İZMİR'DEKİ FETHİYELİLER HASRET GİDERDİ

Fethiye'den yıllar öncesi İzmir'e giderek hayatlarını burada sürdüren Fethiyeliler, yılda birkaç kez bir araya gelerek hasret gideriyor.

  • 2797
İZMİR'DEKİ FETHİYELİLER HASRET GİDERDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye'den yıllar öncesi İzmir'e giderek hayatlarını burada sürdüren Fethiyeliler, yılda birkaç kez bir araya gelerek hasret gideriyor.

İzmir Fethiyeliler Kültür ve Tanıtma Derneği kuran ve bu derneği yıllardır yaşatan İzmir'deki Fethiyeliler, hafta sonunda Balçova'da bir araya gelerek kahvaltılı bir toplantı düzenlediler. Bu toplantıda Şükrü Gürel'in ''Tarihi Fotoğraflarla Fethiye'' isimli kitabı tanıtılırken, yine bu toplantıda araştırmacı yazar İlhan Kurt da kitaplarını tanıtma fırsatı buldu.


Hayatlarını İzmir'de sürdüren Fethiyeliler, kurdukları dernek çatısı altında bir araya gelip Fethiye hasreti gideriyorlar. Yıllar önce Fethiye'den çıkan İzmir'de kurdukları iş hayatlarını başarıyla sürdüren Fethiyeliler, bir araya geldiklerinde Fethiye'nin eski günlerini yad edip, o günleri adeta yaşıyorlar. İzmir'deki Fethiyeliler, Kültür ve Tanıtma Derneği çatısı altında çeşitli etkinlikler de gerçekleştiren Fethiyeliler, geçtiğimiz hafta sonunda Balçova Belediyesi'ne ait orman içi tesislerde kahvaltılı bir toplantıda buluştu. İzmir'deki Fethiyeliler Kültür ve Tanıtma Derneği Başkanı Birol Fedai ile yönetim kurulu üyeleri Ayşen Gürbüz, Celal Arslan, Ülkü Dönmez ve Koral Kıvrak'ın düzenlediği toplantıda Fethiyeliler, Fethiye Hatırası önünde bol bol fotoğraf çektirip eski günlerdeki Fethiye anılarını tazelediler. Toplantıya 150'yi aşkın İzmir'deki Fethiyeli katılırken, fotoğrafçı Şükrü Gürel ''Tarihi Fotoğraflarla Fethiye'', araştırmacı yazar İlhan Kurt da kendi kitaplarını tanıtma fırsatı buldu. Fethiyeli Dr. Bülent Özcan, Dr. Rasih Yılmaz, Ali Türköz, Yusuf Çakır, Özkan Nalbantoğlu'nun yanı sıra CHP eski Bursa Milletvekili Ceyhun İlgin'in de katıldığı kahvaltılı toplantı, saatlerce sürdü. Sabah saatlerinde buluşan Fethiyeliler, sohbet güzel geçince akşam saatlerine kadar bir arada olmanın keyfini yaşadılar

Bakmadan Geçme