Fırında Bulunan Eroin Şüphelisine 12 Yıl 6 Ay Hapis 

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde, çalıştığı fırında uyuşturucu sattığı öne sürülüp yakalandıktan sonra tutuklanan şüpheliye Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'nce 12 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

  • 5416
Fırında Bulunan Eroin Şüphelisine 12 Yıl 6 Ay Hapis 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasında son sözünü söyleyen A.S. (27), “Uyuşturucu ticareti yapmadım. Uyuşturucu satmadım. Sadece kullandım. Beraatımı istiyorum” dedi. Daha önceki duruşmada yakalanan eroin paketlerini eşinden saklamak amacıyla iş yerinde bulundurduğunu ifade ederek, ilginç bir savunma yapan A.S’yi  mahkeme önce 15 yıl hapis cezasına çarptırdı. İyi hal indirimi yapılan A.S, 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. 

Seydikemer ilçesinde bir ekmek fırınında çalışan A.S’nin uyuşturucu sattığı iddiasıyla Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri bu fırına baskın düzenlemişti. Gözaltına alınan A.S.'nin üzerinde ve fırında yapılan aramada, 16 parça eroin ele geçirilmişti. Tutuklanan A.S. geçtiğimiz günlerde Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk duruşmasına çıktı. Uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan Fethiye Ağır Ceza Mahkemesince açılan davada yargılanan A.S. ilk duruşmada ilginç bir savunma yapmıştı. Fırında ele geçirilen 16 parça uyuşturucu maddeyi; “Evde eşimden saklamak amacıyla iş yerinde bulunduruyordum. Ben sadece kullanıyorum. Ticaretini yapmıyorum” ifadelerini kullanmıştı. 

Evli 2 çocuk babası A.S. yaptığı savunmada, “Uyuşturucu madde ticareti yapmıyorum. Kendim içmek amacıyla bulunduruyordum. B.K. isimli kişi benden uyuşturucu madde istedi. Vermedim. Hatta 150 TL verdi. Yine vermedim. Y.E. isimli kişi de istedi. Ona da vermedim. Biz birlikte oturup içtik. Parayla satmadım. Fırında çalıştığım için daha çok fırında bulunduğumdan evde eşimden saklamak amacıyla iş yerinde bulundurdum. Suçsuzum” diye konuşmuştu.

Tanıkların da dinlendiği ilk duruşmanın ardından A.S ikinci kez yine hakim karşısına çıktı. Karar duruşmasında A.S’nin avukatı müvekkilinin sadece içici olduğunu, Yargıtay kararlarında benzer satma eylemine girmeyen örneklerin bulunduğunu; paketleri bir bütün olarak değil içici olarak hazırladığı için günlük 4 tane kullanacak şekilde hazırladığını bunların tümünün değerlendirildiğinde uyuşturucu ticareti yapmadığını buna göre beraatına karar verilmesini istedi. Son sözü sorulan A.S, “Uyuşturucu satmadım. Ben kullandım. Uyuşturucu ticareti yapmadım. Beraatımı istiyorum” dedi. 

Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi, A.S’yi uyuşturucu madde temin etmek ve bulundurmak suçu nedeniyle 10 yıl hapis, ticaretini yapmak ile birlikte 15 yıl hapis cezasına çarptırdı. A.S’ye iyi hal indirimi yapılarak, bu ceza 12 yıl 6 ay olarak açıklandı. Ayrıca 25 bin TL para cezası da verildi. A.S’nin avukatı karara itiraz edip, İstinaf Mahkemesi’ne başvuracaklarını belirtti. 


 

Bakmadan Geçme