FTSO'nun bir projesine daha GEKA'dan destek

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nın (FTSO), 'Fethiye Fuar Alanı ve Kongre Merkezi Fizibilite Raporu', Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Yönetim Kurulu tarafından başarılı bulunarak, GEKA'nın 2020 yılı fizibilite desteği kapsamında destek almaya hak kazandı.

  • 447
FTSO'nun bir projesine daha GEKA'dan destek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Projeye ilişkin sözleşmeyi GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ve FTSO Genel Sekreteri Ezgi Kullukçu imzaladı. 
Proje hakkında bilgi veren Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, FTSO tarafından hazırlanacak fizibilite raporuyla şekillenecek Fethiye Fuar Alanı ve Kongre Merkezi’nin Fethiye ve çevresine tarım, sanayi ve turizm sektörlerinde bölgesel ve ekonomik rekabette üstünlük sağlayacak, ticari işbirlikleri arttıracak, istihdama ve firmaların dış ticaret kapasitelerinin gelişmesine katkı sağlayacağını söyledi. 
Fuar alanı ve kongre merkezinin bölgeye katkısı irdelenecek
Bu proje için FTSO’nun GEKA’dan toplam 161.793 TL destek almaya hak kazandığını kaydeden Osman Çıralı, “Proje kapsamında Odamız tarafından hazırlanacak fizibilite raporu ile 'Fethiye Fuar Alanı ve Kongre Merkezi'nin kurulmasının teknik ve finansal uygunluğu, bölgeye sağlayacağı sosyo-ekonomik katkıları ve sürdürülebilirliğinin belirlenmesi hususları irdelenecek. Başta iştirakçilerimiz Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, TÜRSAB Batı Akdeniz BTK ve FETOB başta olmak üzere ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla dirsek teması yaparak fizibilite raporunu ortaya koymak ve bölgeye sağlayacağı pozitif etkileri belirlemek istiyoruz. Bölgemize kazandıracağımız bir ‘Fuar Alanı ve Kongre Merkezi’ ile pek çok sektörün doğrudan ve dolaylı fayda sağlayacağına; Fethiye'nin ekonomik anlamda can damarı olan sektörlerin tanıtım ve pazarlama kabiliyetlerinin gelişmesine, iç ve dış ticaretin artmasına; kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerin yanı sıra dört mevsim turizme destek olacak kongre ve toplantı turizminin gelişmesine katkı sağlayacağına inanıyorum.” diye konuştu. 
FTSO’nun GEKA’dan hibe alan projesiyle 'Fethiye Fuar Alanı ve Kongre Merkezi'nin bölgeye kazandıracakları, Fethiye’nin talep ve ihtiyaçları, potansiyeli, ticari ve turistik kapasitesi ve uygunluğu analiz edilecek; aynı zamanda potansiyel yatırımın teknik, finansal ve ekonomik açılardan yapılabilirliği ve sürdürülebilirliği raporlanarak fizibilite etüdü sonuç raporu hazırlanacak.

FTSO'nun bir projesine daha GEKA'dan destek

Bakmadan Geçme