Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eğitimi Verildi

Fethiye'de kadına yönelik şiddet ve kötü muamele kapsamında Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler, Adalet, İç İşleri, Milli Eğitim, Sağlık Bakanlıkları ve Diyanet İşleri Başkanlığının birlikte çalışması sonucunda 75 maddeden oluşan kadına yönelik şiddetle mücadele koordinasyon planına göre Fethiye'de de eğitim gerçekleştirildi.

  • 799
Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eğitimi Verildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Kaymakamlığı öncülüğünde Sosyal Hizmet MerkeziFethiye İlçe Müdürlüğünün gerçekleştirdiği bilgilendirme toplantısında kadına yönelik şiddet ve kötü muamelenin önlenmesi için yapılması gereken çalışmalar masaya yatırıldı.Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner’in yanı sıra Fethiye ve Seydikemer ilçelerinden protokol üyeleri ve bazı daire amirlerinin katıldığı toplantıda Sosyal Hizmet Merkezi ilçe müdürü Sevim Seringen ve çalışanları da yer aldı. Toplantıda Sosyal Hizmet Merkezi görevlileri tarafından kadına şiddet ve önlenmesi konusunda sunum yapıldı.  
 Toplantının açılışında konuşan Fethiye Kaymakamı Muzaffer Ş
ahiner “Kadına yönelik şiddet ve kötü muamele kapsamında  bazı olumsuz gelişmeler hepimizi derinden üzmektedir. Bu kapsamda Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, İç İşleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı Ve Diyanet İşleri Başkanlığının birlikte çalışması sonucunda 75 maddeden oluşan kadına yönelik şiddetle mücadele koordinasyon planı hazırlanmış ve bu plan doğrultusunda, kadına yönelik şiddetle mücadelede kurumsal iş birliği ve eşgüdümlülüğünün artırılmasına dair protokol imzalanarak 2019-2020 yılları için ciddi bir seferberlik başlatılmıştır” dedi.

 Şahiner “Konu ile ilgili ileride sayın valilerimizin başkanlığında en üst düzeyde toplantılar yapılmıştır. Yine ilçelerde hatta tüm Türkiye’deki ilçelerde bu toplantıların yapılması yazıyla bildirilmiş ve eş zamanlı tüm Türkiye’de şu anda yapılan toplantılardır. 6 bin 284 saylı yasayla kadına karşı şiddet ile ilgili yasalarla ilgili bütün kurumlar hassasiyet gösteriyorlar. Bir şiddete maruz kalındığında ilk kolluk, sonra mülki amiri, sonra Cumhuriyet Başsavcılığı ve hakim kararı ile uzaklaştırmalar verilmekte. Bunlarla ilgili uygulanan tedbirlerinalınması gereken tedbirler ve ilçemiz düzeyinde ek ilave konuları bu toplantıda görüşeceğiz. Eksik olduğumuz durumları görmek istiyoruz.Çünkü konuya baktığımız zaman Fethiye’de örnek verecek olursak 2018 yılı içerisinde bin 78 evlilik olayı gerçekleşmiş ama 512 boşanma olayı meydana gelmiş. Boşanma oranı yüzde 47 buçuğa tekabül ediyor. Yine 2017 yılı içerisinde bin 114 evlilik gerçekleşmiş, 508 boşanma olayı var. Bu rakamlar tabi ki üzücü. Bu konuda hepimize sorumluluk düşüyor. Anne babaları boşanmış çocukların yetiştirilmesi anlamında ciddi sıkıntılar doğabileceğini görüyoruz. Özellikle de dün arkadaşlarımızla gerçekleştirdiğimiz bağımlılıkla mücadele toplantısında da gündeme geldiği üzere bu tür anne babaları boşanmış çocukların bu tip tehlikelere daha fazla maruz kaldığını örneklerden görüyoruz” diye konuştu. 

  

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eğitimi Verildi
Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eğitimi Verildi
Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eğitimi Verildi
Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eğitimi Verildi

Bakmadan Geçme