GENÇ YAZAR İLK KİTABINI BAŞKAN KARACA'YA HEDİYE ETTİ

Eylül Nehir Asyalı, 9 çocuğun hikayesini anlattığı 'Zamansızlar' isimli kitabını Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca'ya imzalayarak hediye etti.

  • 1561
GENÇ YAZAR İLK KİTABINI BAŞKAN KARACA'YA HEDİYE ETTİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’nin genç yazarları unvanını kazanan Eylül Nehir Asyalı, ilk kitabı 'Zamansızlar'ı geçtiğimiz günlerde yayımlamanın heyecanını yaşadı. Eylül Nehir Asyalı,babası Eyüp Asyalı, annesi Emel Asyalı ve kitabın basımını sağlayan Fethiye Sahaf Kitapevi sahibi Cumhur Durmaz ile birlikte Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’yı ziyaret etti. Ziyarette genç yazar Asyalı, Başkan Alim Karaca’ya ‘Zamansızlar’ kitabı hakkında bilgiler aktardı.

Zamansızlar kitabı hakkında bilgi veren genç yazar Eylül Nehir Asyalı, “Ezgi adlı bir kız var. Arkadaşlarıyla bazı sıkıntılar ve sorunlar yaşıyor. Kitap fantastik ve macera türünde bir kitap olduğu için hayat onlara bir oyun oynuyor. Arkadaşların bir birine bağlanmasıyla güzel bir kitap oldu. İlk kitabımda. İlerleyen zamanlarda da inşallah devamı gelecek” dedi.

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “Kendisini kutluyorum. Annesi yönetmen babası gazeteci. Ailesi bütün bir sanatçı. Kendisini burada ağırlamaktan dolayı çok mutluyum. Önümüzdeki günlerde gen arkadaşımıza bir imza günü yapmayı düşünüyorum ve bütün Fethiye’yi de oraya davet etmek istiyorum. 8’inci sınıfta bir kızın kitap yazabilmesi ve genel kültürünü bu şekilde ifade edebilmesi çok önemli. Önümüzdeki günlerde yazacak olduğu kitapların destekçisiyiz, sponsoruyuz. Bundan sonra Eylül kardeşimizin hep yanındayız. Hem kendisini hem ailesini tebrik ediyorum” dedi.

Genç yazar Eylül Nehir Asyalı’nın babası Eyüp Asyalı’da; “Bir insanın evladının bir kitap yazıyor olması çok gurur verici. Sayın başkanımızın da söylediği gibi. Biz biraz bu işlere meyilli kişiler olarak belki etkilenmiştir. Ama her şeyden önce günümüz çocukların çok faklı şeylere ilgi duyduğu bu dönemde bir çocuğun yazmaya merak salması, okumaya merak salması çok kıymetli diye düşünüyorum. Teknolojinin zararlı noktalarından kendilerini uzak tutabildiği her an bizim için çok kıymetli. Bunları kitaba dönüştürerek ortaya çıkartması daha da kıymetli oldu. Ümit ediyorum hayat yolu n-onun için açık olur” dedi.

Fethiye Sahaf Kitapevi sahibi Cumhur Durmaz; “Fethiye Sahaf Basın Yayın Dağıtım olarak yerel dinamiklerimizi ulusallarla buluşturmayı yeğledik. Eylül hanımın kitabı 28’inci kitabımız. Bu manada Eylül Hanım tek başına genç yazar olarak bize dosyasını getiren en genç unvana sahip. Günümüzde gençlerin teknolojiden kopamayıp okumadan ve yazmaktan uzaklaştığı dönemde Eylül Hanım gibi bir yazarımızın 172 sayfa bir kitabı tek dosya olarak oluşturması bizi çok mutlu etti. Türkiye’de fantastik alan dar bir alan. Türkiye’de ve dünyada çok fazla fantastik bir yazar yok. Dolayısıyla bu tarafı bizi çok cezbetti” dedi.

Bakmadan Geçme