KADİR SARIHAN MÜFTÜ TAYİNİ İLE İLGİLİ OLARAK KONUŞTU

Fethiye İlçe Müftüsü Hamdi Uzunharman'ın Kahramanmaraş Müftü Yardımcılığına tayini Fethiye'deki siyaseti de kaynattı.

  • 4439
KADİR SARIHAN MÜFTÜ TAYİNİ İLE İLGİLİ OLARAK KONUŞTU
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye İlçe Müftüsü Hamdi Uzunharman’ın Kahramanmaraş Müftü Yardımcılığına tayini Fethiye’deki siyaseti de kaynattı. Tayinin duyulması ile birlikte, MHP İlçe Başkanı Osman Cura bu tayin ile ilgili olarak çok sert bir mesaj yayınlamış, ardından Karaçulha Kültür ve Dayanışma Derneği de aynı şekilde Müftü'ye sahip çıkmıştı.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'da isim vermeden şu mesajı yayınlamıştı... "Fethiye’deki siyaset soytarıları; Kirli siyasetinize Fethiye’mizin dürüst bürokratlarını alet etmeyin. Devleti partileştirmenin ne size ne de başkasına bir tek yararı olmaz. Ancak devletimize zararı olur!"

AKPARTİ İLÇE BAŞKANI KADİR SARIHAN'DA BUGÜN BİR AÇIKLAMA YAPTI. 

Müftü Uzunharman’ın tayinini ilçedeki bazı kişilerin ‘Müftü beyi biz gönderdik’ şeklindeki söylentilerine karşı AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Kadir Sarıhan’dan sert bir şekilde açıklama geldi.

Bu kişileri ‘ticaret çetelerine’ benzeten Sarıhan, “Biz hiçbir zaman siyasetten ticaret elde etmek isteyenlerle anlaşamayız. Ve onları da etrafımızda barındırmayız. Biz bugüne kadar siyaset üzerinden rant elde etmeye çalışan ‘ticaret çetelerine’ bizim iznimiz, geçişimiz yoktur, hiçbir zaman olmamıştır. Rant çetelerinin gücü tayin yapmaya yetmez” diye konuştu.

Müftü Uzunharman’ın tayininden kendilerine rant sağlamaya çalışan çevreler olduğuna da dikkat çeken Sarıhan bu kişilerini de sert bir dille eleştirdi.

“Biz siyasetçiler, Fethiye’de, Muğla’da, ülkemizde hizmet için varız. Biz siyasetçilerin kurumların müdürü, amiri şeklinde bir görevimiz yok. Tayini çıkan müftü beyimizin Fethiye’de 1 yıldır güzel hizmetleri var. Kendisine teşekkür ediyoruz. Müftümüzün çalışma süresinde kendisinden bir takım taleplerde bulunulmuş. Siyasetten ticaret çıkartmak isteyen kişiler tarafından kendisine bir takım tazyikler yapılmış olabilir. Müftü beyin de belki söyleyecekleri, kurum içi soruşturmada belgeleri, bilgileri vardır. Bu bizim dışımızda gelişen olaylardır.”

GEÇİCİ GÖREVLENDİRMEYLE GELDİ

Müftü Hamdi Uzunharman’a Amasya’da görevi sırasında soruşturma açıldığını, bu soruşturma sürerken yer değişikliği yapıldığını ve Fethiye’ye geçici görevlendirmeyle geldiğini kaydeden Sarıhan, “Fethiye’de görevdeyken bu soruşturma sonuçlandı ve kendisi Kahramanmaraş Müftü yardımcılığına atanmıştır. Dolayısıyla bazılarının durumdan vazife çıkartarak ‘Müftü beyi biz gönderdik’ şeklinde siyasetten ticaret elde etmek isteyen rantçıların ekmeğine yağ sürmemek için bunu açıklamak istiyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığından almış olduğumuz bilgi doğrultusunda konu tamamen müfettiş incelemesi ve konunun sonuçlanmasıyla birlikte sayın müftümüzün geçici olarak görevlendirildiği Fethiye’den tayini Kahramanmaraş müftü yardımcılığına çıktı” dedi.

Siyasetçilerin bürokrasinin amiri ve müdürü olmadıklarının altını çizen Sarıhan, “Ayrıca bahsi geçen Kur’an Kursunun isminin değiştirilmesi ya da Fetö konularıyla alakalı müftü beyin bu konulardan dolayı tayininin yapıldığına ilişkin değerlendirmeler de aslını yansıtmamaktadır. Daha önceki müftümüzün güzel bir hizmeti olmuştur. Kur’an Kursunun yapılmasına vesile olmuştur. Fethiye’mize yakışır bir şekilde çok da güzel bir şekilde hizmet vermektedir. Kur’an Kursunun isminin Beş Kadı Kur’an Kursu olması nedeniyle özellikle Karaçulhalı hemşerilerimiz Kur’an Kursunun isminin Karaçulha olarak değiştirilmesi konusunda şahsıma, il başkanıma ve milletvekillerimize müracaatta bulunmuşlar. Muhtarlık nezdinde de bir heyetle taleplerini dile getirmişlerdir. Bizde bu konuda sayın müftümüzle görüştüğümüzde buraya emek verdiğini, ismini geniş çaplı değerlendirmeyle koyduklarını, bu emeğinin karşılığında da sadece böyle bir talebin olduğunu bildirdiler. Ama ben gittikten sonra da isim değişikliği yapılabilir şeklinde ifadeler olmuştu. Bunun üzerine yeni müftümüz geldikten sonra bu talebimizi yineledik. Sayın Hamdi Bey’de bu konuyu değerlendirdi ve 15 Temmuz Şehitleri Karaçulha Kur’an Kursu olarak değiştirildi. Bu sansasyon yaratacak, sağa sola çekilecek bir durum değildir. Gayet açık ve nettir. Dolayısıyla bir isim değişikliği yüzünden de bu kadar farklı değerlendirmenin yapılması bence kamuoyunu, bürokrasiyi, siyaseti yormaktır. Buna da gerek yoktur” diye konuştu.

RANT ÇETELERİNİN GÜCÜ TAYİN YAPMAYA YETMEZ

Sarıhan, “Her mecliste, her toplulukta, her grupta olduğu gibi iktidar partilerinin etrafında her daim partili olduklarını ifade eden ama partiye gelip gitmeyen, partiye maddi manevi hiçbir katkısının, hizmetinin olmadığı fakat siyaset ve ticaret ilişkisi değerlendirildiği zaman ön saflarda yer alan bazı gruplar her yerde olduğu gibi Fethiye’de de vardır. Ama bizim olduğumuz yerde böyle konulardan bahsedilmez, bağdaşmaz. Çünkü biz hiçbir zaman siyasetten ticaret elde etmek isteyenlerle anlaşamayız. Ve onları da etrafımızda barındırmayız. Bunlar var ise dışarıda konuşulan, kendi aralarında değerlendirdikleri bir konudur. Biz bugüne kadar siyaset üzerinden rant elde etmeye çalışan ‘ticaret çetelerine’ bizim iznimiz, geçişimiz yoktur, hiçbir zaman olmamıştır. Rant çetelerinin gücü tayin yapmaya yetmez” diye konuştu.

Bakmadan Geçme