Karaca, 'Halk Evi'ne satılamaz ve Başkasına kiraya verilemez maddesi koyacağız'

Fethiye Belediyesi Kasım ayı olağan belediye meclis toplantısında biri gündem dışı olmak üzere 12 madde görüşüldü.

  • 1629
Karaca, 'Halk Evi'ne satılamaz ve  Başkasına kiraya verilemez maddesi koyacağız'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Belediyesi tarafından açılan Halk Evi’nin, belediye şirketi olan Fethiye Belediye Hizmetleri Turizm Ticaret Anonim Şirketi’ne sermaye artırımı yoluyla aynı sermaye olarak kullanmasına oy birliği ile karar verildi. Ak Parti Sözcüsü Turhan Kovancı'nın ''İleride bu yeri bir başkasına kiraya verilip satmasının önlenmesi gerekir'' sözü üzerine Başkan Alim Karaca “Bu konulara hassasiyetim var. Böyle yerlere mafyavari  insanlar ihaleye giriyorlar. Biz buranın ve buna benzer yerlerin şartnamesine;  ‘satılamaz ve başkasına kiraya verilemez’ maddesi koyacağız. Bizden sonra gelecekler keyfi uygulama yapamasınlar. Şahsen böyle ihalelere hemen herkes girebiliyor.  Mafyavari olarak Fethiye'ye çöreklenilmesini istemiyorum. Amacımız sermaye artışıyla şirkete vermektir”  ifadelerini kullandı. 

Fethiye Belediyesi Pertek Belediyesi’yle kardeş belediye oluyor
Fethiye Belediye Meclisi Başkan Alim Karaca başkanlığında toplanarak, gündemindeki maddeleri görüştü. 12 gündem maddesi oy birliği ile kabul edilirken; kararlar jet hızıyla alındı. Gündemdeki Fethiye Belediyesi ile Tunceli'nin Pertek ilçesinin kardeş şehir olma maddesi de oy birliğiyle kabul edildi. Buna göre; Tunceli İli, Pertek İlçesi Belediye Başkanlığı Meclis Kararı ile küreselleşen Dünyamızda sorunların çözümüne katkı sunmak, farklı kentler arasında diyalog zemini oluşturmak, kültürel ve sosyal işbirliği çözümleri üretmek, Belediyecilik hizmetleri konusunda görüş alışverişinde bulunmak, toplumumuza kültürel ve sosyal faydalar sağlayacağından Belediyemiz ile Kardeş Şehir İlişkisi kurmak istediklerinde dolayı, 5393 Sayılı Belediye Kanununun 18.maddesinin (p) hükmü doğrultusunda Tunceli İli, Pertek İlçesi ile “Kardeş Şehir” İlişkisi kurulmasına, yazı ekinde gönderilen “Kardeş Şehir Protokolünün” imzalanmasına ve bu iş ve işlemler için Belediye Başkanı Alim Karaca’ya yetki verilmesine dair gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

Karaca “İhaleleri tek çatı altında toplayacağız”
İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün, 5393 Sayılı Belediye Kanununun 49.maddesinin 3.fıkrası uyarınca 1 adet 8.Derece Mühendis ile 1 adet 8.Derece Teknikerin Tam Zamanlı, Sözleşmeli personel olarak istihdam edilmesine yönelik gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi. Karaca, konuyla ilgili meclis üyelerine bilgi vererek; “İhaleler ve doğrudan teminleri, Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nde, tek bir çatıda toplayarak daha şeffaf ve kontrollü bir şekilde yapmak istiyoruz. Bu arkadaşlar bu alanda uzmanlar. Bu konuda bilgili belediye içerisinde çalışan arkadaşları da buraya yönlendireceğiz” dedi.
Şehit Ahmet Ali Yanatma Caddesi olarak değiştirildi
İlçemizdeki asansörlerin periyodik kontrol ücretlerinin belirlenmesine ve ilgili idare payının tespitinin tarife komisyonunda görüşülmesine karar verilirken, Karaçulha Mahallesi, Gökalan Mevkiinde bulunan “Ahmet Ali Yanatma” Caddesi isminin “Şehit Ahmet Ali Yanatma” Caddesi olarak değiştirilmesi talebi de oy birliği ile kabul edildi. Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün, 2872 Sayılı Çevre Kanununun 11.maddesi gereğince düzenlenen 2020 Yılı Evsel Katı Atık Ücret Tarifesinin görüşülmesine ilişkin madde tarife komisyonuna sevk edildi.
Gündemdeki Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün, Tapuda; Muğla İli, Fethiye İlçesi, Karagözler Mahallesi, Karagözler Mevkii, 2 pafta, 254 ada, 2 parsel numaralı, 264 m2 yüzölçümlü, niteliği, altında üç üstü iki odalı kargir sahil sıhhiye idaresi olarak tescilli bulunan taşınmaz mülkiyetinin Fethiye Belediyesi’nin %100 hissesine sahip olduğu Fethiye Belediye Hizmetleri Turizm Ticaret Anonim Şirketi’ne 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu’nun 342 ve 343 üncü maddeleri uyarınca sermaye artırımı yoluyla ayni sermaye olarak konulması hususunun 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 18/i maddesi uyarınca görüşülmesiyle ilgili madde ‘oy birliği’ ile kabul edildi. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, bu madde ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Biz buranın şartnamesine; ‘satılamaz ve başkasına kiraya verilemez’ maddesi koyduracağız. Böyle yerin ihalelerinde mafyavari olarak Fethiye'ye çöreklenilmesine karşıyım ve istemiyorum. Sermaye artışı ile şirkete vermek istiyoruz” dedi. Karaca'nın bu sözleri üzerine meclisi takip eden vatandaşlardan alkış tufanı koptu. 
ALİM KARACA'YA YETKİ VERİLDİ
Toplantıda gündem dışı olarak görüşülmesine karar verilen Fethiye Belediyesi ile İstanbul Aydın Üniversitesi Anadolu Bil. Meslek Yüksek Okulu ile birlikte planlanan, Fethiye Koleksiyon Projesiyle ilgili Belediye Başkanı Alim Karaca’ya yetki verilmesine içeren gündem maddesi de oy birliği ile kabul edilirken, belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Halime Ok tarafından meclis üyeleri bilgilendirildi. Halime Ok, ''İstanbul Aydın Üniversitesi Tasarım Bölümü öğrencileri Fethiye'ye gelip, Fethiye kıyafetleri yaparak Fethiye koleksiyonu oluşturacaklar. Bunun için bir protokol imzalanacak. Yetkinin Belediye Başkanına verilmesi böylece kararlaştırılmıştır'' ifadelerini kullandı. 
 

Karaca, 'Halk Evi'ne satılamaz ve  Başkasına kiraya verilemez maddesi koyacağız'
Karaca, 'Halk Evi'ne satılamaz ve  Başkasına kiraya verilemez maddesi koyacağız'
Karaca, 'Halk Evi'ne satılamaz ve  Başkasına kiraya verilemez maddesi koyacağız'
Karaca, 'Halk Evi'ne satılamaz ve  Başkasına kiraya verilemez maddesi koyacağız'

Bakmadan Geçme