Gökçekuyu ''Vatandaşımızın Her Zaman Yanında Olduk''

Koronavirüs salgını nedeniyle zor duruma düşen vatandaşlar ve esnaflar, bugüne kadar devlet kanalıyla yardımlar yapıldı. Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketinden çıkan Bin TL lik yardımlar, ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılırken, emekli vatandaşlarımızın maaşları kendilerine teslim edildi. Bir taraftan yardım kolileri imdada koşarken diğer yandan da 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların ihtiyaçları da temin edilip evlerine kadar götürüldü. Bu süreçte devlet kanalıyla alınan kararları harfiyen uygulayan Seydikemer Kaymakamlığı da, Sosyal Vefa Destek Grupları, Belediye ve diğer kurumlarla koordinasyonlu bir şekilde hareket ederek vatandaşların mağduriyetlerini giderdi.

  • 1017
Gökçekuyu ''Vatandaşımızın Her Zaman Yanında Olduk''
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dost Gazetesi Muhabiri Gülyüz Yurdagül Sırt'ın haberine göre; Pandemi Bilim Kurulu’nun aldığı tedbir kararlarının da titizlikle uygulandığı ilçede ölüm vakasına rastlanmazken izole durumda olan vatandaşlar da sıklıkla aile hekimleri tarafından kontrol ediliyor.Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu, Sed Medya’ya yaptığı açıklamada ilçede yapılan yardımlardan bahsederek, normalleşme sürecinde ekonomik olarak sirkülasyonun sağlanmaya başlamasıyla birlikte esnafın ve vatandaşların da yavaş yavaş rahatlayacağını dile getirdi. Gökçekuyu “Ekonomik anlamda da devletimiz, ilgili bakanlıklar hem esnafımızı rahatlatıcı bir takım kararlar alıyorlar, krediler veriyorlar. Bir taraftan vatandaşımızı mağdur etmeme anlamında, sıkıntılarını biraz daha hafifletme anlamında sosyal devlet anlayışı gözetilerek Biner TL yardımlar yapıldı. Yine bizler Sosyal Yardımlaşma Vakfı olarak vatandaşımızın her zaman yanında olduk. Belediyemiz aynı şekilde vatandaşımızın yanında oldu. Ümit ediyoruz ki bu normalleşme süreciyle hem vatandaşın piyasayla olan ekonomik ilişkisi, sirkülasyonu artacak yavaş yavaş esnafımızın da açılmasıyla bu sirkülasyondan esnafımız da faydalanacak. Ümit ediyoruz ki bu son 2,5 ayda yaşanan durgunluk, kapalı olmanın getirdiği olumsuzluklar yavaş yavaş vatandaşımızın ve esnafımızın lehine olacaktır. Ama uymamız gereken kurallara da hep beraber uymaya da devam etmemiz gerekiyor” dedi. 
SEYDİKEMER’İN TEDBİR VE YARDIM KARNESİ
Seydikemer Kaymakamlığı idaresinde İlçe genelinde Koronavirüs tedbirleri kapsamında kamu kurum ve kuruluşları tarafından bugüne kadar yerine getirilen hizmetlerin sayısal verileri açıklandı. Peki, Seydikemer ilçesinde kaç kişi Bin TL lik yardımdan faydalandı? Kaç kişiye seyahat izin belgesi verildi? Kaç emeklinin maaşı evlerine kadar götürülüp teslim edildi? Ceza uygulanan kişi sayısından kontrolden geçen araç sayısına kadar.. İşte Seydikemer’in tedbir ve yardım karnesi;
Ekonomik İstikrar Kalkanı Destek Programı kapsamında evlerine Bin TL lik nakdi yardım ulaştırılan 4 bin 550 vatandaş bulunurken, yaklaşık 500 kişiye gıda kolisi dağıtıldı. Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından evine emekli maaşı götürülen bin 487 kişi bulunurken, 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların karşılanan talep sayısı ise 2 bin 512. Kaymakamlık tarafından bin 116 kişiye seyahat izin belgesi verilirken, ilçe girişlerinde gerçekleştirilen yol uygulamalarında 47 bin 206 araç kontrol edilip 66 bin 385 kişi de belge kontrolünden geçerek tedbirlere uyup uymadıkları denetlendi. Koronavirüs tedbirleri gereği 152 kişiye ise kuralları ihlal ettiklerinden dolayı cezai işlem uygulandı.

Bakmadan Geçme