GÜMÜŞHAN, ''AÇIK OLAN TESİSLER OLARAK İYİ BİR RAKAMI YAKALADIK''

Fethiye'de 12 yıldan bu yana turizmci olarak görev yapan Ramazan Gümüşhan, ''Ağustos ayındaki açık tesisler olarak iyi bir rakamı yakaladığımızı düşünüyorum'' dedi. Kurban Bayramı öncesi Fethiye'de bazı tesislerin açılarak turizm hizmeti vermeye başladığını anlatan Gümüşhan ''Eylül ayı ile birlikte fulü bir ortam gözüküyor'' ifadelerini kullandı.

  • 862
GÜMÜŞHAN, ''AÇIK OLAN TESİSLER OLARAK İYİ BİR RAKAMI YAKALADIK''
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası turizm komisyonu üyelerinden, Ramazan Gümüşhan COVID-19 tedbirleri altında devam eden turizm sezonu değerlendirmesinde, Eylül ayından itibaren fulü bir ortam gördüğünü ifade etti. Fethiye’nin bir turizm bölgesi olduğunu, turizmden sadece otelcinin değil; ziraatçıların da faydalandığını ifade eden Ramazan Gümüşhan, ‘’Hepimizin kapalı olduğu bir dönem vardı. Periyodik olarak tesislerimizi açtık. Bu Kurban Bayramı öncesi iç pazarda hareketlilik başladı. Bölgemizde aynı şekilde talep gördü. Bu talep şu anda devam ediyor. Kötüyü en dibi gördük. Şu andaki duruma da şükrediyoruz. Geçtiğimiz yıllarla mukayese edemeyecek durumdayız. Bazı tesisler hala açılamadı. Ağustos ayında açık olan tesisler olarak iyi bir rakamı yakaladığımızı düşünüyorum. Sıkıntılı olan taraf geç başlamış olmamız. Sezon sonuna kadar bazı şeyleri öngörebiliyorduk. Ağustostan sonra net olmayan bir ortam var. Veriler her an değişebiliyor. Rezervasyonlar iptal olabiliyor. Okullar 31 Ağustos’ta açılacaktı, 21 Eylül’e ertelendi. Bu turizmde bir hareketlilik katacaktır. Sonrası ne olacak, hala net olmayan bir ortam var’’ dedi. 
Fethiye bölgesine Dalaman’a, İngiltere, Rusya ve Ukrayna’dan uçuşların başlamasını olumlu bulduğunu söyleyen Turizmci Ramazan Gümüşhan, ‘’Her ne kadar kısıtlı olsa da sembolik bile olması bizim için iyi bir ışık demektir. Gerçeği kaçırmamak lazım. Önceki hacme baktığımızda tabi ki kısıtlı bir ortam var. Bu uçuşların sezon başı ödeme alan konaklamaların, bir şekilde eritmesi gerekiyor. Tur operatörleri de bunun bilincinde. Katalog satış yapan tesisler bundan yararlanıyor. Bizler gibi küçük çaplı tesislere bir etkisi yok’’ diye konuştu. 

Bakmadan Geçme