Halk Eğitim Kurslarına Atölye Yetmiyor

Fethiye Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu kurslarına ilgi yoğun olunca atölyeler yetmez oldu. 100'e yakın branştaki kurslara bu yıl 4 bin 649'u kadın bin 954'ü erkek olmak üzere 6 bin 603 kursiyer katılınca atölyeler yetmez oldu. Geçtiğimiz yıllarda haftada üç gün olan kurslar atölye yetersizliğinden haftada 1 güne indirildi.

  • 4363
Halk Eğitim Kurslarına Atölye Yetmiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu’na kursiyer akını var. Birbirinden değişik kursların açıldığı okulda 7 yaşından 70 yaşına kadar kimi emekli kimi ev kadını yüzlerce kişi öğretim görüyor. Yabancılara Türkçe kursunun yanı sıra Almanca, Rusça ve İngilizce kursların yanı sıra aşçı çırağı, aşçı yardımcısı, avcı eğitimi, bağlama, bendir eğitimi, bilgisayar işletmenliği, bocce, çalışanların iş sağlığı ve güvenliği, dart, dekoratif ahşap süsleme, ev aksesuarları hazırlama, ebru, emlak danışmanlığı, gıda ve su sektöründe hijyen, gitar eğitimi, giyim üretimi, guaj boya resim, hazır giyim makinalarında geliştirme, hurç dikimi, keman eğitimi, kilim dokuma, klasik gitar, KPSS'ye hazırlık, motorlu taşıt sürücüleri eğitimi, muay thai, okul öncesi çocuk gelişimi, okul taşıtları rehber personel, okullar hayat olsun projesi, okuma yazma 1.inci ve 2.ci kademe, oryantiring eğitimciliği, ön muhasebe, pastacı çırağı, resim sanat eğitimi, satranç, seramik biçimlendirme, standart Türk klavyesi, su kabı işlemeciliği, çini, takı yapım teknikleri, tel kırma yapımı, tığ oyası, tığ örücülüğü, turistik ve hediyelik eşya yapımı, Türk halk müziği, Türk halk oyunları, Türk işaret dili, Türkiye bağımlılıkla mücadele eğitimi, usta öğretici oryantasyon, yağlı boya resim, yaş pasta yapımı, yoğunlaştırılmış okuma kursları düzenlenirken toplam 6 bin 603 kursiyer öğretim görüyor. Yoğunluk nedeniyle bazı okullarda da açılan kurslar mahallelerde de açılıyor. Kurslara katılanlar hem sosyalleştiklerini hem de öğrenip yaptıkları üretimleri satarak ev ekonomisine katkı sağladıklarını ifade ettiler. 
Kursiyerlerden Reyhan Kanat, mefruşat kursuna katıldığını pike ve benzeri üretim yaptığını kurslara katılmadaki amacının öğrenerek vakit geçirmek olduğunu söyledi. Kanat;  ''Hem öğrenmek hem oyalanmak için buradayım. Burada yeni arkadaşlar da edindim. Kurslara talep çok olunca okul dar geliyor. Geçen yıl haftada 2 gün ders vardı. Bu yıl 1 güne indi. Atölye istiyoruz rahat çalışamıyoruz'' dedi. 
Emekli hemşire Mukadder Sırım ise ''Üretime katkıda bulunmak ve vaktimi değerlendirmek için geldiğim bu kurs çok faydalı oluyor. Ama haftada 1 gün çok az yer yokluğundan zaman bize az geliyor. Burada çeyiz yapıyoruz eskileri değerlendiriyoruz. Atölyemiz oldukça küçük Fethiye’ye daha büyük Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu yapılmalı dedi. Emekli hemşire Gönül Türk ise boş vakitlerini değerlendirmek için kurslar katıldığını belirtip çocuklarımıza, torunlarımıza çeyizler yapıyoruz. Yer darlığı ve atölye az olunca rahat çalışamıyoruz. Sabahtan bu yana makinayı kullanmayı bekliyorum. Burada eski kanaviçeleri değerlendiriyoruz. Bazı arkadaşlar satıyor ülke ekonomisine, ev ekonomisine katkıda bulunuyorlar'' dedi.
Emine Erkan ise bilmedikleri teknikleri öğrenmeye geldiklerini belirtip; ''Tığla bebek yapma öğreniyorum halk eğitimin faydası çok fazla. Yaptığımız bebek ve çantaları satma fırsatı buluyoruz. Ekonomiye katkı sağlıyor ihtiyacımızı karşılıyoruz'' dedi. 
 

Halk Eğitim Kurslarına Atölye Yetmiyor
Halk Eğitim Kurslarına Atölye Yetmiyor
Halk Eğitim Kurslarına Atölye Yetmiyor
Halk Eğitim Kurslarına Atölye Yetmiyor

Bakmadan Geçme