FTSO'dan mesleki eğitime dev katkı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nın (FTSO) proje okulu kapsamına aldığı Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde bölgemizin ihtiyaçlarına yönelik nitelikli çalışan yetiştirilmesi amacıyla çalışmalar başladı. Protokol kapsamında FTSO tarafından okula ek binalar inşa edilecek, atölyeler yüksek teknolojiyle donatılacak ayrıca Fethiye ve Seydikemer'in ihtiyaçları doğrultusunda ek bölümler açılacak. Okuldaki ihtiyaç sahibi öğrencilere burs imkânı sağlanacak, ayrıca öğrenciler ile sektör temsilcilerini bir araya getirerek staj ve istihdam olanakları arttırılacak.

  • 423
FTSO'dan mesleki eğitime dev katkı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

FTSO ile Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasında gerçekleştirilen işbirliği kapsamında kurulan Protokol Yürütme Kurulu, 12 Mayıs 2022 tarihinde FTSO Telmessos Salonu’nda toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Erdem, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Ali Öğütveren, Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ramazan Kuşcu ile FTSO Genel Sekreteri Av. Ezgi Kullukçu katıldı.FTSO'dan mesleki eğitime dev katkı
İşbirliği kapsamında atılacak adımların değerlendirildiği toplantıda Fethiye ve Seydikemer’deki FTSO üyelerinin ihtiyacı olan mesleklere yönelik açılacak yeni bölümler, hali hazırda devam eden bölümlerin iyileştirilmesine yönelik çalışmalar ve okulun proje okuluna dönüşmesi yolundaki atılacak yapısal katkıların belirlenmesi konusunda istişareler yapıldı. 
Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya okulun atölye anlamında iyileştirmeye açık alanları olduğunu belirterek yapılabilecekler konusunda görüşlerini aktardı. Fethiye İlçe Milliği Eğitim Müdürü Kaya, sürecin tamamlanması ile okulun bölgemizin tüm nitelikli çalışan ihtiyaçlarına cevap verebilir hale geleceğini kaydetti. 
Başkan Çıralı, “Gençlerimizin istihdamını garanti altına alacak, üyelerimizin ihtiyaçlarına doğrudan cevap vereceğiz.” 
Eğitime destek sağlayarak, gençlerimizi meslek sahibi yapmak, sektörlerimizin ise nitelikli çalışan ihtiyacını karşılamak için gerekli tüm çalışmaları yapmaya hazır olduklarını dile getiren FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ise “Eğitime destek verme konusundaki hevesimizi bugüne kadar her platformda dile getirdik. FTSO olarak okullarımızdan gelen destek taleplerini geri çevirmeme noktasında her zaman büyük çaba harcadık ve fedakârlıktan kaçınmadık. Gençlerimizin istihdamını garanti altına almak ve nitelikli iş gücümüzü artırarak bölgemizi ekonomik kalkınmasını sağlamak amacıyla büyük bir adım daha atıyoruz. Bölgemiz ticaretine ve sanayisine yön ve güç veren üyelerimizin ihtiyaçlarına doğrudan cevap verecek bir çalışma yürütmek için titiz davranıyoruz. Okulumuza bu kapsamda yapacağımız yatırım geleceğimizi hem gençlerimiz açısından hem de üyelerimiz açısından garanti altına almayı hedefliyor.” dedi.FTSO'dan mesleki eğitime dev katkı
Sağlanan işbirliği kapsamında Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde kapsamlı geliştirmeler yapmayı hedeflediklerini anlatan Başkan Çıralı, “Okuldaki atölyelerimizin ihtiyaçlarını değerlendireceğiz. Bölümlerin çeşitlendirilmesi ve öğrencilerin daha nitelikli mesleki eğitim alması için kaynak sağlayacağız. Öğrencilerimiz ile sektör temsilcilerimizi bir araya getirerek, staj ve istihdam olanaklarını öğrencilerimiz henüz okullarına devam ederken kurmayı istiyoruz. Çalışmamızın öğrencilerimiz, eğitim camiamız ve üyelerimiz için hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Bakmadan Geçme