KADIN EFELER TARİHİ ÇARŞIYI BASTI

Fethiye'de yeni kurulan Paspatur Yaşam Derneği tarafından tarihi Paspatur çarşısına ilgiyi arttırmak, eski hareketli günlerine döndürmek amacıyla düzenlenen etkinliklere bir yenisi daha eklendi. Paspatur çarşısına yoğun canlılık getiren etkinlikte dağların sultanları isimli kadın efeler grubu ile semazen ekibinin gösterileri yerli ve yabancı turistler tarafından büyük ilgi ile izlendi. Etkinliklerle çarşıda yoğun bir kalabalığın yer aldığı gözlenirken, Dernek Başkanı Çağatay Aras, ''Old Town Paspatur etkinliklerimizle çarşımıza bir canlılık katabildiysek ne mutlu bize. Fethiye halkını da Paspatur'da görmek istiyoruz'' ifadelerini kullandı.

  • 1166
KADIN EFELER TARİHİ ÇARŞIYI BASTI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye'nin tarihi Paspatur çarşısına turist ve halkı çekebilmek için düzenlenen etkinlikler ilgi ile izleniyor. Paspatur Yaşam Derneği tarafından düzenlenen ''Old Town Paspatur'' etkinliklerine bir yenisi eklendi. Fethiye'de sadece kadınlardan kurulu ''Dağların Sultanları'' kadın efeler grubu ile semazen ekibinin gösterileri çarşıya büyük bir canlılık sağladı. Kadın Efeler grubu adeta Paspatur çarşısına hareket sağlarken, grup zeybek oyunlarıyla yerli ve yabancı turistlerden büyük alkış aldı. Turistlerin cep telefonlarıyla bol bol görüntülediği kadın efeler, oyunları ile çarşıya renk kattı. Çarşıdaki etkinlikte semazen grubu da turistlerden büyük ilgi gördü. Semazen grubu sahne aldığında turistler adeta nefeslerini tuttu. Semazen grubu da turistler tarafından cep telefonlarıyla bol bol görüntülenirken, bu etkinlik sonunda da alkışlar tarihi çarşıyı sardı.
Paspatur Yaşam Derneği Başkanı Diş Hekimi Çağatay Aras, Old Town etkinliklerine bir yenisini eklediklerini kaydedip; ''Bu etkinlikler başladıktan sonra çarşımızdaki canlılık ortadadır.

Bu Old Town markasının içini ne kadar doldurursak o kadar güçlü olacak ve o kadar kalabalığa hitap edeceğiz. Bundan hem esnaf faydalanacak, hem Fethiye’nin tanıtımında ciddi bir pay sahibi olacağız'' dedi.

''FETHİYELİLERİ DE BEKLİYORUZ''

Aras;  ''Bizim etkinliklerimiz sadece para üstüne değil. Sanatsal ve kültürel etkinliklere de başladık. Bildiğiniz gibi önce sokak defilesi, ressamların etkinliği şimdi de semazen gösterisiyle büyük kalabalığı buraya toplamayı başardık. Bunda en büyük pay bütün esnaf arkadaşlarımla beraber buraya gelen İngilizler.  Biz bunu sosyal medya ve kendi sahip olduğumuz mecralardan anons ettik ve neredeyse yüzde yüz İngiliz katılımı sağladık. Ben buradan hepsine teşekkür ediyorum. Turistlerin ülkemiz ve ilçemiz ekonomisi için etkisi çok büyük. Hepimiz ekmek yiyoruz. Buradan bir de çağrıda bulunmak istiyorum. Fethiye’nin yerli halkı da buna ilgi göstersin. Bu çarşı bizim markamız. Fethiye’de bir balık pazarı markası var, başka bir marka yok'' dedi.
''AMAÇ, CANLILIK SAĞLAMAK''

Dernek üyelerinden Cenap Mirzeoğlu ise ''İlk günden beri düşüncemiz Paspatur'u daha canlı daha çekici bir alışveriş yeri yapmak. Bunun için de bütün arkadaşlarımızla elimizden geleni yapıyoruz. Çarşımızda canlılık olması için bütün arkadaşlarımız özveriyle çalışıyor. Çok daha iyi bir Paspatur olmak için uğraşıyoruz'' ifadelerini kullandı.
''YENİ ETKİNLİKLER OLACAK''

Dernek üyelerinden Cem Güler de ''Yeni etkinlikler devam edecek'' diyerek; ''Bugün müthişti. Semazen gösterisi cuma, cumartesi ve pazar günü var. Sonra bu etkinlikler bitiyor. 19-20 Temmuz'da Gastro Shopping etkinliğimiz olacak. Her ayın 3. Cumartesinde getireceğiz. O zaman göreceksiniz her yer panayır alanına dönecek. Sokak sanatçıları, müzisyenler, yemek yapanlar vs. herkes burada olacak. İnanılmaz bir etkinlik olacağını düşünüyorum'' diye konuştu.  

Diğer yetkililer de etkinliklere katılanlara teşekkür ederek, ''Yeni etkinlikler de ses getirecek'' ifadelerini kullandılar.

Bakmadan Geçme