KADINA YÖNELİK ŞİDDET TİYATRO GÖSTERİSİ İLE SAHNELENDİ

Muğla'da Hayalhane 2 Tiyatro Topluluğu, sergiledikleri '3. Sayfa' isimli tiyatro oyunu ile kadına şiddete dikkat çekti.

  • 801
KADINA YÖNELİK ŞİDDET TİYATRO GÖSTERİSİ İLE SAHNELENDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muğla'nın Menteşe ilçesinde faaliyet gösteren Hayalhane2 Tiyatro Topluluğu, dün “3. Sayfa” isimli tek perdelik müzikal dram oyunuyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nde sahne aldı.

Yönetmenliğini Mehmet Topbaş'ın yaptığı ve kadına şiddete dikkat çekilen oyunun gösterimine, CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ve vatandaşlar katıldı.

13 oyuncunun rol aldığı 3. sayfa oyununda henüz dünyaya gelmemiş bir kız çocuğunun yaşayacakları ve bir babanın kadına şiddete dur demek için çıkmış olduğu bir serüveni anlatıldı.

Oyunda ayrıca Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Fotoğrafçılık Bölümü birinci sınıf öğrencisi olan ve eski erkek arkadaşı Zafer Pehlivan tarafından bıçaklanarak öldürülen Muğlalı Güleda Cankel de anıldı. Cankel'i canlandıran oyuncunun, “Yaşasaydım burada sizin yanınızda fotoğraf çekiyor olacaktım” demesi duygu dolu anlar yaşattı.

Oyunun aynı zamanda yazarı da olan Yönetmen Mehmet Topbaş oyun bitiminde şunları söyledi:


Bir tiyatro oyununu sahnelemek böylesine devasa bir salonda oynamak çok zor bir olay. Verilen emekten ziyade birçok teferruatı var. Bu oyunda sadece kadına yönelik şiddeti anlatmadık, kadına yönelik şiddetin önüne nasıl geçebileceğimizi özelikle kadınlarımızı bilgilendirme açısından çok kıymetli bir oyundu. Bir psikoloğun gözünden hiç dünyaya gelmemiş bir kız çocuğunun sesiyle anlattığımız oyunumuzda öğretici, anlatıcı bir dil hakimdi.”

Bakmadan Geçme