Karaca, gündeme dair açıklamalarda bulundu

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Nisan ayı olağan meclis toplantısı öncesinde gündeme dair birçok konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

  • 1192
Karaca, gündeme dair açıklamalarda bulundu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“Maliyetler arttı”
Ülkemizde neredeyse her üründe yüzde 500’lere bulan artışlara değinen Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca maliyetlerin çok ciddi derece arttığına dikkat çekti. Karaca, “İhalelerle ilgili sıkıntılar var. Biz bu sıkıntıları kendi ekipmanlarımızı kendi personelimizi kullanarak çözmeye çalışıyoruz. Maliyetler çok ciddi derecede arttı. Akaryakıt ücretlerindeki artıştan dolayı giderimiz yüksek. Kasada paramız var, kimseye borcumuz yok fakat enflasyon her geçen gün bu parayı da eritecek.  Yapacak olduğumuz birçok projeyi askıya almamıza sebep olacak” diye konuştu. Karaca, gündeme dair açıklamalarda bulundu
“Daha çok ağaç dikeceğiz”
İnönü Caddesi’nde devam eden altyapı çalışmalarına değinen Karaca, “Fethiye’de gündem olan altyapı ile ilgili ve ağaçların taşınması ile ilgili bazı konular var. Kent Konseyi, Altı Nokta Körler Derneği gibi biz bütün dezavantajlı gruplarla görüştük. Bu talepler doğrultusunda o bölgede yaşayan insanların hayatlarını kolaylaştırmak için çalışmalar yapıyoruz. O bölgedeki günlük ağaçları kaldırımlar için doğru tercih olmadığı için kaldırımları ve hatta yolu patlatmıştır. Ağaçların köklerinde yer alan saçakları ise su ve kanalizasyon giderlerini sarmış durumdadır. Bu ve buna benzer sorunlar dolayısı ile ağaçlarımızın parklara nakli yapılmıştır. Biz buradan başka bölgeye naklini yaptığımız ağaçlar yerine daha fazla ağacımızı bu alana dikeceğiz. Ancak bu alanda kökü yolu veya kaldırımı kaldırmayan ağaçlar tercih edeceğiz. İnönü Bulvarındaki alt yapı hemen hemen bitti, mayıs sonu itibariyle o bölgeyi hizmete sokmuş olacağız” dedi. 
Karaca, “Yıllardır sorun olan Hillside yolu ve altyapısıyla ilgili adımlar atıyoruz. Nisan’ın 25’inde Karagözler yolunu da, Hillside’a kadar hizmete açmış olacağız. 22 metrelik yolu da önümüzdeki hafta yapmaya başlayarak, kendi güzergâhımızdaki bütün yolları yapacağız. Mustafa Kemal Bulvarını da 3 aya kadar bitirmiş olacağız, bu sayede bir daha hiçbir ana arter de altyapı çalışması olmayacak. Ama üstyapı çalışmalarını sürdüreceğiz” dedi.
“Ahat ve Deliktaş Enerji sorunu ve Arıtma Kapasitesi…”
Ahat ve Deliktaş bölgesinde enerji sorununa değinen Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “AYDEM ile birlikte yaz sonu bir çalışma başlatıp, bu bölgedeki enerji sorunlarını neticelendirmek istiyoruz” diye konuştu.  Arıtma Tesisi kapasitesindeki yapılan artışla ilgili tarih veren Karaca, “Ölüdeniz arıtmasının kapasitesi yeni yapılan servislerle birlikte yüzde 120 arttırılarak Haziran ayı sonunda tam kapasite hizmete devam edecektir” dedi. 
“Çalış’tan herkes memnun”
Çalış’ta caretta carettalara fazla ışık gelmemesi için müdahaleler yapıldığını, peyzajı ve çevre düzenlemesi ile Fethiye’ye yakışır bir proje olduğunu belirten Karaca, “Büyük Çalış projesinde müteahhitte bağlı yaşanan sıkıntılara rağmen gelinen noktada herkes memnun. Bu süreçte herkesin desteğine ihtiyaç var. Temel altyapı sorununu çözmeden turizm yapamayız” diye konuştu. 
Mapa Şamandıra yapılması ve ihale edilmesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Karaca, “Koylarla ilgili mapa şamandıra projesini Deniz Ticaret Odası’nın işletmesini istiyoruz. Gelecekte üyeler açısından oluşacak mağduriyetlerin önüne geçmek adına bunu söylüyoruz” dedi.          

Bakmadan Geçme