Hayvanat Bahçesi Masalı ilgiyle izlendi 

Geçtiğimiz hafta başlayan ve çeşitli etkinliklerle devam eden Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi'nin 16. yıl kuruluş yıldönümü etkinlikleri, Hayvanat Bahçesi Masalı isimli tiyatro oyunu ile sona erdi.

  • 1958

Geçtiğimiz hafta başlayan ve çeşitli etkinliklerle devam eden Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi’nin 16. yıl kuruluş yıldönümü etkinlikleri, Hayvanat Bahçesi Masalı isimli tiyatro oyunu ile sona erdi. Osman Batur Keser ve LüftüGülcüler’in rol aldığı oyun, izleyenlerin beğenisini kazandı. 

Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyunu Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli, SED Medya Yönetim Kurulu Başkanı Seda Köktener, Fethiye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Halime Ok ve çok sayıda tiyatrosever izledi. Edward Albee’nin eseri olan Hayvanat Bahçesi Masalı (TheZooStory) oyunu, Osman Batur Keser ve Lüftü Gülcüler tarafından sahnelendi. Yönetmenliğini yine Osman Batur Keser’in yaptığı oyunda dekor Onur Fırat Fen, teknik ise Volkan Topaloğlu ve Cüneyt Alaylı tarafından hazırlandı. 

Bir pazar günü New York Central Park’ta kaderin ya da tesadüflerin bir araya getirdiği iki kişinin hikayesinin anlatıldığı Hayvanat Bahçesi Masalı isimli tiyatro oyununda ailesi ve işine bağlı, toplumun değer yargılarıyla hayatını şekillendiren bir adam ile ve marjinal tavırlar sergileyerek toplum içinde aykırı bir kişiliğe sahip olan bir kişinin diyaloglarına yer veriliyor. Öte yandan oyunda hızlı sanayileşme ve buna bağlı olarak gelişen, kontrolsüz kentleşme, yeniden tanımlanan sosyal roller, hayat tarzları karşısında yaşanan duygusal ve fiziksel yalıtım, uyumsuzluk, içe çekiliş, öfke, kin, yalnızlaşmanın beslediği şiddetli iletişim bozukluklarına değiniyor. 


 

Hayvanat Bahçesi Masalı ilgiyle izlendi 
Hayvanat Bahçesi Masalı ilgiyle izlendi 
Hayvanat Bahçesi Masalı ilgiyle izlendi 
Hayvanat Bahçesi Masalı ilgiyle izlendi 
Hayvanat Bahçesi Masalı ilgiyle izlendi 

Bakmadan Geçme