İngilizce öğrenmenin keyifli hali

Öğrenciler, kendi hazırladıkları materyallerle oyun kurup oynarken bir yandan da İngilizce becerilerini geliştiriyorlar.

  • 1254
İngilizce öğrenmenin keyifli hali
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Bilim ve Sanat Merkezi İngilizce Danışmanı Işıl İlkem Erenoğlu tarafından genel yetenek alanı öğrencileriyle birlikte yürütülen etwinning projeleri büyük ilgi görüyor. Oyun ağırlıklı etkinliklerin yapıldığı "Let me Play" uluslararası eTwinning projesinde öğrenciler İngilizce derslerinde her ay farklı bir oyun türü deniyorlar.

Öğrenciler önce kendi kutu oyunlarını tasarlayıp oynadılar. Daha sonra Nisan ayı etkinlikleri kapsamında dersler dijital platforma taşındı. Öğrenciler web 2.0 araçlarıyla tasarlanan derslerde oyunlarla hem eğlendi, hem öğrendi. Kendi oyunlarını oluşturmaya başlayan öğrenciler arkadaşlarıyla tatlı bir rekabet yaşadı. Bu etkinliklerle kalem-kağıda dayalı geleneksel sınıf ortamı eğlenceli hale getirilip, teknoloji bir araç olarak derslere entegre edildi ve öğrencilerin 21. yy becerileri kazanmaları yönünde önemli bir adım atıldı.

Mayıs ayı etkinlikleri kapsamında da öğrenciler sınıflardan dışarı çıkarak geleneksel oyunları oynadılar. İngilizce Danışmanı Işıl İlkem Erenoğlu, dışarı oyunları oynarken daha çok geleneksel oyunlardan yararlandıklarını ifade etti. Erenoğlu, “Öğrenciler sınıfta hazırladıkları materyalle okul bahçesinde oyun kurup oynarken bir yandan da kelime tekrarı yapmış oldular. Diğer bir grup öğrenci ise kendileri için hazırlanan dedektifçilik oyununu oynadılar. İpuçlarının yazılı olduğu kağıtları toplayıp istenen görevleri yerine getirirken heyecan doruktaydı. Öğrenciler derslerde oyun oynamaktan çok mutlu” diye konuştu.

 

Bakmadan Geçme