Göcek Marintech, 3. kez kapılarını açtı

Marmaris Fuarcılık tarafından organizasyonu yapılan Marintech Göcek, deniz sevdalılarına kapılarını açtı. Avusturalya'da imal edilen Airbuddy Türkiye, ilk lansmanını Marintech Göcek'te yaptı.

  • 3942
Göcek Marintech, 3. kez kapılarını açtı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Marmaris Fuarcılık tarafından organizasyonu yapılan, ulusal ve uluslararası 75firmanın katıldığı Marintech Göcek Fuarı kapılarını deniz sevdalılarına açtı. İstanbul, İzmir, Ankara ve Adana’nın yanı sıra Ege ve Akdeniz bölgelerinden yatırımcı ve iş insanları, imalatçılar fuarda yerlerini aldı. Bu yıl 3.’sü düzenlenen Marinetech Yat ve Tekne Ekipmanları Fuarı, Göcek’te açıldı. Fuarın açılışına Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Ortaca Kaymakamı Oktay Erdoğan, Dalaman Kaymakamı Ali Gökdoğan, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı ve İMEAK Fethiye Deniz Ticaret Odası Fethiye Şube Başkanı Şaban Arıkan daire amirleri ve diğer yetkililer katıldı. 

Marfo Fuarcılık Genel Müdürü Hakan Özel, fuar hakkında bilgiler aktarıp; fuarda 2’si yurtdışından olmak üzere 75 firma katılıyor. Bölge denizciliğine hizmet veriyoruz” dedi. 

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Başkanı Şaban Arıkan; “Fethiye-Göcek dünya yatçılığının merkezidir. Bunu her konuşmamda ifade ediyorum. Dünyanın birçok yerinde çok güzel yatlar yapabilirsiniz ama bu yatların gösteriye çıktığı yer Göcek’tir. Ve bu Göcek Koyları bizlerin değil, dünya malıdır, korumamız gerekir! Göcek’teki koylarımızda yatlarımızın gezeceği yer kalmadı. Her taraf marina oldu. Her ne kadar burada bu yatırımları yapsak, yatların gezeceği yer bırakmadığımız zaman yat turizmi, deniz turizmi diye bir şey kalmaz. Koylarımızı korumamız lazım” dedi.Arıkan, “Artık Fethiye’de 5 milyon dolar, 10 milyon dolar tekneler imal ediyoruz. Sağolsun Marmaris Fuarcılıkta bu yat imalatçılarına ve yat sektörüne yeni malzeme üreten arkadaşları buraya getirerek yerinde tanıtım yapıyorlar” dedi.

Arıkan fuarda yaptığı konuşmada eksikliklere de değindi. Arıkan, “Alt yapı eksikliğimiz var ve bu eksikliği tamamlamamız gerekiyor. Maalesef bölgemizdeki arıtma tesisi yeterli değil. Kimsenin kimseye suç atarak çözülebilecek bir şey değil ama hep beraber onun üzerine gidip yenilememiz gerekiyor. Bölgenin ihtiyacına göre 50 yıllık planlar yapılması gerekiyor. Göcek’te de oda üyelerimizin şöyle bir sıkıntısı var: Arkadaşlarımız maalesef bağlama ve çekme konusunda sıkıntıları var. Bunları da bir şekilde gidermek gerekiyor ve mağduriyeti ortadan kaldırmak gerekiyor” dedi. 

FTSO Başkanı Osman Çıralı, “Fuarlar çok önemli. FTSO olarak bu fuarlara çok önem veriyoruz. Fethiye’mizde turizm ve tarım ile ilgili fuarlar yapılıyor” dedi.
Göcek Liman Başkanı Mehmet Uyar da yaptığı konuşmada fuarın bölgeye hayırlı olmasını diledi. 
Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “Fethiye’mize katkı sağlayabilecek her ne olursa olsun belediye olarak katkı sunmak boynumuzun borcudur. Göcek, sadece Türkiye’deki siyasi ve iş adamının merkezi değil, dünyanın odak noktası haline gelmiş bir bölge. Özellikle bu bölgenin korunması gerektiğine inanıyorum. Fethiye’nin sorunlarını hep beraber el ele vererek çözmemiz gerekiyor. Maalesef denizlerimizde ciddi anlamda kirlilikle oluştu. Biz alt yapı sorunuyla ilgili ilgili belediyemizle birlikte, büyükşehir beledimizle birlikte bu konuları hep beraber projelendirip 5 yıl içerisinde büyük sorunu gidermek istiyoruz. Ama sadece belediyelerin gücü ile bunların yapılması mümkün değil. Bakanlığımızın da devreye girerek bu sorunların çözülmesini istiyoruz. Çünkü başka bir Göcek, başka bir Fethiye yok! Bu sorunlar sadece belediyelerin ve Göcek’te yaşayan vatandaşların sorunları değil. Hep beraber devletimizinde bir sorunu. Hep beraber bunları çözmek istiyoruz” diye konuştu. 
Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, “İlçemizde bulunan 303 tur teknesinin 29 adedi Ölüdeniz’de, 16 adedi Göcek’te diğerleri de Fethiye merkezde. Bu teknelerle ilgili önümüzdeki yıl çok ciddi bir takip süreci başlatılacak. Denizlerde olan aksamalarla ilgili ciddi tedbirler alacağız. Fethiye Körfezi ile ilgili yaz döneminde sıkıntı yaşadık. Bununla ilgili çalışmalar yapılacak” dedi.

Fuarın açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından fuardaki stantlar gezilip, denizcilik sektörünün son gelişmeleri hakkında bilgiler aktarıldı. 


 

Göcek Marintech, 3. kez kapılarını açtı
Göcek Marintech, 3. kez kapılarını açtı
Göcek Marintech, 3. kez kapılarını açtı
Göcek Marintech, 3. kez kapılarını açtı
Göcek Marintech, 3. kez kapılarını açtı
Göcek Marintech, 3. kez kapılarını açtı
Göcek Marintech, 3. kez kapılarını açtı

Bakmadan Geçme