FTSO GEMİ YAPIM HANGARI İÇİN İNŞAATA BAŞLIYOR

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nın (FTSO) proje okulu Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin bahçesine, Fethiye ve Seydikemer'in ihtiyaçlarına yönelik nitelikli eleman yetiştirilmesi amacıyla başlatılan proje kapsamında, gemi yapım hangarı inşa edilecek. FTSO üyelerinin nitelikli eleman ihtiyacına çözüm üretmek için yeni bölümlerin de açılacağını vurgulayan Başkan Çıralı, 'Tüm üyelerimizin bu konudaki taleplerini dinlemek, ihtiyaç duyulan diğer alanlar içinde bölümler açmak istiyoruz.' dedi.

  • 873
FTSO GEMİ YAPIM HANGARI İÇİN İNŞAATA BAŞLIYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

FTSO ile Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasında gerçekleştirilen işbirliği kapsamında oluşturulan Protokol Yürütme Kurulu, 19 Mayıs 2022 Cuma günü FTSO Meğri Salonu’nda toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, FTSO Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Erdem, Fethiye İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Öğütveren, Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ramazan Kuşcu ile FTSO Genel Sekreteri Av. Ezgi Kullukçu katıldı.
Fethiye İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Öğütveren ile Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ramazan Kuşcu, 2022-2023 eğitim öğretim yılında okula talebin arttığını belirterek, 348 yeni öğrencinin kayıt yaptırdığını vurguladı. Toplantıda gemi ve tekne imalat sektörünün nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak üzere, açılan bölümün detayları da konuşuldu. Okulun bahçesine gemi yapım hangarı inşa edilmesi için ivedilikle çalışmalara başlanmasına karar verildi. Karar doğrultusunda hangar yapımı için izin süreçleri başlatıldı. Okuldaki diğer bölümlerin makine teçhizat eksikleri FTSO tarafından tamamlanacak. Ayrıca ilk etapta başarılı 5 öğrenciye burs verilecek.
Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bahçesine gemi hangarı inşa ederek, gemi ve tekne imalatı sektörüne nitelikli eleman yetiştireceklerinin müjdesini veren FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, hangarın yürüttükleri kapsamlı projenin ilk aşaması olduğunu söyledi. Fethiye ve Seydikemer’deki FTSO üyelerinin nitelikli eleman ihtiyacına çözüm üretmek için okulda yeni bölümlerin de açılacağını vurgulayan Başkan Çıralı, “Tüm üyelerimizin bu konudaki taleplerini dinlemeye hazırız. Sektörlerimizin ihtiyaçlarını tek tek tespit ediyor, nitelikli çalışan yetiştirilmesi konusunda çalışmalarımızı yapıyoruz. Öncelikle ihracatta yaptığımız gemi ve tekne imalat sektörüne çalışan yetiştirmeyi hedefledik. Seydikemer’in Çobanisa Mahallesi’nde hayata geçirmekte olduğumuz Seydikemer Tarıma Dayalı Süt Sığırcılığı Organize Sanayi Bölgesi (OSB) projemize yönelikte hayvan yetiştiriciliği ve bakımı bölümünü de okulumuza eklemek istiyoruz. Okulumuzda nitelikli eleman yetiştirilmesinin hem ekonomimize hem de eğitime yaptığımız önemli bir yatırım olarak görüyoruz.” dedi.
 

Bakmadan Geçme