Galata Port, Faaliyete Geçince Fethiye'de Nasibini Alacak

Geçtiğimiz yıllarda yılda 5-10 kez Fethiye'ye uğrayan kurvaziyer gemiler geçtiğimiz yıl Fethiye körfezine demir atmayınca acenteler bu gemilerin yolunu gözlemeye başladı. Fethiye körfezinde açıkta demirleyen yolcularını filikalarla iskeleye çıkarıp buradan tarihi ve turistik yerleri gezdiren acenteler geçtiğimiz yıl turist gemileri gelmeyince zor durumda kaldılar.

  • 2121
Galata Port, Faaliyete Geçince Fethiye'de Nasibini Alacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul’daki Galata Port’un tadilatta olması nedeni ile kurvaziyer gemilerin Fethiye’ye uğramadığını belirten İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye şube başkanı Şaban Arıkan “Bu tadilat bitiyor. Bu yıl Galata Port’a uğrayacak gemiler mutlaka Fethiye’de uğrayacaktır umudundayım” dedi. 
KURVAZİYER İSKELE YOK 
Arıkan, “Kurvaziyer turizmi başlı başına bir turizm. Kurvaziyerde tek başına Fethiye olarak olman birşey ifade etmez. Kurvaziyer için sen Fethiye’de iskele de yapsan ama yine de bu kruz şirketlerini getiremezsin. Kurvaziyer turizminin en büyük bacağı İstanbul. Kurvaziyer turizminde gemiler 1 hafta 10 günlük sürede en güzel limanlara uğramak isterler. Kurvaziyerin İstanbul ayağı çökmüş durumda. İstanbul’da kurvaziyer limanı Galata port tadilattaydı. Dolayısıyla da kurvaziyer şirketleri oradan çekildi. Önümüzdeki aylarda Galata Port tekrar açılacak. Kuruz gemileri gelecek. Böylece Fethiye’ye de kuruz gemileri gelmeye başlayacak. Ama tabi en önemli konulardan bir tanesi de Fethiye’de kuruz iskelesi yok. Ama şu anda biliyorum bir iki tane büyük firmanın bu işle ilgili Fethiye’de yatırım yapmak istediklerini biliyorum. Ama bunun için Fethiye’nin en önemli sorunu ve bu kirliliğe de neden olan dip temizliğinin bir an önce yapılması lazım. Tarama bir firmanın ya da Fethiye Belediyesinin tek başına yapabileceği bir şey değil. Çünkü limanda balçık miktarı az değil. Milyon küplerden bahsediyoruz. Bakanlığın bu konuda devreye girip taşın altına elini sokması gerekir. Ondan sonra kurvaziyer iskelesi yapılabilir” dedi.
BİR SÜRÜ FİRMA YARIŞIR 
Arıkan, “Kurvaziyer iskelesi için çalıştaylar yaptık ve Karayollarının olduğu yerin en doğru olduğu yönde karar kılındı. Ama bunun için de yine önünün taranması gerekir. Gemilerin yanaşabilmesi için en az 10 metre derinlik olması lazım. Bunun içinde epey bir kazı çalışması yapılması lazım. Bu yapıldıktan sonra inanıyorum Fethiye’de kurvaziyer gemi işletmeciliği için bir sürü firma birbiriyle yarışır” dedi. 

Galata Port, Faaliyete Geçince Fethiye'de Nasibini Alacak
Galata Port, Faaliyete Geçince Fethiye'de Nasibini Alacak
Galata Port, Faaliyete Geçince Fethiye'de Nasibini Alacak

Bakmadan Geçme