HASAN GÜRHAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Fethiye Şubesi Başkanı emekli öğretmen ve eğitimci Hasan Gürhan gözyaşları içersinde son yolculuğuna uğurlandı.

  • 2322
HASAN  GÜRHAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Atatürk İlkokulunun eski müdürlerinden olan Hasan Gürhan 68 yaşında hayata veda etti. Uzun yıllar Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Fethiye Şubesi Başkanlığı yapan Hasan Gürhan hastalığı nedeniyle bir süredir tedavi görüyordu.  Fethiye’nin tanınmış simalarından, eğitim camiasının önemli isimlerinden, Fethiye’de dershanecilik sektörünün öncülerinden olan Hasan Gürhan’ın cenazesi Merkez Yeni Camide; öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra  Çatalarık şehir mezarlığında toprağa verildi.  1951 Fethiye doğumlu Hasan Gürhan evli ve 2 çocuk sahibi idi.

Yoğun katılımın olduğu cenaze namazına; CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin ve Burak Erbay, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ve başkan yardımcısı Oğuz Bolelli ile belediye meclis üyeleri, Muğla eski milletvekillerinden Sami Gökmen, Mustafa Dedeoğlu, Ali Cumhur Yaka, Nurettin Demir, Fethiye eski belediye başkanı Behçet  Saatcı ve eski başkan yardımcısı M. Yılmaz Cesur, CHP Fethiye İlçe başkanı Ali Özgür Kullukçu, İYİ Parti Fethiye ilçe başkanı Suat Aybek, oda başkanları ve sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin  temsilcileri,  Fethiye’de ki eğitim camiasının önde gelen kişileri, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Fethiye Şubesi yönetimi ve üyeleri ile vatandaşlar katıldılar.

“ONU UNUTMAYACAĞIZ”

Üzüntülerini dile getiren Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Fethiye Şubesi Başkanı Ali Gönen açıklamasında “Hasan Gürhan dostumuz bir hukuk, demokrasi ve eğitim adamıydı. Ömrünü eğitime veren bir eğitim sevdalısı idi. Ömrünü çocuklarımıza ve gençlerimize adayan bir insandı. Kaybettik. Işıklar içinde yatsın, onu unutmayacağız” dedi. CHP Muğla milletvekili Burak Erbay’da “Hasan Gürhan hocamız Türkiye’nin aydınlanması mücadelesinde öncü isimlerden biriydi. Bizlere her zaman örnek oldu ve ışık oldu. Mekanı cennet olsun. Huzur içinde yatsın. Allah Rahmet Eylesin” dedi. CHP Muğla milletvekili Süleyman Girgin’de “Hasan öğretmen gerek öğretmen örgütlenmesiyle gerekse ilerici, devrimci ve yurtsever kimliğiyle Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği başkanlığı, CHP ilçe başkan yardımcılığıyla bir örnek kişiydi. Bu gün onu uğurluyoruz. Ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum. Işıklar içersinde uyusun” dedi.

“FETHİYE’NİN BAŞI SAĞ OLSUN”

Üzüntüsünü dile getiren Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’da konuşmasında “Çok üzüntülüyüz ve çok acı bir günümüz. Eğitime verdiği hizmetler ve destekler herkes tarafından takdir ediliyordu. Evrensel eğitim ilkelerine her zaman sadık kalan değerli bir büyüğümüzdü. Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Fethiye Şubesi Başkanlığı yaptığı dönemde de;  ben o derneğin bir üyesi olarak kendisi ile yakinen çalışma fırsatı buldum. Fethiye’nin çok önemli bir değerini kaybettik. Çok üzgünüm ve Fethiye’nin başı sağ olsun” dedi. Gazetemiz olarak Hasan Gürhan hocamıza Allah’tan Rahmet, acılı ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz.

 

Bakmadan Geçme