FİTRE FİYATI 23 TL

Ramazan ayı yaklaşırken, Fethiye ve Seydikemer İlçesinde Türk Hava Kurumu Fethiye Şubesi tarafından muhtarlara fitre ve zekat zarfları dağıtılmaya başlandı.

  • 734
FİTRE FİYATI 23 TL
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Ramazan ayı yaklaşırken, Fethiye ve Seydikemer İlçesinde Türk Hava Kurumu Fethiye Şubesi tarafından muhtarlara fitre ve zekat zarfları dağıtılmaya başlandı. Fethiye'de 41, Seydikemer İlçesinde 65 muhtara toplam 20 bin adet fitre ve zekat zarfı dağıtıldı. Bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada fitre miktarı 23 TL olarak açıklandı. THK Fethiye Şube Başkanı Mustafa Özkaya, ''Fitre ve zekat zarflarını Seydikemer İlçesinde muhtarlarımıza dağıttık. Fethiye'de de birkaç gün içinde muhtarlarımıza ulaştıracağız'' dedi.
11 Ayın sultanı Ramazan ayı yaklaşırken, hazırlıklar da başladı. Fethiye'de muhtarlara THK'nin fitre ve zekat zarfları da hızla ulaştırılıyor. Hazırlıklarını tamamlayan THK Fethiye şubesi, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz'ün de katıldığı toplantıda 65 muhtara fitre-zekat zarflarını teslim etti. Bu toplantıda fitre ve zekat zarflarının vatandaşlara nasıl ulaştırılacağı konusunda bilgiler de aktaran THK Fethiye Şube Başkanı Mustafa Özkaya, THK'nin yaptığı hizmetler hakkında bilgi de aktardı. Fethiye'de 41 mahallenin muhtarına da hazırlanan fitre zekat zarfları kısa sürede ulaştırılacak. THK Fethiye Şube Başkanı Mustafa Özkaya, ''Bu yıl belirlenen fitre miktarı ise 23 TL'dir. Yaklaşan mübarek Ramazan ayının ilçemiz ve ülkemiz adına hayırlara vesile olmasını diliyorum. Ramazan ayı dolayısıyla 94 yıldan bu yana Türk Hava Kurumu’na verilmiş olan bir görev var. Bu da fitre-zekat toplama görevi. Bu yıl halkımızın fitre-zekatını daha kolay verebilmesi için 20 bin zarf hazırladık. Zarflarımızı Fethiye'de 41, Seydikemer'de 65 mahalle muhtarımıza teslim etmeye başladık” dedi.
''MUHTARLARIMIZ ÖZVERİ GÖSTERİYOR''

“Vatandaşlarımız bağlı bulundukları köy ve mahalle muhtarlarından zarflarını alarak, fitre-zekatlarını ödeyebilir” diyen Özkaya, “Halkımızın yıllardır kurumumuza gösterdiği özveri ve yardımlaşmadan dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Köy ve mahalle muhtarlarımız da çok büyük gayret göstermektedirler. En ücra köşedeki evlere zarf dağıtabilmek için çaba harcıyorlar. Muhtarlarımızın bu yıl da aynı şekilde çalışacaklarını umuyorum. Geçen haftadan itibaren zarfları muhtarlarımıza teslim etmeye başladık. THK, Sağlık Bakanlığımıza hasta ve yaralıları taşımak için ambulans helikopter, orman yangınlarını söndürmek için uçak ve helikopter desteği vermektedir. Ayrıca şehit ve gazi çocuklarımızı üniversitemizde okutmak için gayret sarf etmektedir. Halktan aldığını halka veren devletin emrinde ve milletin hizmetinde olan THK, bu yıl da hayırsever vatandaşlarımızın fitre ve zekatlarını en iyi şekilde toplayıp yardımlaşma duygusunu hatırlatacaktır'' dedi.   ERDOĞAN CANKUŞ

Bakmadan Geçme