HÜKÜMLÜLER OKULLARI BAŞTAN AŞAĞI YENİLİYOR

Fethiye'de, Adalet Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği Denetimli serbestlik altındaki hükümlüler Fethiye Şehit Feramil Ferhat Kaya Ortaokulu'nda boya-badana, çevre düzenleme, tamir, tadilat ve temizlik işlerini yapıyor.

  • 1599
HÜKÜMLÜLER OKULLARI BAŞTAN AŞAĞI YENİLİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’de,  Adalet Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği Denetimli serbestlik altındaki hükümlüler Fethiye Şehit Feramil Ferhat Kaya Ortaokulu’nda boya-badana, çevre düzenleme, tamir, tadilat ve temizlik işlerini yapıyor.

Adalet Bakanlığınca, 2018-2019 eğitim öğretim döneminin yarıyıl tatili olan 18 Ocak - 04 Şubat 2019 tarihleri arasında kamu hizmeti cezaları kapsamında belirlenecek okullarda denetimli serbestlik altındaki yükümlüler tarafından boya, tadilat, temizlik gibi işlerin yerine getirilmesi için planlama yapıldı. Bu kapsamda Fethiye’de önceden tespit edilen okullarda, kamu hizmeti hükümlülerinin belirlenen işlerde çalışması başlatıldı. Tüm Türkiye’de aynı gün ve saatte başlanılan çalışma Fethiye’de de Şehit Feramil Ferhat Kaya Ortaokulu’nda saat 10.30’da başladı. Fethiye’de belirlenen okullarda sabah 10, öğleden sonra 15 hükümlü çalışacak. Dalaman’da da 15 hükümlü belirlenen okullarda çalışma yapacak. Bu süreç içerisinde 40 hükümlü bu tarz çalışmaları yerine getireceği bildirildi.

Proje hakkında açıklama yapan Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, “Fethiye’de 29 bin öğrencimize karnelerini verdik. Biz öğrencilerimize karnelerini verirken onlara şunu söyledik: sizler tatil yaparken bizler boş durmayacağız. Nasıl ki ilçemizdeki bütün okullarımızın kamera sistemleri tamamlandı, güvenlik anlamında bütün tedbirler alındı, ancak hem yaz döneminde hem yarıyıl tatilinde okullarımızın eksikliklerini gidermeye çalışacağız diye öğrencilerimize ifade ettik. 29 bin öğrencinin olduğu Fethiye’de 27 özel 74 tane devlet okulumuz var. Bu kadar yoğun bir hareketin olduğu okullarımızda zaman zaman kirlenme olabiliyor. Bulunduğumuz okulda 1006 öğrencimiz var. 65 öğretmenimiz var. Yine ilçemizdeki Merkez Atatürk Ortaokulunda 1090 öğrencimiz var. Gazi Ortaokulunda 1176 öğrencimiz var. Yani Anadolu’daki bir ilçe nüfusu kadar öğrencimiz olan okullarımız var. Bu okullarımızı nezih tutmak, hijyenik hale getirmek hepimizin görevi” dedi.

Denetimli Serbestliğin tanımını yapan Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, “Fethiye Denetimli Serbestlik Müdürlüğü sadece Fethiye’ye değil Fethiye dışında Seydikemer, Dalaman ve Ortaca ilçelerinde de hizmet vermekte. Cezanın sadece caydırıcılık amacı yok aynı zamanda rehabilitasyon amacı ve topluma faydalı insan yetiştirme amacı da var. Bu manada adli makamlarca verilen cezaların infazı sırasında özellikle Denetimli Serbestlik Birimlerimizce hükümlülerimiz seminer, panel ve belli konularla suçun işlenmesindeki nedenler araştırılarak onların topluma dönüştürdükten sonra faydalı insan olmaları, meslek edinmeleri ve topluma iyi bir şekilde dönmeyi sağlamaya yönelik plan ve programımız belli çerçevede devam etmektedir” dedi.

 

Bakmadan Geçme