İyi Partili Ergun: 'İktidar verimsiz enerji santralleri için zeytinlikleri feda etti'

İYİ Parti Muğla Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkanı Metin Ergun, TBMM Genel Kurulu'nda zeytinliklerin ve zeytincilik sektörünün sorunları ile ilgili olarak İYİ Parti grubunun verdiği önerge üzerinde söz aldı.

  • 753
İyi Partili Ergun: 'İktidar verimsiz enerji santralleri için zeytinlikleri feda etti'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konuşmasında, “insanlık tarihinde zeytin ve zeytin ağacı kadar önem atfedilen başka bir ağaç yoktur. Zeytin, Antik medeniyetlerin değer sistemlerinden başlayarak, binlerce yıldır neredeyse tüm dinlerin ve kültürlerin kutsal saydığı bir ağaçtır” diyen Ergun, zeytinin Akdeniz medeniyetlerinde her zaman saygı duyulması ve korunması gereken bir bitki olarak görüldüğünü ifade etti.
Antik çağın İyonyalı ozanı Homeros’un İlyada destanlarındaki bir hikâyesine atıf yapan Ergun, “zeytinlikler ne bana aittir, ne de size aittir. Bizden önce de vardı, bizden sonra da olacaktır” diyerek, AK Parti iktidarına zeytinliklerden “elinizi çekin” çağrısı yaptı.
AK Parti iktidarının söz konusu zeytinlikler olduğu zaman her zaman rantı ve talanı tercih ettiğini belirten Ergun, 1 Mart tarihli Resmî Gazete’de zeytinlikleri madencilik faaliyetlerine açan yönetmelik değişikliğine vurgu yaparak “iktidar bu hafta başında yaptığı hukuka aykırı bir yönetmelik değişikliğiyle bir kez daha tercihinin bu olduğunu göstermiştir. İktidar, fosil yakıtlara dayalı verimsiz enerji santrallerini yaşatmak için zeytinlikleri feda etmiştir” dedi.
İYİ Parti olarak zeytinliklerin rant için yok edilmesine kayıtsız kalmayacaklarını vurgulayan Ergun, zeytinlikleri korumanın gelecek nesillere karşı bir sorumluluk olduğunu ifade etti.

Bakmadan Geçme