Güleda'nın katiline ömür boyu hapis

Isparta'da eski kız arkadaşı üniversiteli Güleda Cankel'i, geçen yıl 18 Kasım'da kalbinden bıçaklayarak öldüren Zafer Pehlivan, 2. duruşmada 'kasten öldürmek' suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Pehlivan hakkında 'Tasarlayarak ve canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürmek'ten ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istenmişti. Baba Mustafa Cankel, karara itiraz edeceklerini söyledi, ağırlaştırılmış müebbet istedi.

  • 1360
Güleda'nın katiline ömür boyu hapis
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muhabirimiz Ferdi Yavuz'un haberine göre; Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) Fotoğrafçılık Bölümü öğrencisi Muğlalı Güleda Cankel (19), ayrılmak istediği erkek arkadaşı Zafer Pehlivan (19) tarafından kaldığı apart dairede kalbinden bıçaklanarak öldürülmüştü. 
Muğla'dan Isparta'ya gelerek işlediği cinayetten 3 saat sonra polis merkezine gidip teslim olan Pehlivan emniyetteki ifadesinde, Cankel ile görüşmek için 15 Kasım Cuma günü Muğla'dan Isparta'ya gittiğini, ardından kızın kaldığı aparta geçtiğini söyledi. Evde kimse olmadığını anlayınca otogara döndüğü öğrenilen Pehlivan, iki gün burada bekledi. 17 Kasım Pazar günü saat 18.00 sıralarında ikinci kez Cankel'in kaldığı aparta giden Pehlivan ışığın yandığını görünce zili çaldı.

Cankel'in kapıyı açıp, kendisini görünce hızla kapattığını daha sonra yeniden açtığını anlatan Pehlivan, emniyetteki ifadesinde şunları söylemişti:

"İçeri girdim, sonra kapı çaldı. Gelen, Osman diye biriydi. Güleda içeri almak istemedi. Ben Osman'ı gördüm, aşağı beraber indik. Osman bana Güleda'yı rahat bırakmamı söyledi. Ben de '5 yıllık arkadaşlığımız var, nasıl bırakayım?' dedim. Osman'a gitmesini söyledim. O da gitti. Güleda ile eve çıktık. Annesini aradı. Kapatınca telefonu geri aldım”

Pehlivan, telefonu elinden aldıktan sonra Cankel'in, kapıya doğru koşmaya başladığını ancak kapı kilitli olduğu için kaçamadığını söyledi. Cankel'i boğazını sıkarak, yan odaya götürdüğünü anlatmış ve “Boğazını sıktığım için hava alamadığını, dışarı çıkmak istediğini söyledi. Markete gittik. Kaçmaya başladı. Sonra telefonunu istedi. Osman'ı aradığını görünce telefonu kırdım. Yine kaçmaya başladı. Yakaladım. Aparta götürdüm. Boğazını tekrar sıktım. Hava alamadığını söyledi. Dışarı çıkmak istedi. Dışarı çıkınca tekrar kaçmaya başladı. Yakaladım."

SOSYAL MEDYADAN PLANINI AÇIKLAMIŞTI

Pehlivan'ın sosyal medya paylaşımlarından birinde 'Her şeyin zamanı yaşadığınız o andır, mutlu olmayı ertelemeyin. Canınız istediği zaman ölmeyeceksiniz. Ve biz o zamanın değerini bilemedik. 11.11.19' ifadelerini kullandığı, diğer paylaşımında ise “Bitti. 18.11.2019. 13.47” yazdığı görülmüştü.
Davanın ikinci duruşması dün Isparta 1.Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Mahkeme, “Tasarlayarak ve canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürmek”ten ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istenenen Pehlivan’a, “Kasten öldürmek”ten ömür boyu hapis cezası verdi. 
Mahkemenin ardından konuşan Güleda Cankel’in babası Mustafa Cankel karara itiraz edeceklerini söyledi, “Bizim istediğimiz ve kalbimziden geçen ağırlaştırılmış müebbet cezasıydı. Ama kızmın katiline müebbet yani ömür boyu hapis cezası verildi. Biz bu cezaya itiraz edeceğiz. İçimiz yanıyordu zaten, katile verilen ceza ile bir kere daha yandı” dedi.
 

Bakmadan Geçme