İYİ Parti İlçe Teşkilatından, Ziraat Odasına ziyaret

İYİ Parti Fethiye İlçe Başkanı Ali Fatih Çoban, beraberinde yönetim kurulu üyeleri ile birlikte başlattıkları STK ziyaretleri kapsamında Fethiye Ziiraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit'i makamında ziyaret etti. Ziyarette son günlerde yaşanan orman yangınları ve üreticilerin sorunları konuşuldu.

  • 710
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
İYİ Parti İlçe Teşkilatından, Ziraat Odasına ziyaret
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İYİ Parti Fethiye İlçe yönetimi, Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit’i makamında ziyaret etti. Ziyarette Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, Fethiye ve Seydikemer ilçelerinde gerçekleşen orman yangınlarının söndürülmesinde en büyük etkenin çiftçiler olduğunu belirtti. İYİ Parti Fethiye İlçe Başkanı Ali Fatih Çoban ise,  yangınların söndürülmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Çiftçilerin sorunlarının konuşulduğu ziyarette çiftçiye destek verilmesinin gerektiği vurgulandı. 

AFETLERE HAZIR OLMADIĞIMIZI GÖRDÜK
Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit “Zorlu şartlarda, hepimiz elimizden geldiğince çalışıyoruz. Başkanım ve ekibi de devamlı sahada, onun için onları tebrik ediyorum. Sizinde bildiği gibi Muğla’mız, Allah bir daha göstermesin böyle bir afeti, çok büyük bir afet yaşadı. Bu afetlerde gördük ki bizim koordine olamayışımızı ve hazır olmadığımızı gördük. İnşallah ders çıkarırız, bir dahaki afetlerde daha düzenli bir şekilde ilk müdahaleleri yaparız. Bunun yanında bizim Fethiyeli çiftçilerimizi, gençlerimizi kutlamak istiyorum çünkü Ovacık’ta ki yangında ilk müdahaleyi yapmasalardı ve nöbet tutmasalardı bu kısa zamanda söndüremezdik. Seydikemer Arifler de, Minare de, Karaağaç’ta ki yangınları söndüremezdik. Çiftçilerimizin ve gençlerimizin hakkını yememek lazım” dedi. 

BİRLİK VE BERABERLİK ZAMANI 
Başkan Karayiğit, “İl Tarım Müdürümüz, bakan yardımcılarımız bütün ziraat odası ve sivil toplum örgütleri olarak “yangınlar bölgemize zarar verdi bundan sonra ne yapabiliriz?” diye görüş alış-verişinde bulunduk. Ben orada da söylemiştim, arıcılarımız bu konuda mağdur ben dedim ki bu ormanlar, Türkiye ve Muğla hepimizin. Bizim Dalaman Ziraat Odası yanımdaydı, Köyceğiz odası yanımdaydı bizim ormanlarımız, sizin ormanlarınızı İl tarım müdürümüz ve ilçe tarım müdürlerimizi saha tespit etsin sizin arılarınızı o sahalara yerleştirsinler en azından belirli bir süre idare etsinler diye teklifte de bulundum. Bakan yardımcımız ve bitki koruma daire müdürümüz memnun oldular. Türkiye’nin bir tarafı yanarken bir tarafı sel felaketi ile uğraşıyor. 17 tane vatandaşımızın can kaybı var. Zor günleri hepimiz el birliğiyle atlatacağımıza inanıyorum. Bugünlerde birlik olalım diye düşünüyorum. Yine de tekrar ediyorum İyi Parti İlçe başkanımız Fatih kardeşime ve yönetim kurulu üyelerine fikir alışverişinde bulunmak için ziyaret ettiler, teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

YANGIN SÖNDÜRMEDE ÇİFTÇİLER BÜYÜK ROL ALDI
İyi Parti Fethiye İlçe Başkanı Ali Fatih Çoban, “Çıkan yangınlar Muğla’mıza büyük darbe vurdu. Memleketimiz Fethiye Ovacık’ta da yangın çıktı. Daha sonra ki aşama da Seydikemer’imiz de Arifler mahallesin de, Kabaağaç’ta, Minare köyünde daha sonra Çökek’te, Bayır’da çıkan yangında, yangının söndürülmesin de en önemli faktörlerden birisi bizim bölgemizin çiftçileriydi. Bugün sayın başkanımın nezlinde İyi Parti Fethiye ilçe başkanlığı olarak Fethiye’de yaşayan tüm çiftçilerimizi 16 litrelik su tulumbasıyla, 20-100 litrelik ilaçlama pompasıyla, 2 tonluk tankeriyle gelen tüm çiftçilerimize tekrardan şükranlarımızı sunuyoruz. Yangın geçti, yangından sonraki alınması gereken önlemler üzerine ve daha sonra ki aşamada yangından kayıplar yaşayan vatandaşlarımızın Ziraat Odasına kayıtları olan Sayın başkanımın az önce ifade ettiği gibi zeytin üreticisi, arıcılıkla uğraşan, sera, örtü ve tarım ile uğraşan vatandaşlarımıza bugün devletimizin sahip çıkması gerekiyor. Devletimizin yetemediği yerlerde şehirleri yöneten yerel anlamda iktidar olan belediyelerin sahip çıkması gerekiyor” dedi. 

ÇİFTÇİYE DESTEK LAZIM 
Başkan Çoban, “Türk çiftçisi zaten zor bir durumdaydı tabi talihsiz bir şekilde yangında çıkınca işleri daha da terse gidiyor, insanların hayalleri, umutları 19-20 yıldır tarıma, toprağa bel bağlayan insanlarımız her geçen gün kötüye gidiyor. Bugün biz sayın başkanla ürün pahalılığından, maliyetlerin çok fazla arttığından ve çiftçinin zarar ettiğinden bahsediyoruz. Bugün bizleri yöneten insanlara Fethiye’den sesleniyoruz, bugün zirai ilaç, bitki besleme, fide, naylon konusunda fiyatları tekrardan gözden geçirmeleri gerekiyor. Eğer çiftçiyi biz sera da, tarla da tutamadığımız taktirde Türkiye’de üretimin önünden engel olunursa Türk ekonomisi çok daha feci bir yerlere gidebilir ve gitmek üzere. İnşallah tez yakın zaman da ilçe tarım, ziraat odaları bu şehri yöneten insanların çiftçiye birazcık daha destek vermelerini buradan istiyoruz” diye konuştu.
 

İYİ Parti İlçe Teşkilatından, Ziraat Odasına ziyaret
İYİ Parti İlçe Teşkilatından, Ziraat Odasına ziyaret
İYİ Parti İlçe Teşkilatından, Ziraat Odasına ziyaret
İYİ Parti İlçe Teşkilatından, Ziraat Odasına ziyaret
İYİ Parti İlçe Teşkilatından, Ziraat Odasına ziyaret
İYİ Parti İlçe Teşkilatından, Ziraat Odasına ziyaret
İYİ Parti İlçe Teşkilatından, Ziraat Odasına ziyaret
İYİ Parti İlçe Teşkilatından, Ziraat Odasına ziyaret

Bakmadan Geçme