FTSO'DAN Üyelerine 'Nefes'

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nın, Covid-19 virüsü salgınına karşı alınan önlemler nedeniyle zor durumda kalan üyelerine destek olmak ve bölge ekonomisinin ayakta kalmasını sağlamak üzere başlattığı Nefes Kredisi Denizbank'tan alınabiliyor.

  • 803
FTSO'DAN Üyelerine 'Nefes'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Denizbank Fethiye Şubesi Müdürü Fulden Kılınç ve Karaçulha Şubesi Müdürü Selda Tufan ile bir araya gelen FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, FTSO üyeleri için yaklaşık 24 milyon TL’lik kredi imkanı yaratıldığını söyledi. Kredi limitini daha fazla üyenin yararlanabilmesi için 50 bin TL olarak belirlendiğini açıklayan Çıralı, Denizbank’ın önemli bir krediye aracılık ettiğini vurgulayarak, “Bu zor günlerde üyelerimiz için elini taşın altına koyan Denizbank’a teşekkür ederiz.” dedi.

FTSO’nun üyelerinin finansman ihtiyacının karşılanması amacıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde başlattığı "Nefes Kredisi" başvuruları Denizbank’a yapılıyor. Konuyla ilgili FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Denizbank Fethiye Şubesi Müdürü Fulden Kılınç, Karaçulha Şubesi Müdürü Selda Tufan ve FTSO Genel Sekreteri Ezgi Kullukçu'nun katıldığı toplantıda, FTSO üyelerinin yararlanabileceği kredi koşulları netleştirildi. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş tarafından imza altına alınan Nefes Kredisi’nden daha fazla FTSO üyesinin yararlanmasını hedeflediklerini kaydeden Çıralı, "Üyelerimize destek olmak amacıyla tüm kaynaklarımızı seferber ederek üyelerimize kredi olarak kullandırılmak üzere 1.5 milyon TL’lik kaynak aktardık. TOBB kaynağından ilave edilecek miktarla birlikte yaklaşık 24 milyon TL’lik kredi imkanı yaratıldı. Bu kaynağın tamamı üyelerimizin kullanımına açıldı. Kredi üst limitini daha fazla üyemizin kredi imkanından yararlanabilmesi için 50 bin TL olarak belirledik. Üyelerimiz yıllık % 7,5 faizle, 50 bin lira kredi kullanabilecekler. Nefes Kredisi 2020 yılında tamamen ödemesiz olacak. Ödemeler yıllık %7,5 faiz ile 2021’de aylık eşit 12 taksitle yapılacak. Üyelerimize hayırlı olsun.” diye konuştu.  

Çıralı: "Faaliyet Belgesi almak için Odaya gelmeye gerek yok"

Çıralı, ayrıca Denizbank ile yapılan görüşmeler sayesinde Denizbank'a yapılacak Nefes Kredisi başvuruları için FTSO’dan alınması gereken faaliyet belgesi ile ilgili de kolaylık sağlandığını belirterek, şöyle devam etti:

“Üyelerimizin Nefes Kredisi başvurusu için gerekli Odamızdan alması gereken Faaliyet Belgesi Odamız tarafından Denizbank'a gönderilecek olup; ilgili belge için üyelerimizin Odamıza gelmesine gerek kalmadı.

Fethiye’de ticaret Covid-19 salgını nedeniyle neredeyse durma noktasına geldi. Bir taraftan bu salgınla mücadele ederken diğer taraftan üyemiz olan şirketlerimizi yaşatarak Covid-19 sonrası döneme hazır girmemiz gerekiyor. Tüm dünya ekonomisini etkileyen salgın sonrası rekabet daha da kızışacak. İşletmelerimizin en büyük sorunu olan finansman sorununun çözümü için ilk günden itibaren üst kuruluşumuz TOBB öncülüğünde girişimlerimizi yaptık. Üyelerimizin finansman ihtiyacına cevap verecek TOBB Nefes Kredisi devreye alan imzalar 27 Nisan Pazartesi günü TOBB Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş tarafından atıldı. Biz de Odamızın imkanlarını seferber ettik ve bütün işletmelerimiz için kredi imkanı yarattık. Üyelerimiz bu kredi için Denizbank’ın Fethiye ve Karaçulha şubelerine başvurabilecekler. Böylece istihdamın, üretimin öncüsü işletmelerimizi rahatlatacağız. Denizbank gerçekten önemli bir krediye aracılık ediyor. Bu zor günlerde üyelerimiz için elini taşın altına koyan Denizbank’a teşekkür ederiz.”

“FTSO üyelerinin yanında olmak gurur verici”

Denizbank Fethiye Şubesi Müdürü Fulden Kılınç ve Karaçulha Şubesi Müdürü Selda Tufan da küresel salgın nedeniyle zor bir dönemden geçen FTSO üyelerinin yanında olmaktan gurur duyduklarını söylediler.

Fethiye’de Covid-19 salgını nedeniyle alınan tedbirler doğrultusunda birçok işletmenin, dükkân, fabrikanın uzun süredir faaliyet gösteremediğini vurgulayan Kılınç ve Tufan, “FTSO üyeleri salgının yayılmaması için üzerlerine düşeni yaptı, şimdi sıra bizde. Denizbank olarak bizler de üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmenin FTSO üyelerinin yanında olmanın gururunu yaşıyoruz” diye konuştular.

Bakmadan Geçme