KADIN MUHTAR YSK'YA TAKILDI

Fethiye'de rakibi ile eşit oy alıp önce sandık kurulunda çekilen kurada kaybedenKaracaören mahallesi kadın muhtar adayı Arife Dikmentepe İl seçim kurulunun kararı ile İlçe seçim kurulunda itiraz üzerine çekilen 2'nci kurada seçimi kazanarak muhtarlık mazbatasını almıştı. Rakibi yıllardır muhtarlık yapan Tacettin Akça YSK'ya başvurup muhtarlığın kendisine verilmesini talep etti. YSK talebi inceleyip tek sandığın bulunduğu kurulda oylar eşit çıkarsa kura çekimi o sandık kurulu tarafından yapılır kararı ile ilk kuranın doğru olduğuna karar verip Tacettin Akça'nın muhtarlığının geçerliliğini onayladı. Fethiye ilçe seçim kurulundan verilen mazbata ile  20 gündür muhtarlık yapan Arife Dikmentepe karar karşısında şaşırdı. Dikmentepe gelsinler köyde bir kez daha seçim yapsınlar bu karara şaşırdım. Beni 20 gün boyunca niye oyaladılar diye konuştu.

  • 4174
KADIN MUHTAR YSK'YA TAKILDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’nin Karacaörenmahallesinde   20 gün muhtarlık yapan Kadın muhtar Arife DikmentepeFethiye’de 31 Mart’da yapılan yerel seçimlerde Karacaören Mahallesi muhtarlığını önceki muhtar Tacettin Akça ile 56’şar oyla önde kapatan kadın aday Arife Dikmentepe seçim günü yapılan kurada kaybetti. Dikmentepe önce Fethiye ilçe seçim kuruluna ardından Muğla il seçim kuruluna başvurup kuranın yenilenmesini istedi. İl seçim kurulu iddialara göre kuranın Fethiye İlçe seçim kurulunda yenilenmesini istedi. Kurada kadın Muhtar adayı Arife Dikmentepe kazanınca 8 Mart Pazartesi günü mazbatasını alan Arife Dikmentepe kaymakamlıkta ki işlemleri yaptırıp Muhtar olarak köyüne çıkıp hizmetlere başladı. Bu arada 2’nci kurada muhtarlığı kaybeden Tacettin Akça YSK’ya başvurdu. İlk kurada kaybeden ancak 2’nci kurada kazanan kadın Muhtar adayı Arife DikmentepeKaracaören köyünde kadınlarla birlikte eski okulun bir odasını tamamen temizleyip Sağlık evi haline getirdi.

Kadınlarla Sağlık evini baştan başa temizleyen eksiklerini gideren Dikmentepe uzun süredir elektrik, su ve internet bulunmayan Sağlık evine bu ihtiyaçları da giderip Doktor talebinde bulundu. Göcek de aile hekimliği yapan Doktor Özcan Yılmaz geçtiğimiz günlerde Karacaören köyüne gelip mahalle sakinlerinden Sağlık şikayeti bulunanları muayene edip internet bağlandığı için reçetelerini yazdı. İlk hizmet olarak köyünde Sağlık hizmetini başlatan Kadın Muhtar adayı ardından arıcılık ile geçimlerini sağlayan mahalle sakinleri için arıya şükran şenliği adı altında bahar şenliği düzenledi. Karacaörenmahallesi Meşelik mevkinde ki bahar şenliğinde imece usulü hazırlanan yiyecekler yenilip dualarda bulunuldu. Fethiye de ki mahalle muhtarlarının yanı sıra çevrede ki mahalle sakinlerinin de katıldığı arıya ve bala şükran şenliğinde mahalle sakinlerinin birlik, beraberlik ve dayanışmasının sağlanmasının amaçlandığı ifade edildi. Fethiye’de muhtarlar derneği başkanlığının düzenlediği kahvaltılı toplantıya da katılan kadın Muhtar Arife Dikmentepe önceki gün Fethiye ilçe seçim kurulu başkanlığından aranıp “Haberiniz yok mu YSK kararı ile ilk kura geçerli. 2’nci kuraya gerek yokmuş bu nedenle muhtarlık Tacettin Akça’nın denildi. Kendisine YSK kararı iletilen Arife Dikmentepe ne yapacağını şaşırdı.

 

YSK’NIN KARARINDA NE YAZIYOR

YSK’nın 3865 nolu kararında Karacaören mahallesinde yapılan seçim ve kura işlemi hatırlatılıp gereği görüşülüp, düşünüldü denilerek “YSK kurulunun 26-12 2018 tarihli 2018/1129 kararı ile kabul edilen 138 sayılı genelgenin 49’ncu maddesi uyarınca oyların eşitliği halinde muhtarlık seçimi tek sandıkta yapılmış ise sandık kurulu tarafından ad çekme ile kazanan muhtarın belirleneceği düzenlendiğinden Muğla il seçim kurulunun 04/04/2019 tarihli 2019/38 sayılı kararının kaldırılmasına, Fethiye ilçe seçim kurulunun 02/04/2019 tarihli 2019/24 sayılı kararı doğrultusunda işlem yapılması gerektiğine, karar örneğinin Tacettin Akça ve Arife Dikmentepe’ye tebliğ ve gereği için Muğla il seçim kurulu başkanlığı ile Fethiye ilçe seçim kurulu başkanlığına gönderilmesine 24/04/2019 tarihinde oy birliği ile karar verildi” denildi. Karara başkan Sadi Güven’in yanı sıra başkan vekili Erhan Çiftçi, üyeler Zeki Yiğit Nakiddin Buğday, Muharrem Akkaya, Cengiz Tobaktaş, Kürşat Hamurcu, İlhan Hanağzı, Yunus Aykın, Faruk Kaymak, Refik Eğri imza koydular.

 

SEÇİMİ YENİLESİNLER

20 gündür muhtarlık yapan Arife Dikmentepe YSK tekrar seçim yapsın yada böyle bir kararı nasıl veriyorlar. Bana mazbata verildi 20 gündür oyaladılar. Şimdi de YSK kararı var deniliyor. Hukuki işlemleri araştırıyorum gelsinler köyümüzde seçimi yenilesinler. YSK’nın aldığı kararı bana imzalatıp tebliğ ettiler. Mühür hala bende” diye konuştu.

 

Bakmadan Geçme