Karakuş, 'Amacımız Türkiye'de örnek bir STK olmak'

Beşkaza Kültür ve Dayanışma Derneği, aylık olağan toplantısını gerçekleştirdi. Yapılan etkinlikte Ekim-Kasım ayı döneminde yapılan etkinlikler sunumla anlatıldı.

  • 1005
Karakuş, 'Amacımız Türkiye'de örnek bir STK olmak'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gerçekleşen toplantıda Eren Fehmi Eroğlu, toplantıya katılanlara Yörük Türkmen tarihi hakkında bir sunum yaptı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde doktora yapan Eroğlu’nun uzmanlık alanının Yörük Türkmen tarihi, mezarlar, mezar taşları ve halk inanışları olduğu kaydedildi. Her ay düzenli olarak bu toplantıların gerçekleştirildiğini belirten Devrim Karakuş, amaçlarının Türkiye’de bir dayanışmanın ve STK’nın Muğla’daki bir örneği olabilmek olduğunu kaydetti. 
Beşkaza Kültür ve Dayanışma Derneği Platformu Başkanı Devrim Karakuş yaptığı açıklamada, “Platformumuz yaklaşık 5 aydır kurulu olan bir platform günümüzün artık STK’ların çağı olduğunu biliyoruz. Beşkaza dediğimiz coğrafyamız temeli kültür olan kültür birlikteliğine dayanan bir platformuz. Yatağan, Menteşe ve Ula ilçelerinde ikamet eden hayatının bir aşamasında kendini tanıtırken Beşkazalı olduğunu ifade eden insanlardan oluşan haliyle yüzlere varan sayıya ulaştık görev alanlarımız bu insanların dayanışmasını sağlamak. Sonrasında sakar diye tabir ettiğimiz yokuşu çıkan Beşkaza’dan gelen herkesin hiçbir şekilde ayırmadan bir derdine koşabilmek onlara katkı sunabilmek.Dayanışmanın günümüzde ne kadar önemli olduğunu fark etmiş insanlardan oluşuyoruz.Ayrıca bilindiği üzere Muğla’nın merkezi Muğla’nın vitrinidir. O zaman bu vitrinde bizim Beşkaza coğrafyamızda bulunan çarığın, sipsinin, delbeğinde yer alması gerekmektedir” dedi. 

Açıklamasını sürdüren Karakuş, “Aylık düzenli olarak toplantılar yapan yılda bir kez de Beşkaza ile ilgili bir kültür gecesi organize etmeye çalışan bu esnada da memleketi ile ilgili bilgisinden görgüsünden gücünden bu anlamda birikimi olan insanları bir araya getirdiğimiz bir platformdur. Buradan ulaşabildiğimiz tüm hemşerilerimize şunları söylüyoruz. Sakar’ın üzerinde sizlerle aynı dili konuşan voyn kelimesinin ne anlama geldiğini bilen, delbekle düğününü yapmış, Cemilem oynamayı da önemseyen bir gurup hemşeriniz var. Elimizden gelen dilimizden dökülen her konuda da biz sizlere destek olmaya ve yardımcı olmaya çalışacağız. Amacımızda bu örnek ile tüm Türkiye’de bir dayanışmanın ve bir STK’nın Muğla’daki örneği olabilmektir” ifadelerini kullandı. 
 

Bakmadan Geçme