FETHİYESPOR SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Fethiyespor Başkan Yardımcısı İsmail Öztürk'ün bodyguardı tarafından darp edilerek, sözleşmenin feshine imza attırıldığını iddia eden Fethiyespor Kulübü ile ilgili mesnetsiz suçlamalarda bulunan Halil İbrahim Pekşen hakkında Fethiyespor avukatları suç duyurusunda bulundu. Fethiyespor Başkanı Esat Bakırcı, Asbaşkan İsmail Öztürk, Kulüp Avukatları Bülent Demen, Bora İmatoğlu ve yöneticilerle birlikte basın toplantısı düzenleyerek Halil İbrahim Pekşen'i mesnetsiz açıklamalarını kınadı.

  • 3278
FETHİYESPOR SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Futbolcu Halil İbrahim Pekşen’in polise yaptığı başvurularda verdiği çelişkili ifadeler ile basında çıkan sözlerindeki çelişkilerden ayrıca menajeri olduğu iddia edilen kişiler ile sosyal medya üzerinden yaptığı yazışmaları değerlendiren Fethiyespor Başkanı Esat Bakırcı, Kulüp Avukatı Bülent Demen ve Yönetim Kurulu Üyesi Cem Tufan; kulüp binasında basın toplantısı düzenlediler. Fethiyespor’un yöneticilerinden büyük bir bölümünün de yer aldığı basın toplantısında Başkan Esat Bakırcı, “Burası 1933 yılında kurulmuş bir kulüp. Böyle pisliklerin içinde olması mümkün değil. Olmamıştır, olmayacaktır da! Avukatlarımızla gerekli yerlere başvurularımızı yapıp karşı dava açacağız” dedi. Fethiyespor Kulübü’nün elzem bir olayla karşı karşıya olduğunu bildiren Başkan Esat Bakırcı, “Kulübümüz çok elzem bir olayla karşı karşıyadır. Kulübümüzün hiçbir suçu ve olaya karışmışlığı yoktur. Bunun nasıl bir düzmece, nasıl bir yalan, nasıl bir dolandırıcı oldukları meydana gelecek. Basında bu haberleri yapan kişilere biz bir şey demiyoruz. Onları öyle yönlendirmişlerdir ama lütfen böyle bir şey olduğunda kulübümüze haber versinler. Kulübümüz her şeyin doğrusunu söyleyecektir. Burası 1933 yılında kurulmuş bir kulüp. Böyle pisliklerin içinde olması mümkün değil. Olmamıştır, olmayacaktır da! Avukatlarımızla gerekli yerlere başvurularımızı yapıp karşı dava açacağız” diye konuştu.

ÇELİŞKİLİ İFADELER

Yönetim Kurulu Üyesi Cem Tufan da, “Elimizde Pekşen’in poliste verdiği ifade kayıtları var. Birisinde Teknik Direktör Mustafa Ceviz’in, diğerinde İsmail Öztürk’ün yani müdür odasında darp edildiğini iddia etmektedir. Basına verdiği demeçlerde de otel odasında darp edildiğini söylemektedir. Darp raporu olarak sunulan raporda da sol boyun ve omuz bölgesinde hassasiyet denilmektedir. Doktor olan yönetici arkadaşımız, raporu düzenleyen doktorla görüşmüş; güneşlenmekten kaynaklanan güneş yanığı olarak ifade edilmiştir. İlgili doktor da hukuk mücadelemizde mutlaka bu beyanını tekrarlayacaktır. Kamera görüntülerinde de darp etti dediği kişiyle hem notere gitmiş hem de birlikte kulüp binasından çıkıp; 15 dakika yan yana görüntüleri mevcuttur” dedi. 

“KULÜPTEN 1 TL ALACAĞI YOKTUR”

Cem Tufan, “Fethiyespor, Halil İbrahim Pekşen’e 245 bin TL ödeme yapmıştır. Bu oyuncumuzun 1 lira alacağı yoktur. Hastane raporunda genel durumu iyi, beyni açık deniliyor. Doktor bir yöneticimiz var. Darp neresinde diye soruyor. Bu yüzde yüz güneş yanığıdır diyor. Mahkeme süreci başladığında doktor beyi mahkeme çağıracaktır. Fethiyespor 1933 yılında kurulmuş bir kulüptür. Bugüne kadar hiç kimse bu kulüpte darp ile karşılaşmamıştır. Bunun menajeri Ersin Veli’dir. Bizimle bütün görüşmeleri yapan, Sayın Mustafa Ferizcan ile sözleşme imzalayan kişi Ersin Veli’dir. Bizi de sezon başı arayan ilk kişi Ersin Veli’dir. Bu arkadaşı basından aradıkları zaman ‘beni ilgilendirmiyor, ben menajeri değilim’ demiştir” ifadelerini kullandı.

ŞİKAYETTE BULUNULDU

Fethiyespor Kulübü Avukatı Bülent Demen ise, “Olay Cumhuriyet Savcılığına intikal etmiş ve adli süreç başlamıştır. Fethiyespor, Türkiye’de sempatisi olan bir takım. Fethiyespor’un oluşan pozitif havası bu olayla birlikte olumsuz bir havaya büründürerek isminin zikredilmesi karşısında son derece doğal ve yüksek sesle tepki vermeye başlamakta. Ceza yargılaması deliller üzerinden yapılır. Bir darp edildiğini iddia eden şahıs, bir darp ettiğini iddia ettiği şahıs ve kulübün içerisinde hangi odalarda nasıl darp edildiğini anlatan vaka var. Bu vakaların hiç birisi kamera ile uyuşmamaktadır. Bu anlatılanların hiç biri doktor raporlarıyla da uyuşmamakta. Bu anlatılanların hiçbir tanesi olayın anlatışına uymamaktadır. Biz bu konuda savunma ve delillerimizi hazırladık. Hem kolluk kuvvetlerine hem cumhuriyet savcımıza teslim ettik. Bu süreçte iki konuda davamız yürüyecek. Hem ismimizin zedelenmesi hem de uğramış olduğu manevi zararın tazmini anlamında. Hem de bir iftiraya kurban giderseniz bunun karşılığında sizde şikayetçi olursunuz. Ve karşınızdaki şahıs sizin manevi değerlerinizi yaraladığı için kendisi de ceza hukuku anlamında sorumlu olur. Bu sorumluluğunun yerine getirilmesi ve cezalandırılması için kulübümüz ve özellikle ismi geçen Başkan Yardımcımız ve teknik direktörümüz adına şikayetlerimizde bulunduk.  Bu şahsı ve bu şahsı organize bir şekilde kulübümüzün üzerine maddi menfaat için salan bize göre  ‘futbol simsarlarının’ şuanda sayın federasyon başkanımızın da açıklamalarını takip etmişsinizdir. ‘Simsar menajerlerden’ Türk futbolunu kurtarmaya çalışıyorlar ve bununla ilgili yasalar bile hazırlandı. Bu insanların ceza alması için hukuki yollara başvurup uğraşacağız” diye konuştu.

KARŞILIKLI FESHEDİLDİ

Fethiyespor Başkan Yardımcısı İsmail Öztürk de, “Bu tezgah bana göre kasıtlı ve planlı yapılan bir şey değil. Sadece futbolcunun gelecek ile ilgili yaptığı planlamaların farklı olması. Menajerlerin yaptığı planlamaların farklı olması… Bizim de kulüp olarak yaptığımız planlamalara o iki grubun yaptığı planlara uymamasından kaynaklanıyor. Bu yıl 450 bin sözleşmesi var. Bu arkadaşımız bizi ayın 20’sine kadar oyalayarak geçen yıl 4 maç oynayıp 245 bin para almış. Fakat kadro dışı kaldıktan sonra en son 11’inci ayda takım antrenmanlarında bulunmuş, daha sonra kadro dışı kalmış. Kadro dışı kalmasının nedeni; spor ahlakına uymayan, profesyonelliğe uymayan tutum ve davranışlar içerisinde olmasıdır. Bu da gerekli çalışmaları yapmaması, uyumlu çalışma yapamaması, takımın değer yargıları ile ayrı düşmesi. Bu durumda olan 23 tane oyuncumuz var. 21 tanesi ile uzlaşarak, helalleşerek ayrılmaya çalıştık. Herkesle helalleşirken Yakup Ramazan Zorlu buraya gelmedi. Tek taraflı fesih yaparak o da hukuka düşürmüştür. Bu arkadaşımızın menajerleri ile hiç konuşmadım. Futbolcu Pekşen ile müdür odasında karşılıklı fesihnameyi imzaladık hatta notere darp etti dediği kişiyle gittiler. Fethiyespor’a iftira atılıyor. Futbolcu ile menajerinin arasındaki anlaşmazlığı Fethiyespor’a yüklüyorlar. Menajeri futbolcunun üzerinden Fethiyespor’dan 70 bin TL koparmaya çalışıyor. Futbolcu da menajeri de yamyamlık yapıyor. Fethiyespor’a attıkları iftiranın karşılığını hukuk önünde ödeyecekler” diye konuştu.

 

Bakmadan Geçme