İstiklal Marşı'nın kabulü 99. yılında

Türk Milleti'nin bağımsızlığa ve kutsal değerlerine olan inancını destanlaştıran İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 'Milli Marş' olarak kabul edilmesinin 99'uncu yıl dönümü Fethiye'de de büyük bir gururla kutlandı. 

  • 1117

Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi salonunda Fethiye Kaymakamlığı tarafından düzenlenen Fethiye Özel Sena Fen Lisesi tarafından hazırlanan programa Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli, Fethiye Belediye Meclis Üyesi Metin Sevinç, Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, İlçe Emniyet Müdürü Cemil Emre Süel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, daire amirleri, kurum müdürleri, siyasi parti ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Fethiye Kaymakamlığı tarafından düzenlenen program saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Fethiye Özel Sena Fen Lisesi Okul Müdürü Vijdan Yılmaz, “Milletimiz canını, dinini, namusunu, geleceğini kısacası her şeyini kurtarmak için milli mücadeleyi başlattı. Yıl 1920’ler, sefaletler ve imkansızlıklarla devam eden kurtuluş savaşı yüz binlerce şehit verilmesiyle kazanıldı. Ve ülkemiz düşman işgalinden kurtulup bağımsızlığını kazanmış oldu. Meclis kurulduktan sonra da her bağımsız milletin olduğu gibi bizim de birlik ve beraberliğimizi sağlayacak, ordumuza güç verecek, vatanımızı kurtarmak için çektiğimiz acıları ve gösterdiğimiz kahramanlıkları hatırlatacak bir marşımız fikri ortaya çıktı. Bunun için büyük bir şiir yarışması düzenlendi. Yarışma sonunda o günleri bizzat yaşayan ve yaşananları en güzel şekilde anlatan Mehmet Akif Ersoy’un şiiri 1. olmuştu. Mehmet Akif Ersoy bu şiiri milletimize armağan etmiştir. İşte bu şiir 12 Mart 1921 tarihinde resmen İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir” diye konuştu. 
Programda; günün anlam ve önemini en iyi anlatan kompozisyon, şiir ve resim dalında dereceye giren öğrencilere, ödülleri Kaymakam Muzaffer Şahiner, Fethiye Belediye Meclis Üyesi Metin Sevinç, Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker tarafından sunuldu. 


 

Bakmadan Geçme