KADIN YÖNETMEN HAYAT KURTARDI

2. Yönetmen olan Zeliha Karakuyu, film sahnesi için 'kestik' diyerek doğruca kazanın bulunduğu yere koştu.

  • 4507
KADIN YÖNETMEN HAYAT KURTARDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye'de önceki gün meydana gelen trafik kazasında aşırı hızlı bir motosiklet çekiciye çarptı. Karaçulha Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde meydana gelen kazada Gökhan Keçe idaresindeki 48 PJ 037 plakalı motosiklet yolun kenarına dönmekte olan Abdullah Kalkancılar idaresindeki 48 PF 623 plakalı çekiciye çarptı. Kaza anı yakındaki bir iş yerinin kameralarına saniye saniye yansıdı. Çarpmanın etkisiyle motosiklet sürücüsü Gökhan Keçe ile motosiklette yolcu olarak bulunan Çağrı Demirel, yere savruldular. Kazanın gürültüsü hemen yakındaki Ford Helvacıoğlunda film çekimi yapan ekip tarafından da duyuldu. Sol Yanım isimli film çekimi yapan ekipten 2. yönetmen Zeliha Karakuyu koşar adımlarla kazazedelere yardıma koştu. Paramedik mezunu olan Karakuyu, her iki yaralıya ilk müdahaleyi yaptı. Nabzı ve solunumu duran sürücü Gökhan Keçe'nin soluk borusunu kaşıkla açarak solunumunu sağladı. Çevreden vatandaşlar 112 Acil Çağrı merkezinden yardım istediler. Olay yerine gelen sağlık ekiplerine yardımcı olan Zeliha Karakuyu, yapılanları anlatıp, hemen destek istedi. Monitöre bağlanan yaralının nabzı atmaya başladı. Yaralılardan birisi Fethiye Devlet Hastanesine, diğeri Özel Letoon Hastanesine kaldırılıp tedavi altına alındılar. Kaza gürültüsünü duyunca film setinde ''Kestik'' diye bağırıp yardıma koşan Zeliha Karakuyu, o anları anlattı.
Karakuyu, ''Filmin çekimlerine başlamıştık, karşıda bir kaza meydana geldi. Bir çekici ile motosiklet kaza yaptı. Ben paramedik mezunu olduğum için müdahale etme gereği duydum. Biz film çekimini bırakıp yaralıya müdahale etmeye gittik. Solunum yolu tamamen kapanmıştı. Elimizdeki imkanlarla burada arkadaşlarımız kaşık gibi ne buldularsa getirdiler. Kaşıkla solunum yolunu açtık. 20 dakika boyunca kalp masajı yaptım. Ambulanstaki arkadaşlar gelince beraber müdahaleyi devam ettirdik. Biz gittiğimizde nabız yoktu. Monitöre bağladığımızda nabız vardı. Yaralının durumu biraz ağır gibiydi. Diliyorum ki faydalı bir şeyler yapmışızdır. İnşallah en kısa zamanda iyi olurlar'' ifadelerini kullandı.

Öte yandan yaralıların durumunun ciddiyetini koruduğu ifade edildi. Kaza ile ilgili soruşturmayı Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik ekipleri sürdürüyor.
 

Bakmadan Geçme