Karagedik Mahallesi'nde Korona Taraması

Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs salgınında tedbirlere uyulmaması, salgının kontrolünü de zorlaştırıyor. Fethiye'nin Karagedik Mahallesi'nde, bazı vatandaşların geçtiğimiz hafta içinde bir cenaze törenine ve taziyeye katılmasının ardından mahallede salgının artmaya başlaması üzerine hemen tedbir alındı. Mahallede dün akşam saatlerinde 110 vatandaş, filyasyon ekipleri tarafından tek tek tarandı.

  • 5545
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Karagedik Mahallesi'nde Korona Taraması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Covid-19 tedbirlerine uyulmaması, vaka sayısını arttırıyor. Uzmanların tüm uyarılarına rağmen pozitif vakalı vatandaşların izole durumlarını ihlal ederek cenaze, taziye ve düğün gibi kalabalık ortamlara katılması, salgının hızla yayılmasına davetiye çıkarıyor. Fethiye’nin Karagedik Mahallesi’nde bir cenaze töreni ile taziyeye katılan pozitif vakalı vatandaşın, virüsün yayılmasına neden olduğu iddia edildi. Mahalleden aynı anda 6-7 vatandaşın test sonuçlarının pozitif çıkıp Fethiye Devlet Hastanesi’ne yatırılmasının ardından mahalle muhtarı Niyazi Canözü, Fethiye İlçe Sağlık Müdürlüğü’nü arayıp tedbir alınmasını istedi. İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı filyasyon ekipleri, dün akşam saatlerinden itibaren mahallede geniş çaplı tarama yaptı. Cenaze törenine ve taziyeye katılan yaklaşık 110 vatandaşın evlerine bir bir gidip test yapan ekipler, bölgeyi kontrol altına aldı. Karagedik Mahalle Muhtarı ve Fethiye Muhtarlar Derneği Başkanı Niyazi Canözü, “bir vatandaşımızın dikkatsizliği mahallemizi sıkıntıya soktu. İlçe sağlık müdürlüğümüz, duruma müdahalede bulundu” dedi.
KARANTİNAYA ALINDILAR
Canözü “Dün akşam mahallemizde ekip ile beraber kapı kapı dolaştık, geçen hafta Cuma günü bir cenazemiz vardı, cenazemize katılan 1-2 kişide korona virüs varmış ve onları tespit ettik. Kontrol altına alalım diye cenazeye katılan, taziyeye gelen bütün vatandaşları tek tek tespit ettik ve 14 gün karantinaya aldık. Herkesi de bu konuda uyardık. Umarım uyarlar, uymak ta zorundalar. Tehlike gerçekten çok büyük. Bunu fark etmek zorundayız artık. İnşallah mahallemizi kurtaracağız” diye konuştu.
6-7 HASTAMIZ HASTANEDE
Karagedik Mahalle Muhtarı Niyazi Canözü “Dün taradığımız kişi sayısı 110 kişi civarındaydı ama hastanede yatan mahalleden 6-7 hastamız var. Vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Hem sosyal medyadan hem de kendim birebir evlerini dolaşıyorum ve bu konuda uyarıyorum. Mahallemizden cenaze, düğün, baş sağlığı olsun bunları şu an kaldırdık. Güzel gidecek diye düşünüyorum” dedi.
YÜZDE 70’İNİ DOLAŞTIK
Muhtar Canözü “Bence erken müdahale ettik diye düşünüyoruz, ilçe sağlık müdürümüze de buradan teşekkür ediyorum çok ilgili ve alakalılar. Dün burada yağmur olmasına rağmen doktorumuz, hemşiremiz yağmurun altında çalıştılar. Ekiple birlikte bütün Karagedik mahallesinin yüzde 70’ini dolaştık ve uyardık. Cenazeye katılanları ise karantinaya aldık ve doktorumuz hap verdi. Bence tam zamanında yapılmış bir müdahaleydi” şeklinde konuştu.     
 

Karagedik Mahallesi'nde Korona Taraması

Bakmadan Geçme