GALİBİYETİ KIL PAYI KAÇIRDIK 75-89

Lokman Hekim Fethiye Belediyespor, ING Basketbol Süper Ligi'nde ikinci maçına çıktı. Kendi evinde çıktığı ilk maçında Frutti Extra Bursaspor'a 89-75 yenilen Fethiye temsilcisi, müthiş bir mücadele sergilemesine rağmen mağlup oldu.

  • 815
GALİBİYETİ KIL PAYI KAÇIRDIK 75-89
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muhabirimiz Fatih Dereli'nin haberine göre, İkinci çeyrekten itibaren ivme kazanan Fethiye ekibi öne geçerken, Bursa temsilcisi tecrübeli pivotu Oğuz Savaş ile oyuna tutunmaya çalıştı. Üçüncü çeyreğin sonlarından itibaren Lokman Hekim Fethiye Belediyespor’da yorgunluk belirtileri gözüktü ve farkı 17 sayıya kadar çıkaran Bursaspor galip geldi. Bu heyecanlı karşılaşmayı Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman ve diğer yetkililer protokol tribününden izledi. 

Beşkaza Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmayı Başhakem Erşan Kartal yönetirken, yardımcılıklarını Ahmet Tatlıcı ve Özge Şentürk yaptı. Lokman Hekim Fethiye Belediyespor sahaya Erick Neal, Abdülmalik Abu, Caner Ercan, İbrahim Yıldırım ve Elgin Cook ilk beşi ile çıktı. Frutti Extra Bursaspor ise Xavier Munford, Perry Jones, Can Maxim Mutaf, Kenneth Kadji ve Daniel Hamilton beşi ile mücadele etti. 

Dördüncü dakikada 6-3 önde olan Frutti Extra Bursaspor’da Kenneth Kadji ikinci faulünü alıp kenara gitti, LH Fethiye Belediyespor’un top kayıplarının ardından skor 10-3 oldu. Fethiye hücumda organize olamazken, Bursaspor 6. dakikada farkı çift hanelere (15-5) getirdi. Ev sahibi ekip üçlüklerle 29 saniye kala farkı eritti (18-18), periyod da bu sonuçla sona erdi.

LH Fethiye Belediyespor ikinci çeyreğin 5. dakikasında savunma kaynaklı sayılarla 28-26 öne geçti, ardından farkı 6 sayıya çıkardı. Bu bölümde Bursaspor'un üst üste top kayıpları momentumun değişmesine neden oldu. Bursaspor, Oğuz Savaş ile farkın açılmasını önlemeye çalıştı, Fethiye soyunma odasına 41-36 önde gitti. İlk yarıda kenardan gelen Oğuz Savaş 13, Branden Frazier 11 sayıyla takımlarının skorerleri oldu. Bursaspor yüzde 22 (4/18), Fethiye yüzde 43 (7/16) ile üçlük kullandı.

Üçüncü çeyreğin 3. dakikasında Bursaspor, Can Maksim Mutaf'ın üçlüğüyle 44-43 öne geçti. Lokman Hekim Fethiye Belediyespor baskılı savunmaya karşı zorlanırken, Bursaspor seriyi 12-2'ye getirip farkı 8 sayıya (51-43) çıkardı. Temponun yükselmesi Bursaspor'un işine yaradı, son saniyede Can Maksim Mutaf'ın orta sahadan attığı üçlükle periyod 12 farkla (68-56) sona erdi. Bu çeyrekte Bursaspor 32 sayı attı.

Frutti Extra Bursaspor dördüncü çeyreğin başlarında arayı 17 sayıya kadar açtı, 4 dakika kala Fethiye farkı 7 sayıya (76-69) düşürdü. Bursaspor krizden Birkan Batuk'un üçlüğüyle çıktı, son bir buçuk dakikaya 9 farkla girildi. Bursaspor sahadan 89-75 galip ayrıldı.  

Lokman Hekim Fethiye Belediyespor’da Erick Neal, Branden Frazier ve Elgin Cook 17 sayı ile oynadı. Frutti Extra Bursaspor’da ise Oğuz Savaş 21 sayı 14 ribaunt, Birkan Batuk 17 sayı kaydederken; Perry Jones ile Daniel Hamilton 13 sayı ile galibiyete katkı sağladılar. 

 

GALİBİYETİ KIL PAYI KAÇIRDIK 75-89
GALİBİYETİ KIL PAYI KAÇIRDIK 75-89
GALİBİYETİ KIL PAYI KAÇIRDIK 75-89
GALİBİYETİ KIL PAYI KAÇIRDIK 75-89

Bakmadan Geçme