Jeotermal Arama Şirketleri Gözünü Fethiye'ye Dikti

Fethiye'de Ölüdeniz ve Kayaköy'e yapılmak istenen jeotermal arama çalışmalarına verilen tepki ses getirirken bazı şirketlerin Fethiye bölgesinde Çalış plajından başlayıp Karaot, Katrancı, Günlüklü, Yanıklar ve İnlice ile Göcek'ten Marmaris-Aktur-Bozburun ve İçmeler'e kadar arama ruhsatları aldığı ve sondaj çalışmalarına başlayacakları öğrenildi. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan bazı şirketlerin bu yeni bölgelerde de jeotermal arama çalışması ruhsatı aldıklarını doğrulayıp önümüzdeki bir hafta içinde geniş katılımlı bir basın açıklaması yapacaklarını duyurdu.

  • 3216
Jeotermal Arama Şirketleri Gözünü Fethiye'ye Dikti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Jeotermal arama çalışması yapmak isteyen şirketler gözünü Fethiye bölgesine dikti. Ölüdeniz, Kayaköy ve Gemiler Koyu mevkilerinde Abdulvahap Çelik isimli iş adamının sondaj çalışması ruhsatı almasının ardından Fethiye’de Chp İlçe Teşkilatı öncülüğünde yapılan basın açıklamalı eylem sonuç vermiş ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arama iznine olumsuz yanıt vermişti. Bu arada bazı firmaların Fethiye bölgesinde Çalış ve Karaot plajından başlayarak İnlice, Katrancı ve Göcek olmak üzere Marmaris’e kadar jeotermal arama çalışması ruhsatları aldığı öğrenildi. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “ Bazı şirketlerin Göcek’e kadar jeotermal arama ruhsatı aldığını maalesef öğrendik. Biliyorsunuz biz daha önce Karaot Plajı’nı ihaleyle almıştık. Haziran’ın 15’inde de halkımızın hizmetine sunmak istiyoruz. O bölgede bir halk plajı yapıyoruz. Karaot Plajı’nın olduğu yerde de jeotermal arama ruhsatı aldıklarını öğrendik. Şu an itibariyle buraya da itiraz için kapsamlı bir şekilde çalışma yapıyoruz. Bir rapor hazırlıyoruz. Önümüzdeki hafta da bölgemize sahip çıkmak isteyen bütün siyasi parti temsilcilerimiz ve STK’ları basın açıklamalı eylem için orada görmek istiyoruz. Amacımız siyaset yapmak değil, Fethiye’yi korumak ve Fethiye’ye katkı sunmaktır. Bizler Fethiye’nin geleceğini hazırlıyoruz. Ben 5 yıl sonra belediye başkanı olmak için başkanlık yapmıyorum. Her şeyimiz nasıl şeffaf olduysa burada yaşayan vatandaşların haklarını savunmak zorundayız. Onların huzuru ve refahı için çalışıyoruz. Asla başka bir beklentimiz yok. Amaç onların gönüllerinde taht kurmak. Dünyanın en güzel coğrafyasını korumak “dedi.

BAKANIMIZ MURAT KURUM’A TEŞEKKÜR EDİYORUM

Kayaköy ve Ölüdeniz’e yapılmak istenen jeotermal sondaj arama çalışmalarına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın olumsuz görüş vermesinden dolayı Bakan Kurum’a teşekkür eden Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca “Fethiye Belediyesi ve Kent Konseyi olarak ortak bir rapor hazırlamıştık. Kayaköy’de bir basın açıklaması yapmıştık. Burada amacımız siyaset yapmak değil, bölgemizi korumaktı. Daha önce de Fethiye’yi ranttan koruyacağız demiştik. Her ne olursa olsun, bedeli ne olursa olsun ben 4-5 yıl sonra belediye başkanı olmak adına belediye başkanlığı yapmıyorum” dedi. Karaca “ Ben bölgemi gerçekten korumak zorundayım. Doğasını, endemik bitkisini, florasını her şeyiyle Fethiye’yi, bu güzel coğrafyayı ranta teslim etmek istemiyoruz. Bu bölgenin betonlaşmasını istemiyoruz. Biz STK’larla birlikte ortak basın açıklaması yaptık. Enerji Bakanlığı’nın vermiş olduğu 6 noktada bir ruhsat vardı, kuyu açılmasıyla ilgili ve 60 bin metrekareye tekabül ediyordu. Korunacak hassas alanlar, arkeolojik sit ve doğal sitler olan bölge. Biz bunun olmaması adına bir basın açıklaması yapmıştık. Neticesinde aldığımız son duyumlara göre de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bunu iptal ettiğine dair bir haber aldık. Ben buradan Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’a çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

SİYASET YAPMIYORUZ

Ak Partili bir belediye meclis üyesinin sosyal medyada yazdığı paylaşıma da cevap veren Başkan Karaca “Kayaköy’deki basın açıklamasında bir çok STK’lar vardı. Seçilmiş muhtar arkadaşlarımız da oradaydı. Kayaköy, Karakeçililer ve Ölüdeniz muhtarlarımız oradaydı. Halkımıza hizmet edebilmek, geleceği planlayabilmek adına borçlanma yetkisi almıştık. Meclis toplantılarımızı da Türkiye’de ilk canlı yayınlayan ilçe belediyesiyiz. Bizim her şeyimiz şeffaf. Bunu sadece Fethiye’de 163 bin kişi değil, Türkiye’de 83 milyon kişi canlı bir şekilde izledi. Bizim gizleyecek hiçbir şeyimiz yok. Belediyemizde bu güne kadar olan bütün hizmetler konusunda, ihaleler konusunda şeffaf olduğumuzu ve bütün ihaleleri de canlı yayınladığımızı, kendileri de biliyor. Bu Sayın Kovancı adına talihsiz bir paylaşımdı. Bizim siyaset yapmadığımızı, Fethiye’nin doğasını korumak adına mücadele ettiğimizi herkes biliyor. Burada da doğru kararı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı verdi. Daha önce ruhsatı veren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ydı, kendisi de biliyor. Onun için biz burada hiçbir şeyi örtbas etmiyoruz. Bütçemizin yüzde 10’u kadar borçlanma yetkimiz var. Önümüzdeki aylarda onu ihtiyaç olduğu takdirde de kullanacağız” diye konuştu.

Jeotermal Arama Şirketleri Gözünü Fethiye'ye Dikti
Jeotermal Arama Şirketleri Gözünü Fethiye'ye Dikti
Jeotermal Arama Şirketleri Gözünü Fethiye'ye Dikti
Jeotermal Arama Şirketleri Gözünü Fethiye'ye Dikti

Bakmadan Geçme