HAYVAN HAKLARI KOMİSYONU KURULDU

Fethiye Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısı Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleşti.

  • 1897
HAYVAN HAKLARI KOMİSYONU KURULDU
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısı Başkan Alim Karaca'nın Ankara'da belediyenin bazı işlemlerini takip etmesi nedeniyle Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli başkanlığında yapıldı. FRT Televizyonunun canlı olarak ekranlara getirdiği toplantı yaklaşık 1 buçuk saat sürdü. Toplantıda CHP'li belediye meclis üyelerinden Melek Gözde Hoşafçı ile Nurettin Metin Sevinç'in ‘Kadın ve Çocuk Komisyonu’ ile ‘Hayvan Hakları Komisyonu’ kurulmasıyla ilgili talebi görüşülüp oy birliği ile kabul edildi. Toplantıda Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğügörevine Halime Ok, Belediye Başkan Yardımcısı görevine ise Sabri Oğuz Bolelli’nin atanmasıyla ilgili bilgilendirme yapıldı. İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün,5393 Sayılı Belediye Kanununun 49/7.maddesi uyarınca Belediye Başkan Yardımcısı olarak atanan Belediye Meclis Üyesi Sabri Oğuz Bolelli’nin aylık ödeneğinin tespit edilmesine ilişkin müzekkerenin görüşülmesi konusu kanuna uygun olan belediye başkanının 3/2’si şeklinde kabul edildi. Oylama sırasında Belediye Başkan Yardımcısı ve Belediye Meclis Başkan vekili Oğuz Bolelli, salondan çıkarken, oturumu Belediye meclis başkan vekillerinden Devrim Öztürk 1 maddeliğine yönetmeye başladı. CHP grup sözcüsü Veli Pabuşçu, Belediye Başkan Yardımcı ödeneğinin kanunen Başkanın aldığı ücretin 3/2'sini alabileceğini hatırlattı. Belediye yetkililerinden bunun açıklanmasını istedi. Belediye yetkilileri de 2019 yılı başkan aylık ödeneğinin 15 bin TL civarında olduğunu, 3/2'si olarak da başkan yardımcısının 10 bin TL civarında ücret alacağını hatırlattı. Ak Parti Grup sözcüsü Turhan Kovancı, Belediye Başkan Yardımcısına aylık 1/2 oranında maaş teklifinde bulundu. Teklif, oturumu yöneten Devrim Öztürk tarafından oylatıldı ve CHP'li meclis üyelerinin 17 oyu ile oy çokluğu ile bu teklif kabul edildi. Oğuz Bolelli'ninmaaşı Başkanın 3/2'lik maaşına eşit olarak ödeneceği ifade edildi. Ak Partili ve MHP'li 13 üye maaşın 1/2 olması yönünde oy kullandı. Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün,2018 Yılı Kesin Hesabının görüşülmesiyle ilgili madde oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderildi. Meclis toplantısında geçtiğimiz ilk toplantıda komisyona gönderilen Karaağaç Mahalle muhtarlığı bilirkişi isimlerinin komisyonda oy birliği ile kabul edilmesine rağmen isimlerden birinin o köyden olmaması nedeniyle CHP'li üyeler konunun yeniden komisyonda görüşülmesini teklif etti. Cumhur ittifakı sıraları komisyonda oy birliği ile kabul edilen bir konunun tekrar komisyona gönderilmesine karşı çıktı. CHP'li üyeler bu konuda açıklama yaparak yeniden oylanmasını teklif etti. Bu madde oy çokluğu ile komisyona havale edildi. Cumhur ittifakı üyeleri ise çalışmaların aksatılmaması için raporun kabul edilmesi yönünde oy kullandı.


Toplantıda Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün,Mülkiyeti Belediyeye ait olan Cumhuriyet Mahallesi, 273 ada, 10 no’lu parsel 97.Sokak,Sıra No:28,İşyeri No:28,Numarataj Kapı No:11/R ile gösterilen 14 m2’lik taşınmazın Tekel Ürünleri Satış İşletmesi (Faaliyet) tahsis konusunun Kuru Kahve ve Satış İşletmesi olarak Taşınmazın Kira Şartnamesinin ilgili maddelere göre değiştirilmesi yönündeki teklifi oy birliği ile kabul ederken, yine Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün,Mülkiyeti Belediyeye ait Cumhuriyet Mahallesi,298 ada 97.Sokak,Zemin Kat,Sıra No:13,Numarataj Kapı No:13/D ile gösterilen 20,95 m2’lik taşınmazın Bebek Giyim Satış İşletmesi (Faaliyet) tahsis konusunun Kuyumculuk İşletmesi olarak değiştirilmesi yönündeki gündem maddesi de oy birliği ile kabul edildi.

 

Toplantıda Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün,Fethiye Belediyesi Sosyal Yardım Esasları Yönetmeliği’ne göre yardım komisyonunda görevlendirilmek üzere CHP grubu,belediye meclis üyelerinden Veli Pabuşçu, Yücel Börekçi ve Sami Kemik'i önerdi. Ak Parti sıralarından bu maddeye en az 1 üyeyi vermek isterdik şeklinde sitem geldi. Yapılan oylamada CHP grubunun önerdiği isimler oy çokluğu ile yardım komisyonu için seçildi.

Belediye tüzel kişiliğine ait Göcek Mahallesi Gönülağzı mevkiinde 597 metrekarelik arsanın açık ihale usulü ile satılıp satılmayacağı yönündeki gündem maddesi CHP ve Cumhur ittifakı meclis üyeleri tarafından belediye arsalarının korunması için oy birliği ile reddedildi.

 

Hukuk İşleri Müdürlüğü’nün,Dava konusu taşınmazlar Toplu Konut İdaresi Başkanlığı adına kayıtlı iken dava açıldığı,yargılama sırasında satış yoluyla Hazineye devredildiğinden Hukuk Muhakemeleri Kanununun 125.maddesince davaya devralan Maliye Hazinesine karşı Tapu İptal ve Tescil Davası olarak mı,Toplu Konut İdaresi Başkanlığına karşı Tazminat Davası olarak mı devam edileceği hususuna yönelik madde, tapu iptal ve tescil davası olarak davanın sürmesi yönünde oy çokluğu ile kabul edildi.Belediye avukatının bilgilendirmede bulunduğu bu maddede Ak Partili üyeler konunun imar komisyonu ile hukuk işlerinin birlikte karar vermesini istedi. CHP grubu ise ''Tapu iptal ve tescil davası yönünde yürütülmesini talep ediyoruz'' dediler.
Toplantıda CHP meclis grubu belediye meclis üyelerinden Melek Gözde Hoşafçı ile Nurettin Metin Sevinç'in kadın ve çocuk komisyonu ve hayvan hakları komisyonu kurulması yönündeki talepler de görüşüldü. CHP ve Ak Parti grupları bu konuda uzlaşmaya vardı. CHP'den 3'er, Ak Parti'den 2'şer üye teklifleri yapıldı. Buna göre, kadın ve çocuk hakları komisyonlarına CHP'den Melek Gözde Hoşafçı, Devrim Öztürk ve Mürüvvet Başıhoş, Ak Parti'den Ayşe Çiftçi ile Muhammet Kökten seçilirken; hayvan hakları komisyonuna ise CHP'den Veli Pabuşçu, Miraç Efe Doğan, Mürüvvet Başıhoş, Ak Parti'den de Ufuk Bildirici ile Arif Coşkun oy birliği ile seçildiler.Gündemdeki son madde olan Fethiye'nin bazı mahallelerinden bilirkişi teklifi yapılan isimler ile ilgili olarak Ak Parti grubu isimlerin görüşülüp çalışmaların aksatılmadan ivedi şeklinde yapılması için oylama yapılmasını isterken; CHP grubu isekonunun ve isimlerin imar komisyonunda görüşülüp karara göre hareket edilmesini istedi. Yapılan oylamada CHP'li üyelerin istediği imar komisyonuna havale edilmesi, oy çokluğu ile kabul edildi.
Fethiye Belediye Meclis Başkan Vekili Oğuz Bolelli, toplantıda alınan kararların hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, oturumu kapattı.

Bakmadan Geçme