece evde kesinlikle birisi vardı. Ben sadece uyumak istedim. O gece kabus gibiydi, uyumadım” diye konuştu. Kısa bir aranın sonunda Fethiye ağır ceza mahkemesi başkanı Mesut Şengönül Birol Ü.’nün eşi Gamze Ü.’yü kasten öldürme suçunu işlediğinden dolayı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verirken haksız tahrik ve iyi hal indirimi uygulanmasına yer olmadığına ve tutukluluğunun devamına karar verdi. 
Duruşma sonrası Gamze Ü.’nün babası Üzeyir Köle ile annesi… “adalet yerini buldu. Kızım şimdi rahat uyuyabilir” dediler. 
Avukat Dilek Şık Aydemir’e sarılıp teşekkür eden acılı aile adalet varmış diye konuştular. Avukat Dilek Şık Aydemir’de “mahkeme eşe karşı kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Haksız tahrik ve iyi hal indiriminin uygulanmasının yer olmadığını kararlaştırdı. Sürpriz tanık haksız tahrik için gelmiştir ancak bunlar dosya kapsamında bulunmaktaydı. Kadın cinayetlerinin önlenmesi için bu kararlar önemlidir” diye konuştu. 
 

Katil Kocaya 'Ağırlaştırılmış Müebbet' Hapis verildi
Katil Kocaya 'Ağırlaştırılmış Müebbet' Hapis verildi
Katil Kocaya 'Ağırlaştırılmış Müebbet' Hapis verildi
Katil Kocaya 'Ağırlaştırılmış Müebbet' Hapis verildi
Katil Kocaya 'Ağırlaştırılmış Müebbet' Hapis verildi
Katil Kocaya 'Ağırlaştırılmış Müebbet' Hapis verildi
Katil Kocaya 'Ağırlaştırılmış Müebbet' Hapis verildi
Katil Kocaya 'Ağırlaştırılmış Müebbet' Hapis verildi
Katil Kocaya 'Ağırlaştırılmış Müebbet' Hapis verildi
Katil Kocaya 'Ağırlaştırılmış Müebbet' Hapis verildi
Katil Kocaya 'Ağırlaştırılmış Müebbet' Hapis verildi
Katil Kocaya 'Ağırlaştırılmış Müebbet' Hapis verildi

Bakmadan Geçme