Günday'ı Unutmayacağız

Türk Halk Müziği Sanatçısı Fethiyeli Ahmet Günday'ın vefatı, sevenlerini üzüntüye boğdu. Fethiye Güzel Sanatlar Kültür Derneği Başkanı Hasan Kalkan, Ege bölgesinin değerli sanatçısı Ahmet Günday'ı kaybetmenin üzüntüsü içerisinde olduklarını ifade etti.

  • 675
Günday'ı Unutmayacağız
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türk Halk Müziği Sanatçısı Fethiyeli Ahmet Günday’ın vefatı, sevenlerini üzüntüye boğdu. Fethiye Güzel Sanatlar Kültür Derneği Başkanı Hasan Kalkan, Ege bölgesinin değerli sanatçısı Ahmet Günday’ı kaybetmenin üzüntüsü içerisinde olduklarını ifade etti. Hasan Kalkan, “Ahmet Bey bölgemizin önemli bir değeriydi. Çok genç yaşta kaybettik” dedi. Ahmet Günday’ın yakınlarından olan Ahmet Selim Yücel ise “Bir ömür geçirdik, çocukluğumun kahramanıydı. Yörük kültürüne büyük hizmet etti. Eserlerin kazandırılması ve notaya alınması. Özay Gönlüm ile yaptığı programlar, Kumluova konserlerini yıllarca organize etti. Fethiye’nin bütün etkinliklerine gelmiştir. Hale Gür, Belkıs Akkale çok yakın dostları idi. Neşet Ertaş ile muhabbetleri, çok yakın zamanda kaybettiğimiz Şadan Gökovalı ile dostluğu mükemmeldi. Ateş başında yaptığımız söyleşiler, muhabbetler bunlar unutulamıyor” ifadelerini kullandı.
Foça Mahalle Muhtarı İlker Can da “Türkiye radyolarında, İzmir radyolarında, üniversite de öğretmenlik yapmış olan değerli bir abimiz, komşumuz idi. Anılarını, yaşanmışlıklarını anlatsak yazsak sabahlar akşamlar olmaz idi. Ahmet abimizi kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz. Gelen halkımıza da pandemi kurallarına uydukları için ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Yöremiz sanatçılarından İsmail Uzunoğlu da “Ahmet abimiz derdik. Çok anılarımız oldu gerek İzmir, Ankara, Fethiye de. Kendisi derlemeci idi eserleri TRT ye kazandırıldı. Bizlere de hep önder oldu. Çok gür ve tok sesi vardı, herkes ona hayrandı. Fethiye’nin yetiştirdiği bir değerdi bizim için, herkes tarafından sevilen birisiydi” dedi.  

Günday'ı Unutmayacağız
Günday'ı Unutmayacağız
Günday'ı Unutmayacağız
Günday'ı Unutmayacağız
Günday'ı Unutmayacağız
Günday'ı Unutmayacağız

Bakmadan Geçme