FTSO'NUN BİR PROJESİNE DAHA GEKA'DAN HİBE

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nın (FTSO) 'Hedef Dış Ticaret' projesinin ardından 'Fethiye Dış Ticaret ile Büyüyor' projesi de Güney Ege Kalkınma Ajansı'ndan (GEKA) hibe aldı.

  • 787
FTSO'NUN BİR PROJESİNE DAHA GEKA'DAN HİBE
TAKİP ET Google News ile Takip Et

FTSO üyelerinin ve paydaşlarının beklentilerini karşılama doğrultusunda gerçekleştirdiği hizmetlerine bir yenisini daha ekleyerek, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından sunulan 2019 Teknik Destek Programı kapsamında başvuruda bulunduğu ‘Fethiye Dış Ticaret ile Büyüyor’ başlıklı projesi ile hibe almaya hak kazandı.

Fethiye ve Seydikemer bölgesindeki firmaların dış ticaret süreçlerine katkı sağlayacak olan projeye ilişkin sözleşme 8 Ağustos Perşembe günü FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Genel Sekreteri Ezgi Kullukçu ve GEKA yetkilileri tarafından Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Muğla Yatırım Destek Ofisi’nde imzalandı. Amacı dış ticaretin içeriği ve kapsamını, operasyon ve pazarlama süreçlerini aktararak Fethiye ve Seydikemer bölgesinde ihracat potansiyeli bulunan firmaların eksikliklerini gidermek ve ihracat yol haritalarını çizerek ihracat yapabilecek duruma getirmek olan proje kapsamında hali hazırda ihracat yapan firmaların da ihracat kapasitelerini artırmak, eğitim ve danışmanlık faaliyetleri de yer alıyor.

Projeyle Eğitim ve Danışmanlık Desteği Verilecek

GEKA’dan hibe desteği alan ‘Fethiye Dış Ticaret ile Büyüyor’ projesi hakkında bilgi veren FTSO Başkanı Osman Çıralı, “Odamızın geçen yıl ‘Hedef Dış Ticaret' projesinin ardından bu yıl da ‘Fethiye Dış Ticaret ile Büyüyor’ projesinin GEKA’dan hibe almaya hak kazanması yaptığımız çalışmaların hedefine uygun olduğunun göstergesidir. Hibe alan bu iki proje birbirinin destekçisi olacak. ‘Fethiye Dış Ticaret ile Büyüyor’ projemiz dahilinde, ihracatçı firmalarımız ve ihracat potansiyeli olan firmalarımızın çalışanlarını kapsayan, ihracatta pazarlama ile satış stratejilerine ilişkin 1 günlük (8 saat) eğitim verilecek. Eğitim faaliyetlerine Fethiye ve Seydikemer bölgesinde bulunan tüm resmi kurum ve firma çalışanları da katılabilecek.

Yine projemiz kapsamında danışmanlık desteği ise birebir firmaların eksiklerine, ihtiyaçlarına ve ihracat alanındaki hedefleri ile yapmak istediği faaliyetlere yönelik olarak, sağlanacak danışman tarafından verilecek.” diye konuştu. 

Ekim ayında başlaması planlanıyor

‘Fethiye Dış Ticaret ile Büyüyor’ projesi çerçevesinde planlanan eğitim ve danışmanlık faaliyetlerinin, FTSO’nun GEKA 2018 Teknik Destek kapsamında hibe almaya hak kazanan ‘Hedef Dış Ticaret’ projesi kapsamında 13-17 Mayıs 2019 tarihlerinde gerçekleştirilen eğitim ile bütünleşmesi, proje çıktılarının bir ileri düzeye taşınması hedefleniyor.

Proje kapsamındaki eğitim ve danışmanlık faaliyetlerinin Ekim ayında gerçekleştirilmesi planlanıyor. FTSO’dan yapılan açıklamada eğitim ve danışmanlık faaliyetlerinin tarihi, yeri ve içeriği gerek Odanın internet sitesinden gerekse diğer tüm duyuru kanallarından ilan edileceği bildirildi.

 

Bakmadan Geçme