HEM TATİL HEM SANAT

Yıllar önce kurulan Kayaköy Sanat Kampı, değişik tatil seçeneği arayanların gözdesi haline geldi. Yaklaşık 15 atölyede sanat faaliyetlerine katılan tatilciler doğa yürüyüşü, tekne turu, yamaç paraşütü gibi değişik aktivitelerle de yorgunluk atıyor. Geçtiğimiz dönemlerde tatillerini her şey dahil otellerde geçirdiklerini kaydeden tatilciler, sanat kampında değişik atölye çalışmaları ile ruh ve bedenlerini de dinlendirdiklerini söylediler. Aralarında doktor, öğretmen, mühendis, öğrenci, muhasebeci, terapistin de yer aldığı 100'ün üzerinde tatilci hem sanat öğreniyor hem de klişeleşmiş tatil şeklinden kurtuluyor.

  • 2246
HEM TATİL HEM SANAT
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ağaç oymacılığı, ritim, heykel, mızıka, meyve çekirdeğinden takı tasarımı, dantel, deri tasarımı gibi birçok etkinliği bünyesinde bulunduran Kayaköy Sanat Kampı’nın müdavimleri her geçen yıl artıyor. Doğa yürüyüşü, tekne turu ve koy gezileri gibi faaliyetlere de katılan sanat kampı misafirleri; doğanın içinde huzurlu bir tatil yaparken, çocukları ile birlikte büyükşehirlerin gürültüsünden uzaklaşmanın keyfini de çıkarıyor. Doktor, bilişimci, eğitimci ve daha birçok meslek grubundan; değişik yaşlarda katılımcıları ağırlayan sanat kampına katılanlar, adeta stres atıp, rehabilite olduklarını da ifade ediyorlar.

 

Kayaköy Sanat Kampı’nda gün sabah yoga ile başlıyor. Ardından çeşitli atölyelerde eğitimler gerçekleştiriliyor. Öğle yemeğinin ardından doğa yürüyüşü ve diğer aktiviteler yer alıyor. Kampın gece bölümünde ise sohbet ve müzik yer alıyor. Her akşam değişik canlı müzik ve konserlerin gerçekleştirildiği sanat kampına katılanlar; hem dinlenmiş hem de yeni arkadaşlıklar kurarak tatilini tamamlıyor.

''EL BECERİLERİ GELİŞTİRİLİYOR''

Kayaköy Sanat Kampı’na katılmak için Belçika’dan geldiğini kaydeden Muhasebeci Hülya Yavuz, “Kızım Ceylin ile burada tatilimizi gerçekleştiriyoruz. Etkinliklerimiz ilk olarak sabah yoga ile başlıyor. Daha sonra atölye çalışmalarımızda hem yeni şeyler öğreniyoruz hem de el becerilerimizi geliştiriyoruz. Herkese tavsiye ediyorum” dedi.

''SOSYAL BİR ORTAM VAR''

Ses Terapistliği yaptığını söyleyen Cenk Güçbilmez, “Burada ilgi duyduğum ağaç oymacılığı hakkında bilgiler ediniyorum. Klasik tatil anlayışının dışına çıktık. 5 yıldızlı otellerde kaldığımız zaman bir yere sıkışıp kalıyorduk. Oysa burada çok güzel ve sosyal bir ortam var. Kızım Rüya ise kil atölyesinde eğitimlere katılıyor” diye konuştu.

''BOŞ ZAMANLARIMIZI DEĞERLENDİRİYORUZ''

Sanat kampı misafirlerinden Mahinur Akşehir de, “İzmir’de öğretim görevlisiyim. Oğlum ile birlikte ilk uzun tatilimiz. Hem değişik bir tatil deneyimi hem de atölye çalışmalarına katılmak için burayı tercih ettik. Harika bir ortamdayız. Burada el sanatları ve diğer aktivitelere katılarak hoş zaman geçiriyoruz. Bütün arkadaşlarıma tavsiye edeceğim” ifadelerini kullandı.

''DOĞA YÜRÜYÜŞLERİ HARİKA''

Eskişehir’de doktor olarak görev yapan Gül Tandoğaç, “Doktor ve diğer meslekten arkadaşlarım ile tatil için burayı tercih ettik. Burada her meslek grubundan kişilere rastlamak mümkün. Sabah yoga ile başlıyoruz. Atölye çalışmalarının ardından öğle yemeği yiyoruz. Daha sonra doğa yürüyüşü ve diğer aktivitelerimizi gerçekleştiriyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu.
''REHABİLİTE OLUYORUZ''

 

Meyve çekirdeğinden takı tasarımı atölyesine katılan Arda Kaan, “Ankara’da yaşıyorum ve bilişimci olarak görev yapıyorum. Burada doğa ile baş başa, huzurlu bir ortamda tatil yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Adeta rehabilite oluyoruz. Bunun yanında yeni arkadaşlıklar kuruyoruz. Gündüz bölümünde doğa yürüyüşü, tekne turu ve koylar gezisi faaliyetlerimiz oluyor. Akşam saatlerinde değişik konserler ile eğlenceli vakit geçiriyoruz” şeklinde konuştu.

''5 YILDIZLI OTELLERDEN DAHA İYİ''

Öğrenci Çağla Su Puzada, “Ankara’dan geliyorum. Burada değişik bir ortamda tatil yapıyoruz. Hem atölye çalışmaları hem de çeşitli aktiviteler ile tatilimizi geçiriyoruz. Önceden tatilimizi 5 yıldızlı otellerde yapıyorduk. Hiçbir aktivite ve sosyal faaliyet olmuyordu. Burada ritim atölyesinde eğitimlere katıldım. Her yaştan ve meslek grubundan katılımcı ile tanışma fırsatımız oldu” dedi.

''CAN KULAĞI İLE DİNLİYORLAR''

Heykel Atölyesi Eğitmeni Kibele Ötük, “Burada her meslek grubundan misafirimiz var. Burada katılımcılarımıza kil ile yapabilecekleri çalışmalar hakkında bilgi aktarıyoruz. Anlattıklarımı can kulağı ile dinleyip uyguluyorlar. Bu beni çok mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.

''OLDUKÇA YOĞUN GEÇİYOR''

Kayaköy Sanat Kampı Yetkililerinden Lara Sarabil Ekiz yaptığı açıklamada, “Değişik bir tatil arayan yerli ve yabancı misafirlerimiz, bizi tercih ediyorlar. Okulların kapanmasının ardından kampımızın katılımcıları artmaktadır. Her meslek ve yaş grubundan müdavimlerimiz var. Özellikle Temmuz ve Ağustos ayları oldukça yoğun geçiyor. Misafirlerimizin çoğu yerli vatandaşlarımızdan oluşuyor. Burada hem sanat atölyeleri ve diğer aktiviteler ile harika zaman geçiyorlar. Yaklaşık 15 atölyede çeşitli faaliyetler hakkında bilgiler aktarıyoruz. Geceleri ise konserlerimiz oluyor. Buradan her misafirimiz mutlu ayrılıyor. Her yıl gelenler var ve tavsiyeleri ile arkadaşları da geliyor. Her geçen yıl daha fazla insana ulaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme