Girgin: 'Yatağan-Kavaklıdere-kale bağlantı yolu projesi yatırım programına alınsın!'

CHP Muğla Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyon üyesi Süleyman Girgin TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na daha önceki yıllarda gündeme gelerek yatırım programına alınan, ancak daha sonra rafa kaldırılan Yatağan-Kavaklıdere-Kale bağlantı yolunu sordu.

  • 953
Girgin: 'Yatağan-Kavaklıdere-kale bağlantı yolu projesi yatırım programına alınsın!'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaptığı konuşmada Muğla ilinin turizm, tarım ve ticaret yönünden ülkemizin sayılı çekim merkezlerinden biri olduğunu ifade eden Girgin, ‘’Türkiye'nin dört bir yanından vatandaşlarımız yaz kış bölgemize seyahat etmektedir. Hem ulaşımın rahatlatılması hem de bölgenin tanıtımı ve gelişmesi için önem arz eden bağlantı yolunun yeniden gündeme getirilerek yatırım programına alınmasını talep etti.
Girgin şunları söyledi:
ULAŞIM KOLAYLIĞI İLE TARIM-TİCARET VE TURİZME KATKI
‘’Daha önce Bodrum-Antalya Yolu olarak planlanan ve amacı Bodrum, Milas ve Yatağan'ı Kavaklıdere ilçesi üzerinden Kale’ye bağlayarak, Denizli ve Antalya gibi önemli merkezlere daha kısa sürede ulaşımın sağlanması olan proje, bölgemize ve insanımıza ciddi katkı sağlayacaktır. Bölgeye ve vatandaşlarımıza bu ulaşım kolaylığının sağlanması için, bu güzergâhta bulunan yolun Denizli Kale ilçesine bağlanması yörenin tarım ve turizm anlamında gelişmesine katkı sağlayacaktır. 
Yazılı soru önergesi de veren Girgin, Ulaştırma ve Altyapı Bakanına şu soruları sordu.
1-Önceki yıllarda gündeme gelen bu projenin son durumu nedir? 
2-Bakanlığınızca yürütülen böyle bir çalışma var mıdır, yoksa yatırım programına almak için bir çalışmanız olacak mıdır?Girgin: 'Yatağan-Kavaklıdere-kale bağlantı yolu projesi yatırım programına alınsın!'

Bakmadan Geçme