Girgin: Yatağan geçiş yolu için bakanlıktan cevap ''Yol gelen taleplere göre yapıldı''

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, 29 Mart'ta Yatağan Geçiş Yolu Projesi ile ilgili bir soru önergesi vermişti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu önergeyi yanıtladı.'Hayaller Battı Çıktı,Gerçekler Oldu Bitti' diyen Girgin şunları söyledi:

  • 1046
Girgin: Yatağan geçiş yolu için bakanlıktan cevap ''Yol gelen taleplere göre yapıldı''
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“Muğla 3. İdare Mahkemesi Yatağan Geçiş Yolu'na dair, Muğla Büyükşehir Belediyesinin açtığı davada, 2022/329 sayılı kararı ile bu yol için dava konusu işlemlerin iptali kararını vermişti.
Muğla 3. İdare Mahkemesi "Bilirkişi raporuna dayanarak, Yatağan Şehir Geçiş Yolu Projesi uygulaması sonrası oluşan durum mevcut imar planlarına ve dolayısıyla uygulamalara aykırıdır, can ve mal güvenliği yönünden gerekli düzenleme ve işaretlemeler yapılmamıştır, güvensiz, trafik güvenliğini tehlikeye sokan kavşak düzenlemeleri mevcuttur, güvenli yaya geçitleri yoktur, karayoluna yapılabilecek geçişler nedeniyle trafik düzeni ve güvenliğinin olumsuz etkilenmesi gibi temel gerekçelerin yanında başka gerekçeler de sayarak Yatağan Geçiş Yolu'nun şehircilik ilkelerine, planlama tekniklerine, planlama esasları ve kamu yararına uygun olmadığını” belirtmişti. 

YATAĞAN GEÇİŞ YOLU'NA DAİR REVİZE PROJE NE ZAMAN HAYATA GEÇİRİLECEKTİR?
Mahkeme kararının gerekçesinde özellikle, projenin ilgili belediyelerle koordineli bir şekilde yürütülmemesini de vurgulamıştı. Mahkemenin bu kararından sonra Bakanlığa şu soruları sormuştuk: 
1)    Vatandaşların mevcut mağduriyetini, en kısa sürede giderecek ne gibi önlemler alınacaktır?
2)    Yatağan Geçiş Yolu'na dair revize proje ne zaman hayata geçirilecektir?
3)    Mahkeme kararı doğrultusunda, hayata geçirilecek revize projenin, Muğla Büyükşehir Belediyesi ile birlikte koordinasyonlu olarak yapılması hususunda hangi adımlar atılacaktır?Girgin: Yatağan geçiş yolu için bakanlıktan cevap ''Yol gelen taleplere göre yapıldı''

BATTI ÇIKTI YAPILACAK DENDİ GEÇİŞ PROJESİ OLDU
Bakanlık sorularımıza aşağıdaki cevapları vermiştir: 
“Yatağan Şehir Geçişi Projesi; Yatağan Belediyesi ve vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda revize edilerek onaylanmış, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Yatağan Belediye Başkanlığı’na mevcut imar planlarına işlenmek üzere gönderilmiştir. Onaylı proje doğrultusunda 3 km bitümlü sıcak karışımlı kaplamalı bölünmüş yol tamamlanmıştır.” 

VAATLER BAŞKA GERÇEKLER BAŞKA
Girgin Bakanlığın cevabında talebin mevcut şekliyle olduğu ama buna rağmen vatandaşa farklı taahhütlerde bulunulduğunun ortaya çıktığını ifade etti ve şunlar söyledi;
 "Garaj önünde battı çıktı yapılacak, trafik akışı güvenli ve rahat bir hale gelirken, bulvar kenarında oluşturulacak modern cepler ile sürücülerin işyerleri önünde kolayca duraklamaları ve alış veriş yapmalarının önü açılacak. İnönü Bulvarı Karayolları Genel Müdürlüğü ile koordineli olarak ivedilikle ticarete açılacak" denilerek seçim vaadinde bulunulan yol; "kurum görüşleri alınmadan ulaşım ana planıyla uygunluğu kontrol edilmeden, kentteki günlük yaşam ve kentin olağan kullanımı dikkate alınmadan yapıldı. Kısacası bir oldu bittiye getirilen proje sonunda, maalesef vatandaşlarımız ve esnaflarımız mağdur edilmiştir.”Girgin: Yatağan geçiş yolu için bakanlıktan cevap ''Yol gelen taleplere göre yapıldı''
AKP KLASİĞİ; KAÇAMAK CEVAP
Aslında bu İnönü Bulvarında yapılan bir AKP klasiği;
Vaat et, halkı kandır,seçil,  vaadini yerine getirme.
3-5 kişi nasıl istiyorsa projeyi öyle yap. ‘Kamu yararı yoktur’ diye kararı olan Danıştay'ı tanımıyoruz de.Sonra soru önergesine de bu şeklide kaçamak cevap ver.

Bakmadan Geçme