FUTBOL SAHASI NÖBETİ TUTUYORLAR

Ortaca İlçesi'ne bağlı Fevziye Mahallesi'nde Ortaca Belediyesi aracılığı ile yaşam alanı olarak düzenlenmesini istediği yerin ihaleyle satışı gündeme geldi. Mahallede çocukların vakit geçirdiği tek yer olan alanı kaybetmek istemeyen Fevziye Halkı alanda nöbet tutmaya başladı.

  • 1274
FUTBOL SAHASI NÖBETİ TUTUYORLAR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ortaca İlçesi’ne bağlı Fevziye Mahallesi’nde vatandaşların yaklaşık 50 yıldır top sahası olarak kullandığı ve geçtiğimiz aylarda Ortaca Belediyesi aracılığı ile sosyal, kültürel, toplanma ve eğlence yeri, gençlerin sportif faaliyetlerini yapacağı spor sahası ve çocuk parkı olarak düzenlenmesini istediği yerin ihaleyle satışı gündeme geldi. Mahallede çocukların vakit geçirdiği tek yer olan alanı kaybetmek istemeyen Fevziye Halkı alanda nöbet tutmaya başladı.

Nöbet tutanların arasında Cumhuriyet Halk Partisi Ortaca İlçe Başkanı Evren Tezcan’da yer alıyor. Konu ile ilgili açıklama yapan Evren Tezcan “Yıllardır akla gelmeyen, köylü istedikten sonra 5 dönümlük alanın apar topar ihaleyle satışa çıkarılması, ayrıca satışın tesadüfen duyulması akıllarda soru işaretleri bırakıyor.

Geçtiğimiz günlerde CHP Parti Meclisi (PM) üyesi Gizem Sayar Özcan ve CHP Muğla Milletvekilimiz Süleyman Girgin ile mahalle sakinlerimizle görüşerek taleplerini dinledik. Birlikte hareket edeceğimizi, satışın durdurulması için mücadele edeceğimizi söyledik. Satışın iptali için dilekçeler hazırlandı ve itirazlar yapıldı. Milletvekillerimiz konunun takipçisi olmaya devam ediyorlar.

AKP iktidarının rant uğruna talan ettirmeyeceği yer yoktur diye düşünüyorduk ancak köylümüzün 5 dönüm yerine göz dikeceği aklımızın ucundan geçmezdi. Köylümüzün 50 yıldır kullandığı, park yapalım dediği yere, bakanlığın olmaz demesi kabul edilebilir gibi değildir.

Geldiğimiz noktada belirsiz bir bekleyiş halen devam etmekte. Köylümüz çoluk çocuk, genci, yaşlısı satışı düşünülen alanda ateş yakıp nöbet tutmaya başladı. Bizler de her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz. Söz konusu alanın köylümüzün elinden alınması kararından vazgeçilmeli, köylümüzün kullanabileceği şekilde devir ve tahsisi yapılmalıdır.

Başta Kaymakamlığımız ve valiliğimizin zaman geçirmeden konuya köylümüz lehine duyarlı yaklaşımlarını bekliyoruz” dedi

Bakmadan Geçme