İYİ Parti Fethiye İlçe Yönetimi FTSO'yu Ziyaret Etti

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nı (FTSO) ziyaret eden İyi Parti Fethiye İlçe Yönetimi, FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ile bir araya gelerek Muğla ve çevre illerde etkili olan orman yangınlarına ilişkin görüş alışverişinde bulundu. Yangınlardan Fethiye turizminin de olumsuz etkilediğini belirten Başkan Çıralı, Dalaman Havalimanı'na inen uçak sayısının azaldığına dikkat çekerek, birçok rezervasyonun iptal edildiğini söyledi.

  • 1084
İYİ Parti Fethiye İlçe Yönetimi FTSO'yu Ziyaret Etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

FTSO Hizmet Binası’na gelen İyi Parti Fethiye İlçe Başkanı Ali Fatih Çoban ve ilçe yönetimini, Başkan Çıralı ile birlikte FTSO Yönetim Kurulu Üyesi Halil İbrahim Öztürk karşıladı. Ziyarette Muğla ve çevre illerde etkili olan orman yangınlarına ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu. Yangınların ilçe turizmini olumsuz etkilediği vurgulanan ziyarette, sorunların çözümü için ortak akılla hareket etmenin önemine değinildi. 

Muğla ve çevre illerin büyük bir felaketle karşı karşıya kaldığını belirten İyi Parti Fethiye İlçe Başkanı Ali Fatih Çoban, Fethiye’nin yangınlardan etkilenmemesinde vatandaşların duyarlılığının çok önemli rol oynadığını belirtti. Ovacık Mahallesi’nde başlayan yangının büyümeden söndürüldüğüne dikkat çeken Çoban, “Halkımızın gösterdiği duyarlılık takdire şayandı. Yoksa o bölgede çıkan yangının da rüzgârın etkisiyle büyüme potansiyeli vardı. Halkımız orman sınırlarında günlerdir nöbet tutuyor. Bu duyarlılık Fethiye açısından oldukça önemli ancak koordinasyonun sağlanması konusunda atılacak birçok adım var. Süreci takip ediyoruz. Fethiyemizin sorunlarını dile getirebileceğimiz ortak platformlara eskisinden çok daha fazla ihtiyaç var.” diye konuştu.

Yangından tüm turizm bölgelerinin olumsuz etkilendiğini belirten FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ise “Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yangından etkilenen yerler için 'mücbir sebep hali' ilan edildi. Böylece söz konusu bölgelerdeki mükellefler için vergi beyannamesi verme ve ödeme süreleri kasım ayına ötelendi. Ancak Dalaman Havalimanı’na inen uçak sayısında büyük düşüş var. Bu durumdan Fethiye’de etkileniyor. Rezervasyonlar iptal ediliyor. Bu kapsamın daha iyi düzenlenmesinde fayda vardı.” dedi. 

Yangınlar devam ederken bölgelere yardım malzemesi ulaştırmak için yoğun çaba gösterdiklerini belirten Başkan Çıralı, “FTSO olarak çok sayıda yardım malzemesi topladık. Bu malzemeleri araçlarımızla yangın bölgelerine ulaştırdık. Çalışanlarımız ve araçlarımız yangın bölgelerinde aktif rol aldı. Bölgemizde yangınların kontrol altına alınmasıyla birlikte elimizdeki malzemeleri Fethiye Kaymakamlığı bünyesinde oluşturulan koordinasyon merkezine teslim ettik. Toplanan tüm yardımların dışında sadece bir üyemiz yaklaşık 500 bin TL değerinde söndürme çalışmalarında kullanılacak malzeme yardımında bulundu. Bu noktada yardım malzemelerinin kontrollü olarak dağıtılması, envanterinin tutulması, söndürme çalışmaları bittikten sonra geri toplanması büyük önem kazanıyor. Doğal felaketler yangınlarla sınırlı kalmıyor. Bu malzemelere her an tekrar ihtiyaç duyabiliriz. Bu koordinasyonun sağlanması konusunda elimizden geleni gayreti göstereceğiz.” dedi.

İYİ Parti Fethiye İlçe Yönetimi FTSO'yu Ziyaret Etti
İYİ Parti Fethiye İlçe Yönetimi FTSO'yu Ziyaret Etti
İYİ Parti Fethiye İlçe Yönetimi FTSO'yu Ziyaret Etti
İYİ Parti Fethiye İlçe Yönetimi FTSO'yu Ziyaret Etti
İYİ Parti Fethiye İlçe Yönetimi FTSO'yu Ziyaret Etti

Bakmadan Geçme