Göcek'te 33 yıllık ahşap iskele söküldü

Muğla ve Türkiye'nin en gözde mavi yolculuk merkezlerinden olan Fethiye'nin Göcek mahallesindeki 33 yıl önce yaptırılmış olan ve son yıllarda iyice yıpranan MUÇEV 'e ait marinadaki ahşap iskelenin sökümüne başlandı. Yaklaşık 150 metre uzunluğundaki ahşap iskele tamamen sökülüp yerine yüzer punton iskele yapılacağı öğrenildi. Yenilenecek iskele ile birlikte rıhtımın da modern bir hale getirileceği bu marina düzenlemesinin yaklaşık 3 milyon TL'ye mal olabileceği öğrenildi.

  • 3999
Göcek'te 33 yıllık ahşap iskele söküldü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’nin Göcek Mahallesi’nde bulunan ve MUÇEV tarafından işletilen Göcek Marina içerisinde bulunan ve eskimiş durumda olan ahşap yüzer iskelenin yenileme çalışması başladı. Ahşap iskele sökülmeye başlanırken yaklaşık 33 yıl önce yaptırılmış olan bu iskelenin söküm çalışmaları Göcek halkı tarafından ilgi ile izlendi. 200 yat kapasiteli MUÇEV Göcek Marina’nın kapasitesinin bu yenileme çalışması sonrasında artacağı da kaydedildi.  Yaklaşık 150 metre boyundaki ahşap iskelenin yerine yüzer punton iskele yapılacağı çevredeki rıhtımın yeniden düzenleneceği iskeleye duş sistemlerinin yanı sıra kartlı su, elektrik ve akaryakıt dolum sistemleri ile güvenlik kameraları yerleştirileceği de öğrenildi. İskelenin söküm çalışmaları başlarken yeni iskele ve marinanın eksiklerinin tamamlanmasının yaklaşık 4 ayı bulabileceği öğrenildi. Göcek’in çehresini değiştirecek olan marina tadilat işlemlerinin tamamlanması ile marinanın modern hale getirileceği öğrenildi. Marinanın tamamlanması ile Bodrum ve Marmaris’ten gelecek gulet tekneler iskeleye daha rahat yanaşabilecek. 
İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Meclis Üyesi Ali Salgıncı; bu başlayan marina inşaatı ile Kordon olarak adlandırılan ve günübirlik teknelerin indirme ve bindirme yerlerinde de bir düzenleme yapılacağını belirtti. Bu çalışmaların ardından Göcek’e yakışır modern ve şık bir iskele ile ekipmanların kazandırılacağını kaydeden Salgıncı, en büyük çabalarının Marmaris ve Bodrum’dan gelecek olan guletlere hizmet vererek; Göcek’e artı değer kazandırmak olduğunu ifade etti. 

Ali Salgıncı,“Marinamızı 2 yıldır MUÇEV işletiyor. Şu anda marinamızda tamirat ve tadilat başladı. Bu yüzden yıllardır tahta iskele olarak adlandırdığımız ve yanaştığımız iskele yıkılmaya başlandı. Burası söküldükten sonra yerine daha modern, daha şık ve daha güzel bir yüzer iskele yapılacak. Bu çalışma MUÇEV tarafından yapılıyor ve MUÇEV marinamızı işletmeye devam edecek. Kordon diye adlandırdığımız, günübirlik teknelerin yolcu indirip-bindirdikleri alanda da bir düzenleme çalışması olacak. Mapa, baba ve elektrik panoları yenilenecek. Yeni yapılacak yüzer iskeleler ile kapasitenin artmasını bekliyoruz. Bizim en büyük çabamız Marmaris ve Bodrum’dan gelen guletlerin bu iskelemize yanaşabilmelerini sağlamak bu gerçekleşirse Göcek esnafı daha iyi iş yapacaktır’ dedi. 

Bakmadan Geçme