İYİ Parti Muğla'da, düşen İl Başkanlığı için temayül yoklaması yapılıyor.

İYİ Parti Muğla İl Başkanlığı, partisinin aldığı ihraç kararı mahkemece iptal edilen İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın ziyaret edeceğini açıklaması üzerine, Yönetim Kurulu'ndan istifa edenler olmuştu. İstifalar üzerine İl Başkanı İncilay Gezgin Şekerdağ'ın da yönetimi düşmüştü. Düşen İl Başkanlığında yeni il başkanının belirlenmesi için bugün temayül yoklaması yapılıyor.

  • 1083
İYİ Parti Muğla'da, düşen İl Başkanlığı için temayül yoklaması yapılıyor.
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sürece yönelik FRT mikrofonuna açıklama yapan İyi Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Muğla Milletvekili Metin Ergun, "İl başkanlığımız boşalmıştı biliyorsunuz. Şimdi yeni il yönetimi oluşacak. Yeni İl yönetimi oluşması için bir İl başkanı adayının oluşması gerekiyor. Normal şartlarda genel merkez atama yapacaktı. Fakat biz Muğla'da bir temayül yoklaması yapalım dedik. Yani İlçe Başkanlarımız ve İl yönetim kurulu üyelerimizden bir temayül alalım dedik. İl ayrı sandık koyduk bu bağlamda. İlçe başkanlarımız ayrı sandıkta, İl yönetim kurulu üyelerimiz ayrı sandıkta oy kullanıyor. Buradan çıkan sonuca göre genel merkezimiz bir kanaat oluşturup, atama yapacak. Muhtelemen önümüzde ki hafta atama yapılır. Ondan sonra İl yönetimi oluşacak." dedi.
Temayül yoklamasında 5 isim arasında olan Hüseyin Nizamoğlu sabah saatlerinde adaylığını geri çekti. Yoklamaya giren 4 isim için İlçe Başkanları ve İl yönetim Kurulu Üyeleri toplamda 72 kişi oy kullanacak. 
Temayül Yoklamasına giren isimler; Yunus Önder, İzzet Ünsal, Davut Cumhur Akmeşe, Nafiz Kamadan.
 

Bakmadan Geçme