Gönen'den yeni yıl açıklaması 

Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Fethiye Şube Başkanı Avukat Ali Gönen, yeni yıl dolayısıyla bir açıklama yaptı. Gönen, '2020 yılının akıl ve bilimin egemen olduğu bir yıl diliyoruz. 2020 yılının çocuklarımızın tarikatlara, cemaatlere ve Arapçaya teslim edilmeden geçirilen bir olmasını diliyoruz. 2020 yılının her alanda daha çok üretim yapıldığı bir yıl olmasını diliyoruz' dedi. 

  • 1148
Gönen'den yeni yıl açıklaması 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

YÜZ YIL SONRA AYNI ENERJİ İLE DEVAM ETMELİYİZ
1920’li yıllarda önemli devrimlerin hayata geçirildiğini belirten eni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Fethiye Şube Başkanı Avukat Ali Gönen, “2019 yılını geride bırakmak, 2020 yılına girmek üzereyiz. Anadolu aydınlanmasında çok ama çok önemli yeri olan Köy Enstitüleri Derneği adına sizlere seslenmek istiyoruz. Bildiğiniz gibi 1919, 1920 ve devamında gelen yıllar Türk ulusu; bizler için çok önemli yıllardı. Sömürgeci ülkelere karşı, emperyalist ülkelere karşı bağımsızlığımızı bu yıllarda kazandık. Bu yıllar Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başta Türk Medeni Yasasının kabulü olmak üzere yapılan devrimlerin yılları. Bu yıllar yurttaş olma, ulus olma, ulusal bilince ulaşma yıllarımız. Yüz yıl sonra da bu yıllarda kazandığımız enerji ve bilinçle yolumuza devam etmemiz gerekiyor. Bunun için de ulusal eğitim ve öğretimin Laiklik ilkesi anlayışı ile yapılmasını ve devam etmesini istiyoruz. Laik devlet ve toplum yapısının korunmasını ve devam ettirilmesini istiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının korunmasını, bağımsız bir devlet olarak kalmasını çok önemli buluyoruz” ifadelerini kullandı. 

HER ALANDA DAHA ÇOK ÜRETİM YAPILMALIDIR
Gönen, “Bu bağlamda Köy Enstitülerinde olduğu üzere; 2020 yılının akıl ve bilimin egemen olduğu bir yıl diliyoruz. 2020 yılının çocuklarımızın tarikatlara, cemaatlere ve Arapçaya teslim edilmeden geçirilen bir olmasını diliyoruz. 2020 yılının her alanda daha çok üretim yapıldığı bir yıl olmasını diliyoruz. 2020 yılının kadın cinayetlerinin son bulduğu, çocuk istismarlarının yaşanmadığı bir yıl olmasını diliyoruz. Bu anlayış ile Fethiye’de yaşayan tüm yurttaşlarımızın 2020 yılını kutluyorum” diye konuştu. 

 
 

Bakmadan Geçme